Kotna sedežna garnitura
Pohištvo Sedežne garniture

Pred nakupom nove sedežne garniture je potrebno dobro razmisliti

Nakup nove sedežne garniture je na prvi pogled preprosta naloga, vendar bomo kaj kmalu spoznali, da je odločitev o tem, katero garnituro izbrati, vse prej kot enostavna.  Najprej je potrebno razmisliti o tem kakšna garnitura sodi v naš prostor in kakšna bo njena prvotna namembnost. Nekateri si želijo, da sedežna garnitura omogoča dobro sedenje, drugi si želijo udobnega poležavanja ali celo spanja. Ker je sedežna garnitura eden izmed tistih kosov pohištva, ki ga kupujem za dalj časa, poleg tega pa navadno stroškovno predstavlja nekoliko večji zalogaj, je še bolj pomembno, da je odločitev tehtna in premišljena.

Sedežna garnitura

Nakup sedežne garniture po meri se lahko pohvali z veliko prednostmi

Po pregledu katalogov in ponudbe, ki se nam ponuja, velikokrat ugotovimo, da se je najbolje odločiti za nakup sedežne garniture po meri, saj bomo s tem, ko bomo sedežno garnituro popolnoma prilagodili svojemu prostoru dosegli to, da se bo garnitura z vsem kar je v prostoru zlivala in skupaj z ostalim pohištvom predstavljala celoto. V dnevnem prostoru si namreč nikakor ne želimo, da bi prostor deloval nepovezano. Poleg tega lahko, če se odločimo za sedežno garnituro po meri, natančno opredelimo, iz katerih delov naj bo sedežna garnitura sestavljena. Tako sedežni garnituri na primer ni problem dodati počivalnika ali pa kotno sedežno garnituro zaključiti z naslonjalom za roko.

Z naročilom sedežne garniture po meri bomo dosegli, da se bo sedežna garnitura odlično podala v prostor. Prostor bo izgleda koherentno, mi pa se bomo v njem počutili udobno, kar je v dnevni sobi, kjer preživimo veliko prostega časa, tudi izjemno pomembno.

Dan danes lahko izbiramo med različnimi sedežnimi garniturami po meri. Ljudje se poleg oblike, največkrat dokaj hitro odločijo, iz česa naj bo sedežna garnitura izdelana. Trg nam ponuja dve možnosti – usnjeno sedežno garnituro ali garnituro, izdelano iz tkanine. Vsaka sedežna garnitura se lahko pohvali s prednostmi in slabosti, ki jih prinašata omenjena materiala. Sedežna garnitura narejena iz tkanine, je nekoliko bolj zapletena za vzdrževanje, saj jo moramo sesati, poleg tega pa je manj odporna tudi na madeže, ki se navadno vpijejo v sedežno garnituro in jih tako težje odstranimo. Na drugi strani je usnjeno sedežno garnituro sicer potrebno tu in tam prebrisati z vlažno krpo in jo namazati s kremo za usnje, ki jo priporoča proizvajalec, vendar je veliko bolj odporna na madeže. Ti se v usnje največkrat ne vpijajo, mi pa jih bomo lahko s površine enostavno pobrisali. Usnjena sedežna garnitura in garnitura iz tkanine ponujata tudi popolnoma drugačen občutek sedenja, zato je garnituro vredno prej preizkusiti v salonu in ugotoviti, kateri material nam najbolj ustreza. Seveda se tudi različni tipi usnja in različni tipi tkanine med seboj razlikujejo. Najbolje je, da o razlikah povprašamo v salonu, kjer garnituro kupujemo.

Kotna sedežna garnitura

Pri nakupu sedežne garniture po meri lahko izbiramo tudi med različnimi merami in modeli garnitur. Sedežne garniture po meri lahko sestavimo v obliki črke L ali celo v obliki črke U, lahko pa se odločimo za sedežne garniture v obliki troseda, ki mu lahko dodamo udoben fotelj ali pa sedalno vrečo in tako ustvarimo dodaten prostor za sedenje, prostor pa bomo s tem še nekoliko popestrili.

Tudi sedežne garniture po meri so opremljene s številnimi dodatnimi funkcijami

Sedežne garniture se lahko dan danes pohvalijo s številnimi funkcijami. Ena izmed najbolj priljubljenih je relax funkcija. Sedežne garniture z relax funkcijo predstavljajo idealno izbiro za vse tiste, ki razvajanje postavljajo na prvo mesto. Pustite, da vas prevzame neverjetna funkcionalnost in udobje, saj sedežna garnitura z relax funkcijo zagotavlja največjo mero udobja med počitkom. Poleg sedežnih garnitur se relax funkcijo so priljubljene tudi tiste, ki se v svoji notranjosti lahko pohvalijo z nekaj shranjevalnega prostora. Vanj bomo enostavno pospravili stvari, ki nam v prostoru ustvarjajo nered in do njih tudi enostavno prišli, ko jih bomo potrebovali. Če si želimo, da se naša sedežna garnitura spremeni v ležišče, si je dobro umsiliti kotno garnituro s počivalnikom, ki ga lahko hitro spremenimo tudi v zasilno posteljo ob nenapovedanem obisku.

Široke sedežne garniture, ki ponujajo veliko udobja, ponujamo tudi v Marosu

Ljudje se dan danes po večini odločajo za široke sedežne garniture, ki ponujajo veliko udobja in prostora. Seveda pa pri sedežnih garniturah po meri ne smemo pozabiti, da jih lahko popestrimo z najrazličnejšimi dodatki. Zelo popularne so različne blazine. Dobro je, če izberemo blazine, ki so nekoliko kontrastne glede na sedežno garnituro. Zelo pogosto odločitev pa predstavlja tudi pregrinjalo, ki lahko služi kot okras, v hladnejših zimskih dneh pa nas bo tudi grelo.

V salonu Maros ponujamo pestro izbiro širokih in udobnih sedežnih garnitur, odločite pa se lahko tudi za nakup sedežne garniture po meri. Pri nas vam bomo z veseljem pomagali z nasveti, skupaj pa bomo tako dosegli, da boste izbrali udobno sedežno garnituro, ki bo zadostila vsem vašim potrebam in željam.