Redno vzdrževanje dimnikov
Dimniki

Redno vzdrževanje dimnikov

Redno in profesionalno vzdrževanje dimnikov zagotovilo za ustrezno varnost

Vzdrževanje dimnikov je v prvi vrsti nujno zaradi zagotavljanja varnosti, pri čemer imamo v mislih predvsem preprečevanje možnosti za nastanek požara, obenem pa pripomore k daljši življenjski dobi vašega dimnika. Nikakor pa ni zanemarljivo niti dejstvo, da skrb za ustrezno in dovolj pogosto vzdrževanje dimnika poskrbi tudi za nižje stroške ogrevanja.

 

Redno vzdrževanje dimnikovKako poteka vzdrževanje dimnikov in kako pogosto ga je treba izvajati?

Bistvo vzdrževanja dimnikov je pravzaprav čiščenje, ki poteka s pomočjo posebne krtačke. Vzdrževanje dimnika je seveda nujno imeti v mislih že med procesom postavitve dimnika in tako zagotoviti ustrezen dostop. Pogostost vzdrževanja dimnikov je odvisna predvsem od vrste goriva, ki ga uporabljate. Če gre za tekoča ali trdna goriva, je tako priporočljivo, da se čiščenje izvede vsak mesec, uporaba plinastih goriv pa malce podaljša priporočen časovni razmik med posameznimi čiščenji (redno vzdrževanje dimnika naj bi tako potekalo najmanj enkrat v sezoni).

 

Strokovno in ugodno vzdrževanje dimnikov

Nujno je, da vzdrževanje dimnikov izvaja profesionalno dimnikarsko podjetje. Le to namreč zagotavlja kakovostno izvedeno storitev, med rednim vzdrževanjem dimnika pa izvajalec ne bo izvedel le čiščenja, ampak bo tudi preveril, da delovanje vašega dimnika v celoti ustreza določenim varnostnim standardom. Če vas skrbi, da je profesionalno izvedeno vzdrževanje dimnikov previsok strošek za vašo denarnico, vam svetujemo redno sodelovanje z izbranim izvajalcem. To vam v večini primerov zagotavlja posebne popuste, dodatna prednost tega pa je, da bo dimnikar dobro poznal specifike vašega dimnika in bo lahko hitreje opazil morebitne nepravilnosti oziroma okvare. Tako dimnikar ne bo prinašal »samo« sreče, ampak tudi oziroma predvsem varnost …