Postelje

Otroška posteljnina za varen počitek

Majhni otroci veliko časa preživijo v posteljici, saj potrebujejo veliko spanca. Dober počitek je odločilnega pomena za njihovo zdravje. Dovolj prespanih ur zmanjša tveganje za debelost, sladkorno bolezen. Hkrati izboljša sposobnosti pomnjenja in razumevanja. Za dojenčka je sen tako pomemben kot dovolj hrane. Med fazo globokega spanja otročič raste. Srce dojencev, ki dobijo dovolj zzzz-jev je prav tako krepkejše in odpornejše. Med to aktivnostjo se krepi tudi imunski sistem. Vse našteto je razlog, zakaj mora biti vaše najljubše bitjece med počivanjem varno. K temu prispeva odlična otroška posteljnina. Ta naj bo hipoalergenska. Ne želite , da bi otroška posteljnina povzročila kakršno koli alergično reakcijo in s tem ogrozila njegovo življenje.

Otroška posteljnina za najbolj ranljive

Obstaja še ena sestavina, ki naj je otroška posteljnina ne vsebuje pod nobenim pogojem. Beseda teče o škodljivih kemikalijah. Te nekateri neprevidni proizvajalci uporabljajo pri izdelavi otroške posteljnine. Kemikalije namreč pridejo v stik z nežno otroško kožo. Ti so še bolj občutljivi, saj njihov imunski sistem še ni dovolj okrepljen. Kemikalije lahko negativno vplivajo na njegov razvoj. Ni nujno, da boste te učinke opazili takoj. Pozneje se lahko pojavijo težave pri učenju ali celo telesnem razvoju. Glede na vse ugotovljeno boste odgovorni, če boste otroško posteljnino pozorno izbrali. Svojemu potomcu privoščite le najboljše. Zanj lahko naredite marsikaj, da mu olajšate in polepšate življenje že zgodaj.

Otroška posteljnina brez nevarnih sestavin

Za material, iz katerega je izdelana otroška posteljnina, lahko jamči poseben certifikat. Obstaja združenje za enoten preizkus in certificiranje tekstilnih surovin in končnih izdelkov. Preizkušajo se, ali otroška posteljnina vsebuje prepovedane snovi. Testira se tudi, ali izdelek vsebuje snovi, ki so dovoljene, a škodljive. Vsi testi so namenjeni temu, da se varuje zdravje. Nekatera barvila so lahko rakotvorna. Število obolelih za rakom se povečuje iz leta v leto, pri čemer najmlajši člani družbe na žalost niso izjema. Pri izdelkih, ki so namenjeni najranljivejšim, velja biti še posebej pozoren. Skrbni starši se bodo pred nakupom potrebščin pozanimali, ali so te varne.