Kopalniška armatura
Kopalnice Kopalniška oprema

Pipa za umivalnik ali kopalno kad v poljubnem slogu

Pipa za umivalnik se zdi na prvi pogled precej nepomemben element pri opremljanju kopalnice. Vendar pa ima v resnici vse prej kot zanemarljiv vpliv na končno podobo umivalnika in celotnega prostora ter, kar je še pomembneje, na njegovo funkcionalnost. Podobno kot za tiste za umivalnik velja za pipe za kopalno kad. Izbira teh elementov zato ne bi smela biti prepuščena naključju, ampak bi morala biti rezultat skrbnega razmisleka in primerjanja različnih opcij.

Pipe za vodo

Pipa za umivalnik mora združevati funkcionalnost in estetiko

 

Kadar se izbira pipa za umivalnik, se mnogi osredotočijo zgolj na estetski vidik ali pa zgolj na praktičnost, a idealno bi bilo, da bi mislili na oboje. Eno izmed najpomembnejših vprašanj, ki si jih je treba ob načrtovanju novega umivalnika zastaviti, je zagotovo to, iz kako kakovostnega materiala je izdelana določena pipa za umivalnik. Včasih je pipa za umivalnik sprva videti zelo trpežna in odporna, a se nato hitro pokaže, da se na njej pozna že vsaka najmanjša praska. Od izbire materiala je hkrati odvisno, koliko dela boste imeli s čiščenjem oziroma vzdrževanjem. Na določenih materialih se denimo precej hitreje nakopiči vodni kamen kot na drugih. Še eno vprašanje, ki si zasluži vašo pozornost, je podatek o pretoku vode. Tu se pogosto izkaže, da je manj več. Močnejši curek ne pomeni nujno več udobja, ampak predvsem večjo porabo in s tem mesečne stroške. Te informacije so seveda vezane na funkcionalnost, kaj pa estetika? Možnosti je danes toliko, da bi bilo škoda sklepati kompromise. Vzemite si čas in poiščite dizajn, v katerega se boste zaljubili v hipu. Sodite med ljubitelje rustikalnega sloga, ki stavi na razkošen preplet različnih detajlov? Pipa za umivalnik, izdelana v opisanem slogu, dandanes nikakor ni redka, zato zagotovo ne boste imeli težav z iskanjem zares sanjskega modela. Podobno pa velja za tiste, ki stavite na preproste linije, za katere je značilno, da se nevsiljivo zlijejo z drugo opremo. Za povrh pa je pri takšnem dizajnu čiščenje običajno še posebej preprosto. Ne prenaglite se torej z izbiro, misleč, da bo moral približek tistega, kar iščete, pač zadostovati.

Enoročna pipa za umivalnik ali dvoročna?

Za hip se pomudimo še pri dilemi, ali je boljša dvoročna ali enoročna pipa za umivalnik. To je nedvomno močno odvisno od vaših pričakovanj oziroma zahtev, deloma pa od velikosti/omejitev umivalnika. Za večino je verjetno najbolj praktična enoročna pipa za umivalnik, pri kateri se topla in hladna voda zmešata že znotraj »kartuše«, vendar pa po drugi strani še vedno obstaja kar nekaj ljudi, ki jim zaradi določenih razlogov bolj ustreza dvoročna izvedba (za umivalnik, včasih pa tudi za druge elemente). Ta je morda na prvi pogled nekoliko atraktivnejša, saj vzbuja mogočnejši vtis kot manjša enoročna pipa za umivalnik, a pri slednji lahko z določenimi detajli vendarle prav tako dosežemo bolj razkošno vizualno podobo. Odločitev je tako na koncu prepuščena vam, vašim potrebam in okusu, saj ne moremo nobene možnosti preprosto odpisati že vnaprej.

Kopalniška armatura

Kopalniške armature za kad: kakšne pipe za kopalno kad so najboljše?

Poglavje zase pa so kopalniške pipe za kad. Tudi pri izbiri pipe za kopalno kad imate sicer na voljo najrazličnejše sloge, zato lahko ta element v celoti uskladite z drugo opremo in s svojim okusom. Če je oprema nekoliko bolj diskretna, minimalistična, so zanimiva rešitev t. i. podometne kopalniške armature za kad. Kot nakazuje že poimenovanje, se tu pipe za kopalno kad namestijo pod omet. Na površini pa sta vidna le ročaj in pokrivna plošča. Pri tovrstni montaži pipe za kopalno kad je sicer treba upoštevati, da bo v primeru potrebe po popravilih potreben večji poseg. Za končno funkcionalnost pipe za kad pa je nedvomno izjemno pomembno, da izberete najustreznejši nastavek/prho. Tu se vam ne splača varčevati s poceni zasilnimi rešitvami, saj bo prhanje drugače mnogo manj prijetno, življenjska doba tovrstnih nastavkov pa bo zelo kratka. Za povrh začnejo nekakovostni nastavki običajno hitro puščati. Izberite raje specializiranega ponudnika, ki vam bo zagotovil najkakovostnejše dodatke, pri čemer boste izbirali med različnimi podtipi – ena izmed zanimivih možnosti so npr. prhe, ki imajo več kot le eno brizgalno glavo.

Vrhunska armatura za umivalnik – akcija omogoča ugoden nakup

Je vaš proračun za opremljanje/prenavljanje omejen, vendar znate kljub temu ceniti prednosti, ki jih ponuja resnično kakovostna armatura za umivalnik? Akcija je v tovrstnih primerih odlična rešitev. Artikli iz prejšnjih sezon, ki so del odprodaje, so namreč lahko izredno kvalitetni. Nič drugače ni v primeru, da vas zanima armatura za umivalnik. Akcija namreč pogosto prinaša izdelke priznanih proizvajalcev, ki so znani po izjemni kvaliteti. Podobno velja za akcije pip za umivalnik, ki jih za stranke pripravljamo v podjetju Soma, d.o.o. iz Ljubljane. Vanje so seveda velikokrat vključeni mnogi drugi artikli, med drugim pipe za kopalno kad. Kljub zagotavljanju vrhunske kakovosti pa se trudimo, da so čim dostopnejše že naše redne cene. Obiščite naš kopalniški salon in se prepričajte sami!