Parket

Obnova in popravilo parketa

Parket je ena najlepših in najbolj kakovostnih talnih oblog. Dejstvo, da je obnova parketa ena od možnosti za osvežitev videza, je ena največjih prednosti takšnih naravnih talnih oblog. Takšne sanacije pravzaprav ne dopušča nobena druga vrsta tal, saj za večino velja, da jih je po določenem času treba zamenjati. Obnova parketa je odvisna od tega, kakšen parket ste si izbrali, s čim je zaščiten in kakšne so poškodbe oziroma kako intenzivna je obraba. Včasih je veljalo, da je parket neprimeren, če imate v prostoru talno gretje, danes pa s tem ni več težav. Parket je namreč na voljo v tolikih različicah, da je primeren za vse vrste podlag.

Obnova parketa z brušenjem in ponovnim lakiranjem

Po določenem času in uporabi se parket lahko nekoliko obrabi ali pa poškoduje zaradi udarcev. Vtem primeru bi druge talne obloge zamenjali, pri parketu pa zadostuje le obnova ali popravilo parketa. Ta navadno poteka tako, da se parket obrusi, nato pa se nanj ponovno nanese lak ali olje za parket. Če uporabite lak na vodni osnovi ali olje, se izognete še neprijetnemu vonju. V primeru, da so posamezne deščice poškodovane, jih lahko pred brušenjem brez težav zamenjamo. Najpomembnejše pa je, da je obnova parketa proces, po katerem je talna obloga spet videti kot nova – ne da bi jo zamenjali!

Obnova parketa

Strokovna obnova parketa

Hitra obnova parketa v krajšem časovnem obdobju je lahko tudi zgolj takšna, da na tla ponovno nanesete olje za parket. S tem se parket ponovno zaščiti, njegov videz pa se osveži. Če tega niste vešči, vam svetujemo, da to delo prepustite parketarju. Intenzivnejša obnova ali popravilo parketa z brušenjem in lakiranjem traja nekoliko dlje. Vse, kar morate izvajalcu zagotoviti, je temperatura nad 15 °C, ostalo bomo opravili v Parketarstvu Primož. Po končanem delu bo prostor očiščen, saj pri brušenju prah sproti odsesavamo, prostor pa se tudi sproti čisti. Parket je pripravljen na uporabo po 24 urah, polno obremenitev pa lahko prenese po 2 tednih. Strokovna obnova parketa za popolnoma nov videz!