prenosne klime
Klime

Prenosne klime

Razmišljate o nakupu klimatske naprave? V principu ločimo prenosne klime in split klime. Prenosna klima je naprava, ki jo lahko postavite skorajda kamorkoli, saj so elementi za delovanje prenosne klime v njej že vgrajeni. Po zaslugi transportnih kolesc so zelo enostavne za transport. Zaradi priročne velikosti prenosne klimatske naprave tudi ne zasedejo preveč prostora. Uporaba prenosne klime je preprosta, kar omogoča tudi daljinski upravljalnik (tega vsebuje večina klimatskih naprav v naši ponudbi). Večina klim ima možnost nastavitve različnih načinov pihanja glede na jakost, temperaturo in smer pihanja.

prenosne klime

Izbira prenosne klime zahteva nekaj razmisleka

Pri izbiri prenosne klima naprave moramo upoštevati dejavnike, ki nam bodo pomagali pri izboru. Upoštevati moramo naše želje in potrebe, velikost prostorov, ki jih želimo ohlajati, lego prostorov glede na strani neba, način prezračevanja, kakovost izolacije stavbe, v kateri živimo, ter o načinu odvajanja kondenza iz našega stanovanja. Prenosne klime nudijo idealno rešitev za vse tiste, ki si želite hitre in ugodne rešitve. Poleg hlajenja vašega prostora pa vam prenosna klima prostor tudi razvlaži. Priporočamo vam izbiro energijsko varčne klimatske naprave (prenosne ali split), saj boste na ta način pripomogli k  zmanjšanju emisij v okolje ter obenem tudi privarčevali pri stroških.

prenosna klima

Klimatske naprave (prenosne ali split) prinašajo številne prednosti

Tako split kot mini prenosna klimatska naprava lahko močno prispeva k kakovosti ter ugodju našega bivanja. V našem prostoru je zrak običajno onesnažen in vlažen, vsebuje pa različne plesni, bakterije in pršice, ki pa nam lahko povzročajo različne preglavice. Ena izmed njih je pojav plesni na naših stenah, neugoden vpliv pa lahko imajo  tudi na naše zdravje ali vsakodnevno počutje. Vsakdo se bo v vročih poletnih dneh veliko bolje počutil v sobi, ki bo imela prijetno temperaturo. Po zaslugi prenosne klime bomo v prostorih lahko uravnavali vlažnost ter kakovost zraka, klima pa bo poskrbela tudi za optimalno temperaturo. Če se želite izogniti neprijetnim montažam in visokim stroškom, potem razmislite o nakupu prenosne klimatske naprave. Prenosne klime se med seboj razlikujejo po teži in velikosti, glasnosti, hladilni moči, zmožnosti razvlaževanja ter porabi električne energije. Prenosna klima je običajno malce glasnejša od ostalih, saj je kompresor nameščen že v sami napravi. Delovanje prenosne klime je sicer ni tako močno kot pri navadni klimi, vendar še vedno več kot odlično shladijo prostor.