paneli za fasade metrapan
Paneli za fasade

Paneli za fasade imajo celo vrsto prednosti

Paneli za fasade so elegantna opcija za stene poslovnih objektov vseh vrst, saj omogočajo lep zunanji estetski izgled. Fasadni izolacijski paneli namreč ustvarjajo občutek urejenosti in ličnosti vašega poslovnega objekta. Na drugi strani pa paneli za fasade učinkovito odigrajo tudi vlogo nosilnega zidu samega. Pri drugih opcijah fasade je namreč potrebno postaviti zid in potem zid obložiti s toplotno izolacijo ter posebnimi premazi, ki zadržujejo vlago oziroma odbijajo vodo. Pri fasadnih izolacijskih panelih pa vlogo zidu odigrajo prav paneli za fasade sami. Vse, kar potrebujemo za izgradnjo hale, je stabilna konstrukcija, na katero pritrjujemo fasadne izolacijske panele. V okviru prodaje fasadnih panelov poznamo fasadne panele različnih dimenzij ter različne detajle fasadnih panelov. Vsekakor je različnim panelom za fasade skupen bistroumen koncept.

Paneli za fasade imajo edinstven koncept, ki je izredno učinkovit

Koncept fasadnih izolacijskih panelov je preprost, a zelo učinkovit. Na zunanji strani ima panel pločevino, ki je odporna proti vremenskim vplivom in jo je možno po potrebi tudi enostavno čistiti. Paneli za fasade ne rjavijo in korozija jih prav tako ne napade. Na notranji strani je detajl fasadnih panelov bolj ali manj enak kot na zunanji strani, kar je seveda prav tako praktično z vidika estetike, obstojnosti in higiene. Med obema plastema pločevine pa se skriva tisto, zaradi česar so fasadni izolacijski paneli tako bistroumna in hkrati popularna rešitev. Paneli za fasade imajo vmes namreč odlično poliuretansko toplotno izolacijo, ki se večstransko odlikuje. Debelino poliuretanske toplotne izolacije lahko seveda učinkovito prilagajamo, saj ne gre le za to, da obstajajo fasadni paneli različnih dimenzij, ampak gre tudi za različne detajle fasadnih panelov, kjer obstajajo različne debeline poliuretanske toplotne izolacije.

paneli za fasade metrapan

Fasadni izolacijski paneli z odlično toplotno izolacijo

Poliuretanska toplotna izolacija je glede na konkurenčne materiale v majhni debelini bistveno bolj izolativna. Pravzaprav gre za najbolj izolativno toplotno izolacijo na trgu, če ne štejemo res superiorne vakuumske toplotne izolacije, ki pa je tudi izredno draga in občutljiva, saj je neuporabna takoj, ko jo predremo z ostrim predmetom. Pri poliuretanski izolaciji, ki se skriva med fasadnimi paneli različnih dimenzij, naključni preboj seveda ni nobena težava. Prednost poliuretanske toplotne izolacije je tudi v tem, da jo morebitna kondenzacija ali drugi vdor vlage oziroma vode pravzaprav ne ogrožata. Poleg ekstrudiranega polistirena (XPS), ki je na tem področju sicer dominanten, je poliuretanska toplotna izolacija ena redkih toplotnih izolacij, ki ob izpostavljenosti vlagi oziroma vodi svoji izolacijskih lastnosti skoraj ne izgubi.

Paneli za fasade so cenovno ugodni

S paneli za fasade ubijemo kar štiri muhe na en mah. Prvič, ne potrebujemo nosilnega zidu, saj to funkcijo opravljajo kar paneli za fasade sami. Drugič, ne potrebujemo notranjega ometa na zidu, saj za to poskrbi pločevina, ki na notranji strani zaključuje fasadne izolacijske panele. Tretjič, na zunanji strani prav tako ne potrebujemo ometa, ker tudi tam fasadne panele različnih dimenzij zaključuje pločevina. In četrtič, ni nam treba vgrajevati dodatne toplotne izolacije, saj se lahko že pred montažo odločimo za ustrezni detajl fasadnih panelov in v skladu z energetskim izračunom naročimo panele za fasade z vgrajeno ustrezno debelino toplotne izolacije. Vse te prednosti in ugodnosti pa se nam kajpak poznajo pri ceni, saj nam prodaja fasadnih panelov vse te funkcije zapakira v en izdelek, ki je torej cenovno zelo ugoden. In montaža fasadnih izolacijskih panelov je tudi izredno ugodna, saj so lahki in je z njimi zelo enostavno rokovati in jih je mogoče res lahko ter zelo hitro montirati.

izolacijski paneli za fasade

Fasadni izolacijski paneli, ki so prilagojeni vašim potrebam

V okviru prodaje fasadnih panelov je najboljše to, da se lahko pri njihovi proizvodnji strankam v celoti prilagodimo. Le kaj je boljšega kot to, da zid vašega novega objekta preprosto naročite po katalogu. Naša prodaja fasadnih panelov bo potem omogočila, da boste na gradbišče dobili natančno število panelov za fasade, ki jih boste potem le še preprosto sestavili in ogrodje vašega novega objekta bo lahko postavljeno tako rekoč čez noč. Naše podjetje vam nudi na razpolago še raznovrstne strešne kritine in materiale za ravne strehe, tako da lahko pri nas dobite prav vse materiale, ki so potrebni, da bo vaša poslovna hala postavljena. Vedno skrbimo za to, da so naše cene konkurenčne in da so materiali, ki jih prodajamo, primerne visoke kakovosti. Naši dobavitelji so ugledni proizvajalci, ki se ponašajo s tradicijo in visokokakovostnimi proizvodi, katere kupujejo vsepovsod po Evropi in po svetu.