Usnjena sedežna garnitura
Pohištvo Sedežne garniture

Usnjene sedežne garniture

Usnjene sedežne garniture ali raje kakovostno blago oz. tkanina?

Usnjene sedežne garniture so se zdele nekoč precej kvalitetnejša opcija od tistih, ki so bile prevlečene s tkanino. Vendar pa se je postopoma ta hierarhija močno spremenila. K temu je pomembno prispevalo dejstvo, da je postajalo blago za sedežne garniture vedno kakovostnejše. Tako niso danes usnjene sedežne garniture nič več samoumevna izbira za tiste, ki želijo svojo dnevno sobo opremiti z resnično vrhunskim pohištvom, ki ga bo mogoče brez težav uporabljati vrsto let. Preden sprejmete dokončno odločitev, je dobro preučiti vse možnosti, ki jih imate, in primerjati lastnosti posameznih materialov. Ena največjih težav usnjene garniture, pri čemer imamo v mislih predvsem tiste iz pravega usnja, je denimo zahtevno vzdrževanje.

Usnjena sedežna garnitura

Čiščenje usnjene sedežne garniture zahtevnejše, kot če izberete blago

Kadar usnjene sedežne garniture primerjamo z drugimi opcijami, hitro naletimo na očitno pomanjkljivost. Pravilno vzdrževanje usnja namreč zahteva veliko časa in energije. Obenem  pa je nujno uporabljati posebna čistila, izdelana posebej za usnje. Uporaba neprimernih izdelkov usnje močno poškoduje, škoda pa je nemalokrat tolikšna, da se popravilo niti ne bi splačalo. Poleg tega je treba izpostaviti še eno težavo, ki se pojavlja pri usnju. Gre namreč za material, ki je na otip precej hladen. Ker je dnevna soba načeloma prostor, ki je namenjen sprostitvi in optimalnemu udobju, usnjene sedežne garniture le stežka zadostijo tej zahtevi. Po drugi strani je blago za sedežne garniture mehko in prijetno, hkrati pa poskrbi za občutek topline. Drži sicer, da so nekateri madeži, ki se pojavijo na blagu, zelo trdovratni za odstranjevanje, zato previdnost ni odveč. Vendar pa je čiščenje sedežne garniture tu manj problematično, saj ne prihaja do gubanja, mehčanja, razpok ipd., če si pomagamo kar z vodo. Vsekakor morate paziti, da bo izbrano blago zares kakovostno, saj pride sicer zlahka do trganja, luknjic itn. Pogosto so dobra rešitev dodatne snemljive prevleke iz blaga, ki jih je mogoče enostavno oprati oziroma prepustiti delo strokovnjakom v kemičnih čistilnicah, ki vedo, kakšno nego zahteva posamezno blago.

Moderne sedežne garniture – umetno usnje vse bolj priljubljena izbira

Obstaja pa še ena možnost, ki je doslej še nismo omenili, vendar je izjemno pogosta, ko gre za moderne sedežne garniture – umetno usnje, ki ga po želji prekriva še blago. V tem primeru dobimo videz pravega usnja, ki ga nekateri povezujejo z luksuzom in brezčasno eleganco, obenem pa bo vzdrževanje precej manj kompleksno kot v primeru klasične usnjene sedežne garniture. Umetno usnje s samim videzom danes zlahka parira pravemu, seveda pa se mnogi zanj raje odločajo tudi zaradi ugodnejše cene in etičnega vidika, saj se želijo izogniti uporabi živalske kože, torej pravega usnja.

Blago za sedežne garniture različnih vrst v poljubni barvi

V ponudbi spletne trgovine DOM24 vas čakajo izredno kakovostne sedežne garniture – umetno usnje ali tkanina/oblazinjenje. Če se odločite za blago za sedežne garniture, boste izbirali med najrazličnejšimi barvami in vzorci. Tako je mogoče končno podobo pohištva v celoti prilagoditi estetiki dnevne sobe oz. celotnega doma. Gre za moderne kose pohištva, pri katerih je uporabljeno vrhunsko blago, ki je še posebej odporno na madeže, čiščenje pa je zelo nezahtevno. Izbirati je mogoče med različnimi modeli (kotnimi idr.) in dimenzijami, ki jih druži predvsem visoka stopnja udobja. Kljub prvovrstni kvaliteti si vseskozi prizadevamo za dostopne cene. Hkrati vam zagotavljamo hitro dobavo naročenih kosov, pri navedbi pričakovanih dobavnih rokov pa smo vedno zelo pošteni.

Raztegljiva sedežna garnitura

Raztegljive sedežne garniture za še več udobja

Pametna različica za vse, ki niste posebej omejeni s prostorom, so zagotovo raztegljive sedežne garniture. S tem kadar koli pridobite še več prostora, ki ga je mogoče med drugim izkoristiti kot dodatno ležišče za svoje goste. Raztegljive sedežne garniture je mogoče nato hitro in brez posebnega napora zložiti nazaj. Poleg raztegljivih so izredno praktične izvedbe z dodatnimi predalniki – predvsem za tiste, ki vedno težko najdete prostor v omarah. Predal boste na primer lahko izkoristili za shranjevanje posteljnine ipd. Ob nakupu boste dobili vsa potrebna navodila za pravilno čiščenje sedežne garniture, seveda pa vam bomo na voljo tudi kasneje, če boste imeli kakršna koli dodatna vprašanja. Vabimo vas, da si ogledate še našo preostalo ponudbo pohištva za dnevne sobe – fotelje, dvosede, trosede itn. Poleg tega boste v ponudbi našli vse, kar potrebujete za opremljanje jedilnice, kuhinje, spalnice, otroške sobe, predsobe in celo domače pisarne. Za konec naj vas opozorimo še na to, da se vam splača spremljati naše akcije (zavihek Odprodaja), v katerih je mogoče vedno najti izjemno zanimive izdelke, ki so na voljo s posebnim popustom. Svoj dom lahko torej opremite oziroma obnovite ugodneje, kot si morda predstavljate. V naši spletni trgovini boste našli vse potrebne podatke glede dostave in dostavnih pogojev, seveda pa ste vljudno vabljeni tudi, da nas obiščete v našem salonu, ki ga boste našli v Sežani, na Partizanski 71a. Pričakali vas bodo prijazni in izkušeni zaposleni, ki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč s koristnimi nasveti, če boste to potrebovali.