Starinski pohištveni ročaji
Pohištvo

Pohištveni ročaji starinski

Pohištveni ročaji za predale tako za starinski kot moderni slog pohištva

Starinski pohištveni ročajiPohištveni ročaji za predale, ne glede na to ali so starinski ali moderni, so zagotovo nepogrešljivi del pohištvenega okovja, saj pohištvu dajejo funkcijo in uporabno vrednost. Poleg funkcionalnosti pa pohištveni ročaji, še zlasti starinski, pohištvu dajejo tudi estetski poudarek. Lepo pohištvo lahko izboljša kakovost bivanja oz. počutje v stanovanju. K lepemu videzu pohištva pa veliko pripomorejo tudi njegovi ročaji, ki so z oblikovnega in slogovnega vidika zelo različni. Prav tako so različni tudi materiali, iz katerih so ročaji za pohištvo izdelani. Poleg lesa se namreč lahko odločimo tudi za različne kovine. Kovani ročaji za predale lahko precej spremenijo videz in podobo vaše omare ali predalnika, s tem pa tudi podobo celotnega prostora.
Stari ročaji za pohištvo se pogosto polomijo, večkrat se izkaže, da so tudi nepraktični. Takrat nastopi čas za menjavo. Ker je danes izbira pohištvenih ročajev pestra, je včasih kar težko najti ustrezne. Svetujemo vam, da vsak ročaj, ki vam je všeč, primete v roko. Tako se lahko prepričate, ali se prilega vaši dlani in ali bo ročaj dovolj funkcionalen za odpiranje predalov in vratc. Predvsem pa pazite, da se bodo izbrani ročaji za pohištvo ujemali tako s pohištvom kot celotnim prostorom.

 

Pohištveni ročaji – tudi starinski ročaji za otroško pohištvo morajo biti varni

Posebno pozornost si zaslužijo ročaji za predale in vrata omar v otroški sobi. Neustrezni in nerodni ročaji za pohišvo lahko zelo hitro postanejo vzrok ali vir raznih bušk ali še hujših poškodb. Zato moramo izbrati otroku prijazne ročaje, ki bodo takšne težave preprečili. Najbolj varni so povsem zaobljeni ročaji za predale ali pa utopni pohištveni ročaji (npr. starinski), ki so vdrti v pohištvo. Ker z ničimer ne izstopajo iz strukture pohištva, so zelo varni. Kljub svojim oblikovnim posebnostim pa so takšni pohištveni ročaji, tako starinski kot moderni, še vedno funkcionalni in prijetni za oprijem.

Razmišljate o nakupu vratne kljuke? Obiščite našo spletno trgovino, kjer je izbira vratnih kljuk obširna, tako z vidika materiala kot tudi njihove oblike in barve. Tako kot so pohištveni ročaji na voljo za starinski in moderni slog pohištva, so tudi kljuke za vrata lahko moderne ali klasične. Še posebej navdušujejo kovane kljuke, ki so primerne tako za notranja kot za vhodna vrata. Poleg kovane kljuke pa se lahko odločite tudi za kljuko iz medenine, aluminija in plastike. Vabljeni.