Dimniki Šamot

Sanacija starih dimnikov – obnova dimnika za večjo varnost

Sanacija starih dimnikov je potrebna v skoraj vseh starejših hišah, saj zidani dimniki niso večni. Čez čas postanejo porozni, ne morejo več zadrževati dima ali ognja, zato so neprimerni za nadaljnjo uporabo, lahko pa postanejo tudi nevarni. Sanacija starih dimnikov bo zagotovila, da bo vaš dimnik znova pridobil učinkovitost, ki jo je imel ob izgradnji, obenem pa boste zagotovili tudi varnost vašemu domu in družini.

Sanacija starih dimnikov je eno tistih opravil, ki jih je treba prepustiti za to usposobljenim strokovnjakom. Vse prevečkrat se namreč zgodi, da je obnova dimnika neustrezna, posledice pa so tragične. Obrnite se raje na nas. Tako kot izdelava dimnikov (cena je ugodna) bo tudi obnova dimnika potekala v skladu z zakonsko določenimi normami, vaš novi dimnik pa bo še vrsto let služil svojemu namenu.

Hitra in poceni sanacija starih dimnikov – vgradnja keramične dimne cevi

Sanacija dimnikovHitra in poceni je obnova dimnika s keramično cevjo, ki jo vstavimo v dimnik. Če so poškodbe dimnika preveč obsežne, pa žal hitra sanacija dimnika, katere cena je res ugodna, ne pride v poštev, saj je potrebno star dimnik zrušiti in zgraditi novega. Rušenje in izdelava dimnikov je dolgotrajno, cena pa vse prej kot nizka. Ker je vsak primer zgodba zase, vam svetujemo, da se po pomoč obrnete na nas. Strokovno vam bomo svetovali, obnova dimnika z uporabo keramične cevi za dimnike pa bo izvedena hitro in profesionalno.

Sanacija starih dimnikov se v našem podjetju izvaja z različnimi dimniškimi sistemi. EKOKER je slovenski proizvod, narejen iz vrhunskih in trpežnih materialov. Odlikujejo ga enostavna montaža, vrhunska kakovost, ugodna cena, odlične toplotno izolacijske lastnosti ter možnost priključitve kotlov za plin, olje in trda goriva. Keramični montažni dimniki so tudi visoko odporni na vlago, kisline in visoke temperature. Odlična plinotesnost dimniškega sistema pa zagotavlja protipožarno varnost.

Izdelava dimnikov – ugodna cena montažnih dimnikov

Izdelava dimnikov (cena odvisna od izbranega sistema) je proces, ki zahteva podroben pregled ogrevalnega sistema in strokoven pristop. Pri načrtovanju je treba upoštevati vrsto in tip kurilne naprave, vrsto goriva, nazivno moč kurilne naprave, režim ogrevanja, lokacijo kurilnice in višino zgradbe ter število kurilnih naprav.

Izdelava dimnikov oz. njegova cena je torej odvisna od posamezne situacije: ali gre za novogradnjo ali obnovo dimnika, ali je gradnja dimnika predvidena v že obstoječem jašku oziroma dimniškem plašču ali pa bo dimnik montažen in bo potekal samostojno zunaj hiše.

Vas zanima sanacija starih dimnikov? Obiščite OGM-BI. Vabljeni.