Kuhinja

Rustikalne kuhinje po naročilu se lahko pohvalijo z veliko prednostmi

Dan danes je na trgu kuhinj izbira pravzaprav neomejena. Vendar se je potrebno zavedati da lahko pri naročilu kuhinje po meri izbiramo med različnimi materiali, barvami ter nasploh izgledom kuhinje, pri naročilu kuhinje iz salona pa je ta izbira omejena. Poleg tega pa lahko pri kuhinji po naročilu kuhinjo popolnoma prilagodimo prostoru, v katerega bomo kuhinjo postavili.

Kljub veliko izbiri modernih kuhinj se veliko strank še zmeraj odloča za naročilo rustikalne kuhinje. Rustikalne kuhinje se lahko pohvalijo s svojimi masivnimi lesenimi elementi, katerih fronte so navadno domiselno izrezljane, rustikalne kuhinje pa tako ustvarjajo občutek topline in domačnosti. Stranke lahko dan danes izbirajo med različnimi vrstami lesa iz katerega bo rustikalna kuhinja po naročilu izdelana. Seveda lahko les kombiniramo tudi z drugimi obstojnimi materiali, piko na i pa navadno kuhinji doda pult. Pult je lahko kamnit, stranke pa se pri naročilu rustikalne kuhinje, velikokrat odločijo tudi za masiven lesen pult.

Pri naročilu klasične rustikalne kuhinje moramo razmisliti tudi o njeni obliki

Poleg samega izgleda rustikalne kuhinje pa moramo razmisliti tudi o funkcionalnosti kuhinje. Pomembno je, da je kuhinja praktično zasnovana ter nam tako omogoča enostavno in sproščujočo kuho. Najprej se je potrebno določiti, kako bo kuhinja oblikovana. Oblika kuhinje je seveda odvisna od prostora, ki je kuhinj namenjen. Stranke lahko danes izbirajo med linijsko kuhinjo, kuhinjo v obliki črke L, kuhinjo v obliki črke U, kuhinjo s polotokom ter kuhinjo z otokom. Kuhinjski otok je element, ki je izjemno praktičen, saj ponuja obilico prostora za shranjevanje posode, kuhinjskih pripomočkov in živil, poleg tega pa ponuja tudi veliko delovne površine, ki je v kuhinji pravzaprav ni nikoli dovolj.

rustikalne kuhinje po meri

Da je prostor v rustikalni kuhinji po meri še bolj organiziran, se lahko odločimo za uporabo različnih organizatorjev. Najpogosteje se seveda odločimo za nakup organizatorja za pribor ter nože, poleg tega pa si je smiselno umisliti tudi organizator za začimbe ter krožnike. Nenazadnje se lahko odločimo tudi za namestitev obešala za kuhalnice, ki ga namestimo na steno in hkrati služi tudi kot kuhinjski okras, ki se še posebej poda v rustikalno kuhinjo.

Kako prostor v rustikalni kuhinji narediti še bolj funkcionalen?

Če nam kuhinja ne ponuja dovolj prostora za namestitev otoka ali polotoka se bomo morali znajti drugače. Če gre za kotno rustikalno kuhinjo oz. rustikalno kuhinjo v obliki črke L ali U, se lahko odločimo za namestitev izvlečnih kotnih polic t.i. ”ledvičk”, ki omogočijo dober izkoristek prostora tudi v kotnih elementih. Nepogrešljiv del vsake kuhinje je tudi tako imenovana ”izvlečna shramba”, ki ponuja veliko prostora za shranjevanje živil. Gre pravzaprav za predale, ki jih lahko v celoti pripeljemo iz omare, njihova vsebina pa nam je tako enostavno dostopna. Živila bomo v izvlečni shrambi zaradi preglednosti izjemno hitro našli, poleg tega pa jih bomo, po končani uporabi tudi hitro pospravili. Če nam v rustikalni kuhinji primanjkuje delovne površine si velja umisliti rezalno desko, katere velikost sovpada z velikostjo odprtine pomivalnega korita. Deska, postavljena čez pomivalno korito nam tako ponuja dodatno delovno površino, ki jo lahko izkoristimo tako za sekljanje zelenjave in sadja kot tudi za peko ali druga kuhinjska opravila.

rustikalne kuhinje po meri

Pri naročilu rustikalne kuhinje po meri moramo biti pozorni na delovni trikotnik

Poleg samega prostora moramo biti pozorni tudi, da ustvarimo t.i. ”kuhinjski trikotnik”. Gre za razmerje med pomivalnim koritom, kuhalnim delom ter hladilnikom. Omenjeni deli kuhinje si morajo slediti v logičnem sosledju, med njimi pa mora biti dovolj prostora, da lahko med kuho odložimo sestavine in pripomočke, ki jih za kuho potrebujemo.

Kakovostna izdelava rustikalno modernih kuhinj po naročilu

Rustikalne kuhinje po naročilu ponujamo tudi v mizarstvu Pristavec. Stranke lahko pri nas izbirajo med najrazličnejšimi materiali, ki so kakovostni in obstojni. Poleg kakovostnega lesa ponujamo še kvalitetna vodila za kuhinjske predale ter ročaje za kuhinjo. Lesene elemente lahko kombiniramo z drugimi obstojnimi materiali, priskrbimo pa lahko tudi trajen in obstojen pult, ki bo rustikalno kuhinjo še dodatno popestril in jo naredil edinstveno. Odločate se lahko med pulti iz lesa ali iz kamna, pa tudi med pulti iz ultrapasa. Kamniti pulti so še posebej obstojni, saj so odporni na fizične poškodbe, enostavni pa so tudi za čiščenje. Največkrat je dovolj, da kuhinjski pult iz kamna obrišemo z vlažno krpo in madeži bodo izginili.

Pred naročilom rustikalne kuhinje po meri se bomo s stranko natančno pogovorili in pripravili izris klasične rustikalne kuhinje, pri katerem bomo dosledno upoštevali vse strankine želje in zahteve. S pomočjo izrisa bo tudi stranka dobila boljšo predstavo o izgledu in postavitvi rustikalne kuhinje po naročilu, ki jo bomo izdelali, slednje pa dopušča tudi možnost za popravke, v kolikor so le-ti potrebni.

V primeru dodatnih vprašanj smo vam dosegljivi tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem povedali več o rustikalnih modernih kuhinjah ter vam tako pomagali pri naročilu kuhinje, ki bo zadostila vsem vašim potrebam in željam.