dimenzije vzmetnic
Vzmetnice

Različne dimenzije vzmetnic vrhunske kakovosti

Ko izbiramo dimenzije vzmetnic, moramo vedeti, da je optimalno, da ima vsak v svoji postelji vsaj 90 centimetrov prostora za nemoteno obračanje med spanjem. Za tiste, ki spite sami, je torej priporočljivo, da je vaša vzmetnica iz pene dimenzije 90×200 centimetrov. 90×200 centimetrov so tudi standardne dimenzije vzmetnic za otroške postelje, na kateri spi otrok, ko preraste otroško posteljico. Pri mladostnikih pa se navadno odločamo za širše posteljne vzmetnice, saj želimo, da bi imel dovolj prostora. Običajno se dimenzije vzmetnic po meri gibljejo od 120×200 centimetrov do 140×200 centimetrov. Pogosta je tudi vzmetnica iz pene dimenzije 160×200 centimetrov. Standardna dimenzija posteljne vzmetnice iz spominske pene za zakonsko posteljo je 180×200 centimetrov, vendar pa se zaradi pomanjkanja prostora v spalnici ljudje pogosto odločijo za nakup posteljne vzmetnice ožjih dimenzij, na primer 160×200 centimetrov. Če imate v spalnici dovolj prostora za večjo posteljo, pa se seveda lahko odločite tudi za večje dimenzije vzmetnic, na primer 200×200 centimetrov.

 

dimenzije vzmetnic

 

Otroška vzmetnica iz pene – na kakovost spanja vpliva tudi dimenzija

 

Zdrav razvoj otroka in mladostnika je odvisen tudi od kakovostnega počitka, eden bistvenih dejavnikov, ki k temu pripomore, pa je ustrezno ležišče. Pri tem ni pomembno le, da so otroške vzmetnice iz spominske pene zavarovane proti pršicam. Ključno je tudi, da je ležišče izdelano iz naravnih materialov, ki zagotavljajo trden in krepilen spanec. Nakup otroškega ležišča naj vključuje predvsem dva kriterija: trdoto in ustrezno velikost. Na izbiro vzmetnice za otroka vpliva tudi dimenzija. Dimenzije vzmetnic 60×120 centimetrov so primerne že ob otrokovem rojstvu in takšno vzmetnico lahko uporabljamo še naslednja 3 ali 4 leta. Ko se otrok preseli v svojo posteljo, mu zadošča vzmetnica iz pene dimenzije 90×200 centimetrov. Kasneje pa se lahko odločite za nakup otroške vzmetnice dimenzije 120×200 ali 140×200 centimetrov. Če prostor v otroški sobi to seveda dopušča.

 

Vzmetnice – ugodne cene ne glede na dimenzije vzmetnic

 

Cene naših vzmetnic so ugodne, izbira pa pestra. Nudimo vam vzmetnice z bonell jedrom, vzmetnice z žepkastim vzmetenjem, ležišča z jedrom iz lateksa in ležišča z jedrom iz različnih vrst pene. Ponudba obsega veliko različnih modelov, mehkih srednjih in trših izvedb, nekatera ležišča vzmetnice imajo več območij različne trdote. Da bi bila vaša odločitev čim lažja, vas vabimo v našo trgovino, kjer si lahko vzmetnice ogledate, jih primerjate in preizkusite.

Kakovostna vzmetnica iz pene bo poskrbela za udoben, predvsem pa kakovosten spanec. Vabljeni na obisk!

 

vzmetnica iz pene