Postelje Vzglavniki

Otroški vzglavnik in postelje

Zakaj je kakovost otroškega vzglavnika tako pomembna?

V postelji preživimo zelo velik del svojega življenja. Prav zato sta kakovost vzglavnika in postelje izrednega pomena, še toliko bolj pa pri otrocih, pri katerih so mišice in kosti še v fazi razvoja. Previsok ali prenizek vzglavnik ter premehka ali pretrda postelja lahko povzročijo bolečine v vratu, nepravilno lego hrbtenice in motnje spanja. Da bi vaš otrok v vsaki razvojni fazi spal na kar najbolj optimalnem vzglavniku, smo za vas pripravili poseben otroški vzglavnik Muc Unico.

Otroški vzglavnik Muc Unico je antialergijski vzglavnik, ki je nekoliko manjši od ostalih, zato se bolje prilega otroškemu telesu. Ob strani ima zadrgo, ki vam omogoča povsem enostavno dodajanje ali odstranjevanje polnila (dodatno polnilo v mošnjičku je priloženo vzglavniku). Na ta način lahko višino vzglavnika prilagodite potrebam otroka. Otrok potrebuje svoj prvi vzglavnik, ko mu začne ob ležanju na boku glava viseti navzdol. Bolj kot otrok raste, višji vzglavnik potrebuje, saj se prostor med koncem rame in vratom povečuje. Ko otrok potrebuje višji vzglavnik, ga enostavno napolnite z dodatnim polnilom. Vendar pa pazite, da ne bo previsok, saj se lahko v tem primeru pojavijo bolečine v vratu in ramenih. Otroški vzglavnik Muc Unico je ravno prav mehak, da omogoča udobno spanje, pa vendar ne premehak, da bi se med ležanjem pretirano ugreznil.

Seveda pa lahko kot otroški vzglavnik uporabite tudi katerega izmed preostalih vzglavnikov iz naše ponudbe, saj so v veliki večini nastavljivi po višini.

Otroške postelje in mladinske postelje

Otroški vzglavnik za posteljoV naši ponudbi boste našli tudi otroške in mladinske postelje ter dodatke za posteljo (letvena dna, vzmetnice, posteljnina,…). Za naše najmlajše smo pripravili otroško zibelko Klemen, ki je leta 2008 prejela prvo nagrado ljubljanskega pohištvenega sejma za otroško zibelko. Otroške in mladinske postelje za vas izdelamo tudi po meri. Pri izdelavi uporabljamo visokokakovostni les in vrhunsko kovinsko ogrodje, ki bo preneslo tudi občasno otroško skakanje po postelji. Leseni okvirji za mladinske in otroške postelje so vam na voljo v številnih barvnih odtenkih, zato se bo zagotovo našel kakšen, ki se bo ujemal s preostalim pohištvom v vaši sobi. Otroške vzmetnice se med seboj razlikujejo po uporabljenem materialu in posledično po trdoti. V prvih mesecih življenja naj otrok spi na nekoliko trši vzmetnici, da ne pride do ugrezanja, kasneje pa na mehkejši. Kako trde vzmetnice naj se nahajajo na mladinskih posteljah, pa vam bodo povedali kar najstniki sami.