Bazeni

Različne možnosti pokrivanja bazena

pokrivanje bazena

Bazene pokrivamo iz različnih razlogov – preprečevanje ohlajanja vode, zaščita pred UV žarki, zaščita pred umazanijo, varnostna zaščita pred padci v vodo. Za pokrivanje bazenov uporabljamo različna pokrivala za bazen. Lahko se odločimo za termo pokrivala, zimska pokrivala, roletna pokrivala ali celo za bazenske strehe.

Med kopalno sezono največkrat uporabljamo termo pokrivala ali zaščitna pokrivala. S pomočjo termo pokrival za bazen vodo hitreje segrejemo, hkrati pa termo pokrivala preprečujejo pretirano hlajanje vode bazena. Z zaščitnimi pokrivali za bazen bazen zaščitimo pred umazanijo in UV žarki. Največkrat najdemo obe funkciji kar v enem pokrivalu.

Kot alternativo naštetim pokrivalom se pogosto uporabljajo bazenske rolete. Le-te plavajo na površini bazena. Lahko se odločim za površinske rolete ali za rolete, ki so nameščene pod gladino bazena. Rolete se navijajo na posebne nosilne cevi, ki jih poganja elektromotor, pri cenejših verzijah pa se navijajo ročno.

Termo pokrivalo za bazen

Termo pokrivala se največkrat uporabljajo spomladi, ko želimo bazen hitro segreti, hkrati pa želim preprečiti oddajanje toplote vode v okolico in s tem njeno hlajenje. Termo pokrivalo lebdi na vodi in vodo ščiti pred izhlapevanjem, hkrati pa v veliki meri bazen varuje tudi pred umazanijo. Z uporabo termo folije za pokrivanje bazena si tako zelo olajšamo vzdrževanje bazena.

Zimsko pokrivalo za bazen

Bazen preko zime počiva. Prav zato ga je potrebno primerno zaščititi. V kolikor je bazen nameščen na nevetrovni lokaciji z manjšimi količinami snega, težav s pritrjanjem ne boste imeli. V nasprotnem primeru se je vredno pozanimati o različnih sistemih pritrjevanja pokrivala, ki so na trgu na voljo.

Roletno pokrivalo za bazen

Bazenska roleta predstavlja sistem, pri katerem s plavajočimi roletami prekrijemo gladino bazena. Rolete so votle a zaprte, tako da voda ne vstopa vanje.

Ali sta vzdrževanje bazenske vode in porkivanje bazena povezana?

x-default

Vzdrževanje bazenske vode je v veliki odvisnosti od pokrivanja bazena. Vidimo lahko, da s pokrivali pozitivno vplivamo na čistočo bazena, vzdrževanje bazenske vode pa je tako enostavnejše. Seveda pa slednje ne pomeni, da nam bazenske vode ni več potrebno vzdrževati. Skrb za bazen je izrednega pomena, saj se ob pamanjkljivi skrbi voda v bazenu skali, v njej pa se začnejo zbirati tudi različne bakterije. Vsakemu lastniku bazena priporočamo nakup bazenske opreme s katero bo pripomogel k čistosti bazena.

Za več informacij smo vam na voljo po telefonu ali e-pošti. Lahko pa nas tudi obiščete in se pozanimate o pokrivalih za bazen in drugih informacijah o vzdrževanju bazenske vode. Z veseljem vam bomo pomagali.