Steklene stene
Stene

Steklena stena ima vrsto funkcionalnosti

Steklena stena je vsestransko uporabna, ko govorimo o opremljanju stanovanja ali poslovnih prostorov. Notranje steklene stene namreč omogočajo prost prehod svetlobe.

Izbiramo lahko med steklom, ki omogoča prosojnost, ali pa se odločimo za tako steklo, ki zastira pogled in da nam določeno mero zasebnosti. Stena iz stekla je lahko različnih debelin. Steklo je zelo uporabno tudi za izvedbo tuš kabine. Omogoča lažje čiščenje, sploh če ga prej premažemo z zaščitnim premazom. Če ga želimo dodatno zvočno izolirati, lahko uporabimo dve plasti stekla. Med njima pa se nato nahaja folija, ki onemogoča prehod zvoka.

Steklene stene

Tudi steklena vrata so lahko dobra rešitev za snovanje stanovanja. Drsne steklene stene so uporabna za stanovanja manjših velikosti. Poleg tega pa lahko predstavljajo tudi izhod na teraso. Pri vratih je treba izbrati tudi najbolj primeren tip vodila, talnega vodila ter ročaj. Ta je lahko prav tako iz stekla ali pa iz katerega drugega materiala.

Ko se odločamo za postavitev tuš kabine, lahko plastika ni najboljša izbira. Na taki površini namreč zastaja umazanija. Po drugi strani se z izbiro steklene stene za tuš temu izognemo. Vrata, ki vodijo v tuš kabino, so lahko drsna ali klasična. V zadnjem času so bolj popularna slednja. Poleg tega je tako tuš kabino smiselno zaščititi z zaščitnim premazom. Ta preprečuje zadrževanje vodnih kapljic in nastajanje vodnega kamna.