sistemi varovanja doma
Varovanje objekta

Sistemi varovanja | zavarujte se pred nepridipravi

Sistemi varovanja objektov ,tako poslovnih kot stanovanjskih, v zadnjih letih pridobivajo na pomenu, saj bi se radi vsak dan počutili varne. V zadnjih letih je ravno vgradnja protivlomnega (alarmnega) sistema varovanja doma postala najpogostejša oblika za varovanje objekta.

Tehnično varovanje podjetji in naših domovih je v novogradnjah postalo že nekaj samoumevnega, a vse več ljudi se odloča tudi za naknadno vgradnjo različnih sistemov varovanja, kot na primer protivlomnega ali video-nadzornega sistema.

V podjetju Mobicom pri sistemih varovanja objektov zastopamo več različnih proizvajalcev. To nam omogoča, da lahko učinkovito postavimo tako zunanjo kot notranjo tehnično varovanje podjetja in vaših domovanj. V našem prodajnem programu za tehnično varovanje objekta tako najdete naslednje proizvajalce: DSC, OPTEX, ATSUMI in druge.

Kako zasnovati sistem varovanja objekta

sistemi varovanja doma ali objektaEnotnega recepta kako uspešno namestiti tehnično varovanje objektov ni. Vsaka stavba je unikatna zato splošnega pravila za namestitev sistema varovanja ni. Seveda je stopnja zaščitenosti objekta sorazmerna s stopnjo ogroženosti investitorja in same postavitve varovanega objekta. Preden se s strokovno pomočjo lotimo načrtovanja za varovanje objekta je potrebno točno doreči namembnost objekta, ki ga želimo zavarovati. Kako učinkovit bo vaš alarmni sistem varovanje doma pa je seveda odvisno od vas in strokovnjaka, ki vam bo varovanje zasnoval. Najbolje je, da pred postavitvijo tehničnega varovanja podjetja ali vašega doma na podlagi tlorisa objekta skupaj s strokovnjakom preučite optimalne možnosti zaščite. Pri tem vsekakor ogromno pomenijo dolgoletne izkušnje in dobro poznavanje delovanja posameznih sistemov, kar v podjetju Mobicom obvladamo.

Kdaj je pravi čas za vzpostavitev varovanje objekta

Nikar se ne odločajte za vgradnjo sistema varovanja takrat, ko je že prepozno in so nepridipravi že vlomili v vaš objekt. Predvsem za tehnično varovanje podjetja se določite čim prej.

Velikokrat prevladuje mnenje, da je potrebno o protivlomnemu sistemu pri novogradnji razmišljati šele takrat, ko vsi izvajalci že končajo delo, a to ne drž. Željo, da bi imeli objekt varovan zaupajte že vašemu arhitektu in se tako izognite ogromnih nepotrebnih stroškov in slabe volje.

Če bi radi postavili tehnično varovanje podjetja ali pa zavarovali svoje domovanje se obrnite na nas in naši strokovnjaki vam bodo pomagali najti optimalno rešitev za vas.