Vrhunske sedežne garniture Natuzzi
Dnevne sobe Pohištvo Sedežne garniture

Sedežne garniture z ležiščem oz. posteljno funkcijo so izjemno praktične

Sedežne garniture z ležiščem so različica, ki postaja vse bolj priljubljena. Gre namreč za kos pohištva po principu »2 v 1«, kar pomeni večjo funkcionalnost in dodatne možnosti uporabe. Čeprav se vam morda trenutno zdi, da ne potrebujete sedežne garniture s posteljno funkcijo oziroma ležiščem, se lahko kasneje izkaže, da je bil nakup tovrstnega modela izredno pametna izbira. Nikoli namreč ne veste, kdaj boste potrebovali dodatno ležišče. Ko načrtujete nakup, je torej dobro razmišljati o različnih scenarijih. To pa nikakor ne velja le za dilemo, povezano s tem, ali je smiselna izbira sedežne garniture z ležiščem oz. s posteljno funkcijo ali ne, ampak je mogoče podobno trditi za mnoge druge lastnosti tega kosa pohištva. Če iščete čim bolj »brezčasen« model, ki ga bo možno uporabljati tudi v primeru morebitne menjave druge opreme v dnevni sobi ali pa spremembe barve sten, vam denimo svetujemo, da se osredotočite predvsem na nevtralne barve.

Sedežna garnitura z ležiščem

Moderna, hkrati pa izredno udobna sedežna garnitura (z ležiščem) za vaš dom

Estetski vidik je pri opremljanju stanovanja nedvomno zelo pomemben, a v prvi vrsti bi vas moralo vendarle zanimati to, kako udobna je sedežna garnitura, o kateri razmišljate. Večinoma namreč ne gre zgolj za dekorativni kos pohištva, ampak je v mnogih domovih prav to eden najpogosteje uporabljanih kosov, kjer preživimo ogromno časa – sami, z družino ali pa v družbi gostov. To pa nikakor ne pomeni, da ne more biti udobna sedežna garnitura obenem zelo lepa. Izvrsten dokaz za to, da je možno oboje, so proizvodi podjetja Natuzzi, ki so na voljo tudi v Sloveniji. Gre namreč za proizvajalca, ki izjemno uspešno prepleta oba ključna vidika: funkcionalnost in estetiko. Končni rezultat je tako moderna, estetsko zasnovana in udobna sedežna garnitura (s posteljno funkcijo ali brez), ki se zlije z opremo v sodobno opremljenih stanovanjih, hkrati pa podčrta in zaokroži estetiko prostora. Na izbiro so modeli v več barvah in vzorcih, ki si jih je mogoče ogledati in jih preizkusiti v živo. Poleg ljubljanskega salona sta v Sloveniji odprta še dva druga salona pohištva Natuzzi, in sicer v Celju ter v Slovenski vasi. V salonu se boste lahko iz prve roke prepričali, ali vam določen model zares ustreza.

Sedežne garniture s posteljno funkcijo omogočajo udoben spanec

Kakovosten spanec je osnova dobrega zdravja in počutja. Za to pa moramo imeti med drugim na voljo primerno ležišče. Če ste pogosto v zadregi, ker lahko svojim gostom ponudite zgolj improvizirano ležišče, je vsekakor pametno, da razmislite o nakupu sedežne garniture s posteljno funkcijo oz. z ležiščem. Opisana zadrega z ležiščem bo s pomočjo tovrstnega modela le še neprijeten spomin. Odslej vam ne bo treba več skrbeti glede tega, kako zagotoviti primerno prenočišče za goste, in glede tega, da je ležišče, ki ste ga na koncu ponudili obiskovalcem, zelo neudobno. Seveda pa se zna zgoditi, da boste dodatno funkcijo sedežne garniture z ležiščem občasno izkoristili tudi sami.

Večje sedežne garniture, dvosedi z ležiščem in druge možnosti

Dobra novica je, da sedežne garniture z ležiščem oziroma s posteljno funkcijo niso rezervirane zgolj za tiste, ki imajo na razpolago ogromno prostora. Dodatna posteljna funkcija je namreč možna tudi v primeru manjše sedežne garniture. Dvosedi in trosedi se lahko prav tako raztegnejo v prostorno ležišče, nato pa jih zjutraj, ko ne potrebujete več posteljne funkcije, preprosto zložite in jih čez dan uporabljate kot običajne sedežne garniture. Dvosedi in trosedi s posteljno funkcijo oz. z ležiščem so zagotovo še posebej dobrodošli v garsonjerah, kjer dnevni in spalni prostor nista ločena. V takšnih okoliščinah je »večfunkcijsko pohištvo« rešitev, ki vam omogoča precej boljši izkoristek prostora. Ležišče bo čez dan »skrito«, zato bo gibanje po stanovanju mnogo svobodnejše, obenem pa se boste izognili občutku prenatrpanosti in utesnjenosti, ki je v pogosta težava v manjših stanovanjih.

Sedežne garniture različnih velikosti

Klasični modeli ali sedežne garniture z ležiščem

Pod znamko Natuzzi so združeni različni modeli, primerni za najrazličnejše potrebe in želje kupcev. Na voljo so vam klasične večje sedežne garniture, dvosedi in trosedi. Pri vseh izvedbah imate možnost dodatne posteljne funkcije. Večje sedežne garniture (z ležiščem ali brez) so dobavljive v različnih oblikah. Možna je npr. kotna izvedba v obliki črke L ali pa izvedba v obliki črke U. Preden se odločite za nakup, morate seveda natančno izmeriti prostor in preveriti, ali se dimenzije resnično ujemajo. Prav tako pa razmislite o barvi, ki bi se najbolje skladala s prostorom in z drugo notranjo opremo ter o morebitnem kombiniranju z drugimi fotelji.

Sedežne garniture na zalogi: bogata izbira raznolikih modelov

Po tem, ko odkrijete sanjski model za svoje stanovanje, boste verjetno želeli, da je izbrani kos čim prej pri vas. Če se odločite za Natuzzi, to ne bo težava. Sedežne garniture na zalogi so različnih dimenzij, barv, oblik itn. Med drugim so stalno na zalogi tudi sedežne garniture s posteljno funkcijo oziroma z ležiščem. Raznolikost modelov sedežne garniture na zalogi omogoča hitro dostavo na želeni naslov. Na izbrani model vam torej ne bo treba čakati predolgo, ampak boste že kmalu uživali v njegovi lepoti in funkcionalnosti.