Poraba toplotne črpalke
Ogrevanje in hlajenje Toplotne črpalke

Poraba toplotne črpalke

Poraba toplotne črpalke oziroma koliko elektrike porabi toplotna črpalka je vprašanje, ki se poraja vsakemu, ki se odloča za nakup toplotne črpalke. V grobem lahko rečemo, da toplotna črpalka porabi malo električne energije, pa naj gre za toplotno črpalko zrak voda ali toplotno črpalko za sanitarno vodo. Če se odločite za toplotno črpalko za sanitarno vodo, boste zagotovo znižali stroške elektrike. Ogrevanje vode na katerikoli drug vir je bistveno dražje, kakor priprava sanitarne vode s toplotno črpalko. Kakšna je poraba elektrike toplotne črpalke zrak voda za ogrevanje prostorov in pripravo sanitarne vode? Majhna, saj kot glavni vir svojega delovanja izkorišča energijo zraka, le majhen delež prispeva elektrika, in sicer le za pogon kompresorja in ventilatorja. Poraba elektrike se zato s toplotno črpalko zagotovo ne bo povečala, ravno nasprotno. Gre za cenovno najbolj ugoden način ogrevanja, ki vam dolgoročno ponuja ogromne prihranke. Za vse informacije o porabi toplotne črpalke in ceni investicije smo vam na voljo v Orca Energiji, kjer bomo poskrbeli, da boste izbrali najboljšo toplotno črpalko z majhno porabo elektrike za vaš dom.

Poraba toplotne črpalke

Koliko elektrike porabi toplotna črpalka za sanitarno vodo? Zelo malo!

Toplotna črpalka za sanitarno vodo, ki jo lahko po ugodni ceni kupite pri nas, se lahko pohvali z izredno nizko porabo elektrike, saj črpa toploto iz zraka. Velik del energije, ki jo porabi za pripravo sanitarne vode, izkoristi iz obnovljivega vira, zato za svoje delovanje potrebuje zelo malo elektrike. Verjetno ni potrebno poudarjati, da boste s toplotno črpalko za sanitarno vodo ogreli vodo z zelo nizkimi stroški. Odlična izbira pa je tudi z ekološkega vidika. Toplotne črpalke lahko porabo elektrike še dodatno zmanjšajo z dvema časovnima intervaloma za nižjo tarifo elektrike ponoči. Koliko elektrike porabi je odvisno tudi od modela toplotne črpalke in od vhodne temperature zraka, ki jo črpalka porabi. V vsakem primeru gre za zelo nizek delež električne energije, zato bo nakup varčne toplotne črpalke smiseln tudi s tega vidika.

Ogrevalne toplotne črpalke zrak voda z nizko porabo elektrike

V naši ponudbi boste našli kakovostne in estetsko dovršene toplotne črpalke zrak voda, ki so namenjene ogrevanju prostorov in pripravi sanitarne vode v vgrajenem bojlerju. Prav tako kakor sanitarne toplotne črpalke, tudi ogrevalne črpalke zrak voda za svoje delovanje izkoriščajo toploto zraka in majhen delež električne energije. V primerjavi z drugimi sistemi ogrevanja je ogrevanje prostorov s črpalko zrak voda cenovno najbolj ugodno, pa tudi okolju in uporabniku prijazno. Rezultati varčnosti so vidni tudi pri porabi električne energije toplotnih črpalk za sanitarno vodo.

Poraba električne energije toplotne črpalke za sanitarno vodo je majhna