Postelje

Otroške postelje – omogočite otrokom dober spanec

Spanje je ena od bistvenih stvari, ki vpliva ne le na dobro počutje človeka, ampak celo na njegovo zdravje. Ko gre za otroke in dojenčke, je treba biti še toliko bolj previden, saj se njihov organizem še razvija in tako telesno kot psihično potrebujejo kakovosten počitek. Postelje za otroke so zato bistvenega pomena. Poleg tega otroci v postelji preživijo bistveno več časa kot odrasli. Na trgu so različne otroške postelje – odločitev pa je seveda vaša. Pazite le, da bo otroška postelja, ki jo boste izbrali, dovolj kakovostna. Postelje za otroke se namreč nekoliko razlikujejo od tistih za odrasle. Za nasvete smo vam seveda na voljo tako po telefonu kot osebno – z veseljem vam bomo pomagali izbrati najboljšo posteljo za vašega otroka.

Otroške postelje za dojenčke

Otroške postelje
Otroška postelja Klemen

Strokovnjaki opozarjajo, da mora biti otroška postelja za dojenčka tako po velikosti kot po trdoti primerna zanj. Ker se njihova hrbtenica še ni do konca izoblikovala, naj bodo postelje za otroke oziroma njihova ležišča nekoliko trša. S tem poskrbimo, da je hrbtenica v ustreznem položaju. Poleg tega so seveda tudi za dojenčke najprimernejši naravni materiali, ki poskrbijo za ustrezno zračenje in splošno udobje. Otroške postelje pa morajo biti tudi po velikosti ustrezne – v preveliki zibki se dojenček ne počuti varnega, zato naj bo otroška postelja majhna. V naši ponudbi je tudi lesena zibelka Klemen, ki je za svojo kakovost med drugim prejela tudi nagrado ljubljanskega pohištvenega sejma. Zaradi izjemne zasnove in oljenega masivnega bukovega lesa spada med najbolj kakovostne otroške postelje na tržišču in bo vašega dojenčka zazibala v miren spanec.

Otroška postelja za vašega malčka

Za otroka, ki ni več dojenček in ima hrbtenico že formirano, so primernejše nekoliko mehkejše otroške postelje. Pomembno je namreč, da se med spanjem mišice sprostijo, in če je postelja pretrda, mišice ostanejo napete. V vsakem primeru so tako za odrasle kot za otroke najbolj primerni naravni materiali – tako za ležišče kot za posteljni okvir in letveno dno – saj so najbolj vzdržljivi in najbolj zdravju prijazni. Otroške postelje lahko opremite z nepremočljivimi rjuhami ter lepo in udobno otroško posteljnino, s katero bo spanec vašega otroka še udobnejši.