ravne strehe
Gradnja

Ravne strehe – trdnost tridesetletne tradicije

Izvajanje ravnih streh je med glavnimi dejavnostmi podjetja Šircelj izolacije, d. o. o. iz Grosupljega, v katerem se ukvarjamo še z drugimi krovskimi in kleparskimi deli, izdelavo kovinskih profilov, krivljenjem pločevine ter toplotno in vodno izolacijo. Pri delu smo profesionalni in vredni zaupanja,  naše vodilo je držati korak s časom in slediti novostim v panogi. Imamo trideset let izkušenj z izdelavo ravnih streh. Naši projekti in reference vključujejo izvedbo ravnih streh na poslovnih in trgovskih objektih (Lidl, Spar, Tuš, Merkur idr.) in stanovanjskih stavbah v krajih po vsej državi. Sodelujemo s številnimi uglednimi partnerji iz Slovenije in tujine. Prizadevamo si za strokovno in kvalitetno opravljeno delo in smo veseli odzivov strank, ki nam poročajo o zadovoljstvu z našim delom.

Ravna streha

Ravne strehe – kaj je dobro vedeti?

Ravne strehe so začele pridobivati popularnost v zadnjih treh desetletjih. Najbolj značilne so za trgovske centre, poslovne zgradbe in nekatere javne objekte, poleg tega pa je po njih vse več povpraševanja tudi pri gradnji stanovanjskih hiš in blokov, prizidkov in garaž. Minimalističen izgled in možnosti različnih izvedb in uporabe večajo njihovo priljubljenost. Zanimivo rešitev denimo predstavljajo zelene strehe, ki na vrh urbane betonske stavbe prinesejo doživetje narave. Imajo ugoden okoljski vpliv, saj poskrbijo za absorpcijo toksičnih snovi iz vode in ozračja, zelenje poleg tega hladi in preprečuje pregrevanje pozidanih naselij. Podobno pozitiven vpliv imajo zelene strehe na notranjost stavbe – nudijo dobro zvočno, toplotno in vodno izolacijo. V našem podjetju na izbiro nudimo zelene strehe Urbanscape in Xeroflor. Seveda se ukvarjamo z izdelavo streh tudi iz drugih materialov. V vsakem primeru pa je treba poudariti, da gre za zahteven gradbeni podvig, zelo različen od gradnje klasičnih streh z nagibom. Bolj kot na iskanju nizke cene mora biti poudarek na kvalitetni izvedbi in posledični dolgotrajni življenjski dobi strehe. Izdelavo zaupajte strokovnjakom, v podjetju Šircelj izolacije, d. o. o. imamo vso potrebno znanje in dolgoletne izkušnje.

Izvedba ravne strehe pri podjetju Šircelj izolacije, d. o. o.

Izvedba ravne strehe se lahko začne s pregledom naše spletne strani, kjer vam nudimo osnovne podatke o ponudbi in storitvah. Oddate lahko brezplačno povpraševanje in karseda hitro vam bomo odgovorili preko elektronske pošte. Za osebni stik nas pokličite po telefonu ali obiščite v poslovnih prostorih v Grosupljem in se pogovorite z našimi strokovnjaki, ki vam bodo z veseljem svetovali pri izbiri materiala in podali informacije glede postopka gradnje. S strankami vzpostavljamo odkrite odnose in nudimo garancijo na svoje storitve. Gradnja ravne strehe v primerjavi z izdelavo poševnih streh zahteva posebno načrtovanje in postopke. Med pomembnejšimi je planiranje odtočnega sistema, saj na ravni strehi ni možnosti montaže klasičnih žlebov niti naravnega odtoka vode na tla. Upoštevati je treba veliko obremenitev, ki jo pozimi povzroči zapadli sneg. Ravne strehe so vremensko najbolj izpostavljen del stavbe in načrtovalci morajo pozornost posvetiti ustrezni termoizolaciji in uporabi kvalitetnih hidroizolacijskih materialov. Izziv je izvedba zelene strehe, ki ima zaradi dodatne nosilnosti posebne zahteve.

ravne strehe

Pravilna sestava in krovstvo ravne strehe za ustrezno izolacijo

Za kvalitetno in učinkovito izolacijo streh v podjetju Šircelj uporabljamo več vrst membran: PVC, TPO in EPDM ter bitumenske kritine različnih proizvajalcev. Naši sodelavci vam svetujejo pri izbiri, na tem mestu jih le na kratko predstavimo. PVC membrane se uporabljajo za hidroizolacijo in predstavljajo visokotehnološki in dolgotrajen material. Vzdržljive so tudi TPO membrane, njihova prednost je možnost reciklaže. EPDM membrano mdr. odlikujeta fleksibilnost in vremenska odpornost. Bitumenska kritina je mešanica naravnih in industrijskih ogljikovodikovih spojin, je vodoodporna in njena izvedba sodi med enostavnejše. Poleg tega v podjetju Šircelj za sestavo ravne strehe uporabljamo še pločevinaste kritine na zgib (iz aluminija, bakra, titancinka idr.).

Zagotovimo učinkovit odtok: ravne strehe in odvodnjavanje

Odločitev za ravno streho ima mnoge prednosti: stavba dobi moderen videz, površino lahko izkoristimo za uporabo terase, takšna gradnja je manj občutljiva za določene vremenske pojave, kot sta veter in toča. Prav vremenski vplivi pa po drugi plati predstavljajo posebno preizkušnjo pri načrtovanju tega tipa strehe.

Ker naraven odtok vode ni mogoč (pri klasični poševni strehi za to poskrbi kar gravitacija, pomagamo ji še z žlebovi), obstaja ob nepravilni izvedbi nevarnost zamakanja in zadrževanje meteorne vode, kar lahko vodi v škodo na notranjem objektu. Zato je izjemnega pomena učinkovita hidroizolacija, z izbiro ustreznih materialov. Pri tem je pomemben tudi naklon; najmanjši znaša dva procenta. Še eno praktično rešitev za odvodnjavanje nudijo zelene strehe; če jih premišljeno zasadimo s travo, cvetlicami, morda vrtninami in manjšimi lesnimi rastlinami (pri tem pazimo na načrtovanje obremenitve teže), bodo poskrbele za učinkovito zadrževanje padavin in se hkrati oskrbele s potrebno vlago za rast in razvoj, mi pa se bomo samooskrbeli s svežo zelenjavo. Prednosti ravne strehe je vsekakor več, obiščite nas in pogovorili se bomo o različnih možnostih.