Ogrevanje in hlajenje

Smrekovi peleti

Smrekovi peleti so odlično sodobno lesno kurivo

Smrekovi peleti za kurjavo so vam na voljo skoraj najceneje od vseh energentov na trgu, saj je cena ugodna, v Sloveniji tudi zaradi nepovratnih finančnih spodbud in ugodnih kreditov Eko sklada. Na tak način je spodbujena vgradnja kotlov na lesno biomaso, saj so kvalitetni lesni peleti okoljevarstveno neoporečni, in kot taki odlični kot alternativa ali celo boljša različica kuriva za ogrevanje kurilnemu olju.

Smrekovi peleti in njihova cena

Najkakovostnejši peleti so narejeni iz stisnjenega suhega in mletega lesa listavcev in iglavcev, pri čemer se uporabi suh les, ki nima dodanih nikakršnih primesi. Gre za 100 % les, pri nas smrekov les, s katerim ustvarimo smrekove pelete, ki jih dobite najceneje oz. ugodno, saj je njihova cena kar 40 % ugodnejša od kurilnega olja. Če ob tem upoštevamo, da sta 2 kilograma peletov energetsko enako učinkovita kot liter kurilnega olja, ugotovimo, da so še vedno najcenejši smrekovi peleti.

Energijska vrednost smrekovih peletov

Cena je ugodna, poleg tega pa samo kurivo prinaša visoko energijsko vrednost, kar pomeni, da ga pri ogrevanju dodobra izkoristimo. V zadnjem času imamo na voljo kaminske peči in kotle za centralno ogrevanje s peleti, ki omogočajo izkoristek energije nad 90 %, kar je izredno veliko. Poleg tega so vrednosti ostankov pepela in vlage v peči zelo nizke, saj imajo tudi sami peleti nizko osebnost pepela in vlage, slednje zgolj okrog 10 %.

Izbira avtomatske kaminske peči

Da pa ogrevanje ne bo zgolj energetsko izkoriščeno, pač pa tudi udobno, si izberite novejše peči, ki delujejo na avtomatski sistem in same naredijo vse, razen polnjenja zalogovnika s peleti. Na elektronskem termostatu zgolj še nastavite želeno temperaturo, vse ostalo pa peč naredi sama. Sama se prižge, dovaja pelete v gorilnik – kar stori s pomočjo polža – in prilagaja moč peči, da je prostor ogret na želeno temperaturo.

Ne pozabite, najcenejši smrekovi peleti so vam ugodno na voljo v EVJ centru, kjer je cena prilagojena našim zvestim strankam. Za vsa vprašanja smo vam na voljo.

smrekovi-peletismrekovi-peleti-cena