kritina za nadstrešek
Polikarbonatne plošče

Polikarbonatne plošče za kritino z izjemno dolgo življenjsko dobo

Polikarbonatne plošče so izredno obstojen, obenem pa prilagodljiv material, kar omogoča vsestransko uporabnost. Zelo pogosta je na primer polikarbonatna kritina, iz katere se med drugim izdelujejo moderni nadstreški pred vhodom v hišo. Pri tem se lahko odločite za klasične ravne plošče, možna pa je še polikarbonatna kritina iz valovitih plošč. Pomembno je sicer, da je montaža resnično profesionalna, kar pomeni, da mora zanjo poskrbeti nekdo, ki ima dovolj znanja in izkušenj. V nasprotnem primeru prihaja do nabiranja kondenza in umazanije v prekatih, s čimer se življenjska doba polikarbonatne plošče, ki je sicer izredno dolga, občutno skrajša.

 kritina za nadstrešek

Polikarbonatna kritina uspešno kljubuje vsem vremenskim vplivom

Vsaka kritina je med letom izpostavljena najrazličnejšim vremenskim razmeram, ki ogrožajo tako njeno funkcionalnost kot videz. Pri izbiri materiala moramo torej upoštevati možnost ekstremnih vremenskih pogojev in njihov negativen vpliv. Prav odlična odpornost na dejavnike, kot so toča, sneg, led, močan veter, ultravijolični sončni žarki ipd., je eden glavnih razlogov, zaradi katerih so polikarbonatne plošče odlična izbira. Material bo ohranjal prvotne lastnosti v manj ugodnih razmerah, ne da bi bilo za to potrebno zahtevno vzdrževanje. Polikarbotnatna kritina je torej izjemno odporna na mehanske obremenitve (npr. v primeru toče) in na ultravijolične žarke, ki ne bodo povzročili postopnega rumenenja materiala. Obenem pa plošče niso občutljive na temperaturna nihanja, saj ostane njihova struktura nespremenjena tako pri zelo nizkih kot pri nadpovprečno visokih zunanjih temperaturah. To je torej nekaj ključnih razlogov, zaradi katerih je polikarbonatna kritina odločitev, ki je zagotovo ne boste obžalovali. Za povrh pa vam odločitev za polikarbonatne plošče prihrani ogromno težav, povezanih s samo montažo oz. namestitvijo. Nizka teža materiala namreč omogoči enostaven dvig do potrebne višine, preprost pa je tudi transport do mesta izvedbe del.

Nadstreški pred vhodom v hišo oz. pred vrati le ena izmed možnosti uporabe

Kot smo omenili na začetku, se polikarbonatne plošče pogosto uporabijo v primerih, ko so potrebni nadstreški za vrata. Tovrstni nadstreški pred vhodom v hišo namreč poskrbijo za zelo moderen videz objekta, hkrati pa so izredno obstojni in neobčutljivi na neugodne vplive. Seveda pa to še zdaleč ni edina možnost za uporabo polikarbonatne plošče, ki je dobavljiva v najrazličnejših barvah, dimenzijah in oblikah. Podobno kot nadstreški pred vrati oziroma pred vhodom v hišo, izdelani iz polikarbonatne plošče, so lahko zelo praktični in hkrati estetski tisti, ki so namenjeni zaščiti vašega vozila pred točo in pred drugimi vremenskimi pojavi. Za polikarbonatne plošče se lahko obenem odločite v primeru, da razmišljate o postavitvi preprostih pregradnih sten – doma ali pa v poslovnih prostorih. Uporabljajo se še za pokrivanje teras, za izdelavo rastlinjakov, reklamnih panojev in avtobusnih postajališč, pri paviljonih, na pokritih parkiriščih ipd. Gre torej material, ki je resnično izredno uporaben, in sicer v zaprtih prostorih in na prostem.

Nadstrešek za vrata

Prozorna kritina ali različni barvni odtenki – izbira je vaša

Polikarbonatne plošče so v osnovi transparentne, vendar pa to še ne pomeni, da je možna izključno prozorna kritina. Čeprav je najpogostejša izbira prav prozorna kritina iz polikarbonatnih plošč, so poleg tega možne še polikarbonatne plošče v različnih barvah, kot sta denimo bronza in apel. V podjetju MS Viscom, katerega sedež se nahaja v Cerkljah na Gorenjskem, kupljene artikle pa vam po želji tudi dostavimo na izbrani naslov, želimo svojim strankam ponuditi karseda širok nabor opcij, zato vas v naši ponudbi čaka tako prozorna kritina kot barvna, podobno pa velja za polikarbonatne plošče drugačnih namembnosti. Če denimo načrtujete pregradne stene, je verjetno najbolj smiselna rešitev prav barvna različica, ki bo zagotovila potrebno zasebnost, hkrati pa ohranila zračno, odprto in svetlo podobo prostora. Podobno velja za zaprte balkone in terase, ki predstavljajo nekakšne zimske vrtove. Ker je za polikarbonatne plošče, še posebej za tiste večslojne, značilna izjemna energetska učinkovitost oz. zagotavljanje odlične toplotne izolacije, bodo stroški morebitnega ogrevanja teh prostorov precej nizki. Prav dejstvo, da polikarbonatna kritina pomaga pri izboljševanju energetske učinkovitosti objekta, pa je eden izmed najpomembnejših razlogov, zaradi katerega postaja ta material vse bolj cenjen med arhitekti in strokovnjaki s sorodnih področij.

Polikarbonatne plošče srečujemo celo pri največjih objektih

Doslej smo omenjali predvsem njihovo uporabnost pri izvedbi manjših gradbenih projektov, npr. v okolici naših domov, vendar pa se polikarbonatne plošče pogosto uporabljajo tudi kot gradbeni material pri večjih, kompleksnejših objektih. Še posebej pogosto naletimo nanje pri športno-rekreacijskih objektih, npr. pri pokritih plavalnih bazenih. Pomembna prednost tega materiala, ki jo je treba dodati na seznam doslej omenjenih, je še ta, da omogočajo enostaven razrez, pri katerem praktično ni tveganja za poškodbe. Posledično dimenzije oziroma obliko zlahka povsem prilagodimo zahtevam posameznega projekta in dosežemo zares optimalen učinek, tako v smislu funkcionalnosti kot estetike. Če vam ne odgovarja nobena izmed standardnih dimenzij plošč iz našega prodajnega programa, vam tudi v podjetju MS Viscom ponujamo profesionalen razrez po meri. Pokličite nas ali nam pišite in dogovorili se bomo glede vseh podrobnosti.