Senzor gibanja magnetni
Elektroinštalacije

Senzor gibanja – vezava oz. priklop in druge informacije

Vezava senzorja gibanja na alarmno centralo je preprosta, obenem pa učinkovita oblika varovanja. Tako sta priklop omenjene naprave in njena vezava na alarmno centralo danes skorajda nepogrešljiv del tehničnega varovanja, naj bo to žični ali brezžični senzor gibanja. Cena priklopa oziroma vezave je lahko zelo ugodna, še posebej z upoštevanjem učinka. Nenavadna aktivnost bo hitro opažena, če uporabite kakovosten senzor gibanja. Vezava oziroma priklop naprave na alarmno centralo zagotavlja hitro sprožitev alarma. Seveda pa morate poskrbeti za profesionalen priklop, tudi vezava na alarmno centralo pa mora biti izvedena strokovno. Osnova, še preden pride na vrsto vprašanje vezave, pa je, da izberete kakovosten senzor gibanja. Cena tako ne bi smela biti najpomembnejša pri izbiri naprave za vezavo na alarmno centralo. To pa seveda ne pomeni, da ni možna ugodna cena za kakovosten senzor gibanja. Cena pri Mobicomu je odličen dokaz za to. Pri nas najdete tako žični kot brezžični senzor gibanja za vezavo na alarmno centralo po najboljši ceni, obenem pa vam zagotavljamo vrhunsko kakovost.

Radarski senzor gibanja

Varnostni senzor gibanja – vezava na alarmno centralo

Za optimalno delovanje varnostnega senzorja gibanja je pravilna vezava na alarmno centralo izjemno pomembna. Profesionalno izvedena vezava senzorja gibanja, brezžičnega ali žičnega, zagotovi, da se ob zaznani spremembi zelo hitro sproži alarm. Še pred vezavo pa je treba poskrbeti za pravilno montažo (priklop) – vezava je nato še zadnji korak za brezhibno delovanje sistema. Danes sta priklop in vezava na alarmno centralo večinoma zelo preprosta. Tako sta možna zelo hiter priklop in vezava, zato lahko začnete že kmalu uporabljati senzor gibanja. Vezava na alarmno centralo poskrbi, da nenavadno dogajanje ne bo ostalo neopaženo – tovrstna vezava tako pomeni visoko stopnjo zaščite pred krajami/vlomi. Tako za vašo varnost kot za varnost vašega premoženja lahko uspešno skrbi navidezno preprost senzor gibanja. Vezava na alarmno centralo je seveda nujna, če gre za priklop naprave, namenjene varovanju, vendar je možen tudi priklop drugih tipov brez vezave na alarmno centralo. Zaznavanje gibanja je lahko npr. osnova za sistem samodejnega prižiganja/ugašanja luči – tudi tu pride torej v poštev (žični ali brezžični) senzor gibanja. Vezava na alarmno centralo pa ni potrebna oziroma vezava seveda tu ne bi bila smiselna. Z veseljem odgovorimo na vsa vaša vprašanja, vezana na senzor gibanja (vezava, priklop, cena idr,). Predstavimo vam tudi prednosti vezave oziroma priklopa daljinskega senzorja gibanja, ki je pogosto še posebej praktična rešitev.

Vezava in priklop senzorja gibanja odvisna tudi od tehnologije zaznavanja

Priklop senzorja gibanja je odvisen od različnih dejavnikov. Najprej je seveda pomembno, ali gre za žični ali brezžični senzor gibanja. Za priklop senzorja gibanja pa je pomembna tudi tehnologija zaznavanja – magnetni, infrardeči senzor gibanja itn. Preden izvedemo priklop senzorja in nato vezavo, se moramo prepričati, da v polju, ki ga želimo pokriti, ne prihaja do motenj. Obenem se odsvetuje priklop senzorja v zelo vlažnih prostorih. Tako za priklop senzorja gibanja npr. nista primerni kopalnica ali pralnica. Običajno je optimalna višina za montažo oziroma priklop senzorja gibanja 1,8–2,2 metra. Zavedamo se, da obstajajo tudi malce bolj specifične okoliščine, v katerih sta potrebna priklop senzorja gibanja in vezava na alarmno centralo. Poleg upoštevanja splošnih smernic za priklop senzorja gibanja in vezavo moramo biti tako pozorni tudi na specifike konkretne situacije, saj le to zagotovi optimalno delujoč senzor gibanja. Vezava na alarmno centralo je nato le še končni korak oziroma nadgradnja priklopa. Navdušilo vas bo, kako ugodno in obenem učinkovito je lahko varovanje z vezavo na alarmno centralo, ki ga omogoča kakovosten senzor gibanja. Cena naprave in nato vezave je resnično zanemarljiva, če upoštevamo učinkovitost takšnega sistema. Če razmišljate o priklopu (in nato o vezavi na alarmno centralo), je še posebej dobra izbira daljinski senzor gibanja. Cena daljinsko vodene izvedbe postaja vse dostopnejša. Najpomembnejša prednost, ki jo ima daljinski senzor gibanja, je seveda možnost upravljanja na daljavo. Tako lahko daljinski senzor gibanja zelo hitro vključite/izključite, ko je to potrebno. To pa navsezadnje pomeni, da je daljinski senzor gibanja odlična izbira tudi z vidika optimizacije stroškov.

Senzor gibanja magnetni

Strokovno svetovanje glede senzorja gibanja – vezava in drugo

Da bi bila priklop in vezava senzorja gibanja, brezžičnega ali žičnega, izvedena zares brezhibno, je nujno strokovno znanje. V podjetju Mobicom smo specializirani za opremo, namenjeno tehničnemu varovanju – seveda tudi za senzor gibanja. Vezava in priklop bosta z našo pomočjo izvedena zares optimalno. Nudimo vam svetovanje, ne glede na izbrani tip naprave (žični ali brezžični senzor gibanja; magnetni ali infrardeči; klasični ali daljinski senzor gibanja). Cena je pri vseh vrstah zelo ugodna. Zagotovo vas bo še posebej navdušilo, kako ugodna je lahko vezava oziroma priklop daljinskega senzorja gibanja.

Priklop senzorja in vezava se vam splačata –ugodna ponudba

Niste povsem prepričani, ali bi bila v vašem primeru smiselna priklop senzorja gibanja in vezava na alarmno postajo? Tako žični kot brezžični senzor gibanja sta investicija, ki je ne boste obžalovali. Vezava oziroma priklop prinašata ogromno prednosti. Za zelo ugodno ceno lahko zavarujete tako sebe in svoje bližnje kot premoženje. Priklop senzorja gibanja in njegova vezava na alarmno centralo se vam tako nedvomno splačata!