Kotna sedežna garnitura po naročilu
Sedežne garniture

Kotna sedežna garnitura – izdelava edinstvenih dizajnov

Kotna sedežna garnitura se bo brez težav prilegla večini prostorov. Je dokaj pogosta izbira takrat, kadar želimo prihraniti čim več prostora (pogosto jo najdemo v manjših oziroma srednje velikih prostorih), saj bo v središču dnevne sobe ostalo dovolj prostora za mizo in nenazadnje tudi za hojo. Zavedati se je potrebno, da gre pri nakupu kotne sedežne garniture za naložbo v dobro počutje in udobje v lastnem domu, zato se splača razmisliti o izdelavi po meri. Kljub zares veliki ponudbi na trgu mnogokrat ne najdemo tistega, kar iščemo. Morda nam ne ustreza slog, morda so napačne dimenzije, ali pa ne maramo barve. Še posebej pri kotnih sedežnih garniturah je včasih težko najti tisto pravo. Če prostor, v katerega jo nameravamo postaviti, že obstaja, potem moramo imeti v mislih njegove mere, vprašati pa se je treba tudi, v kateri kot nameravamo postaviti udobno sedežno garnituro, da bo prostor tako maksimalno izkoriščen. Pri izdelavi po naročilu z lahkoto upoštevamo vse pomembne podatke, proizvajalec pa se enostavno prilagodi tako prostoru, kot tudi željam stranke. Mnogi si v svoji dnevni sobi želijo veliko prostora za sedenje, še posebej, če ima družina veliko članov ali obiskovalcev. V tem primeru so kotne sedežne garniture prava izbira, saj nudijo več kot le dovolj prostora za vso družino in za obiskovalce.

Kotna sedežna garnitura po naročilu

Ne le udobje, temveč tudi stilska dovršenost

Seveda so kotne oblazinjene sedežne garniture v prvi vrsti namenjene zagotavljanju udobja in prostora za druženje, pa vendar so lahko čudovit dodatek v prostoru. Stilsko dovršene predstavljajo pravo popestritev prostora, večina izmed njih pa bo hitro postala središče prostora. Na voljo so drznejše barvne kombinacije za vse tiste, ki si upajo, pa tudi malce bolj umirjene, ki dovolijo ostalim predmetom v sobi, da pridejo do izraza. Vsakdo, ki si želi zares unikatne in zavidanja vredne kotne sedežne garniture, pa bi moral razmisliti o možnosti izdelave po naročilu. Omejitev pravzaprav ni, vsako željo stranke je mogoče preveriti, več odličnih idej pa lahko združimo v popolno celoto. Motili bi se, če bi rekli, da ne gre za enega bolj dominantnih predmetov v prostoru. Samo pomislimo, v kateri prostor običajno povabimo obiskovalce v našem domu. Če je dovolj velika, je to zagotovo dnevna soba s čudovito kotno sedežno garnituro. Dilema pri izbiri je vsekakor prisotna, zato preprosto moramo upoštevati lastne želje in mnenje ostalih članov družine. Svetujemo vam odločitev zgolj za en sam slog – klasičnega, sodobnega ali rustikalnega, če pa želite združiti dva sloga pa je že potreben kakšen strokovni nasvet osebe, ki se profesionalno ukvarja z opremljanjem notranjosti doma. Sicer so to nenapisana pravila, vendar se jih je dobro držati, če si želimo kvalitetne izbire in kasnejšega zadovoljstva z opremljenostjo doma.

Ne pozabimo na kvaliteto sedenja in na primerne dimenzije

Dimenzije so tiste, ki jih je v obstoječi ponudbi najtežje najti. Mnogokrat se zgodi, da nam določena kotna sedežna garnitura vizualno in z vidika udobja med sedenjem ugaja, žal pa ni primernih dimenzij. Izdelava sedežnih garnitur po naročilu je v tem primeru spet najboljši odgovor. Sami določimo, kje bo kot, kako trda bo sedežna garnitura, kakšnih barv naj bo, iz katerih materialov naj bo izdelana, da bo čiščenje čim bolj enostavno, življenjska doba pa dolga. Izberemo njeno globino, dimenzije, odločimo se za dodatno ležišče, v kolikor ga potrebujemo, čisto vse je v naših rokah. Kar se tiče umeščanja v prostor so kotne sedežne garniture ena izmed boljših izbir, ker zavzamejo najmanj prostora in ga hkrati odlično izkoristijo. Da bi bil prostor videti bolj svoboden in prazen, pa so na voljo dvosedi, trosedi in fotelji. Dodamo še klubsko mizico in dnevna soba bo pripravljena za druženje v udobnem zavetju čudovitega doma.

Izdelava udobnih sedežnih garnitur

Obliko vedno prilagodimo prostoru

Izdelava sedežnih garnitur v skladu z našimi željami nam omogoča tudi prilagoditev kotne sedežne garniture prostoru. Pri izbiri detajlov imamo precej bolj proste roke in poskrbimo, da kotna sedežna garnitura ne bo le eden izmed neopaženih kosov pohištva. Vsi tisti z malce bolj drznimi zamislimi lahko ustvarijo vrhunski in drzen dizajn, ki jih bo znova in znova navduševal. Ne pozabimo na naravno svetlobo v prostoru. Če je le-ta temnejši, je najbolje izbrati kavč v svetlejših barvah. Gre za optično povečavo, zaradi katere bo prostor videti večji in svetlejši. Kadarkoli si zaželimo sprostitve in počitka, je kotna sedežna garnitura tista, ki nam bo vse to zagotovila. V podjetju Emok d.o.o. se ukvarjamo s proizvodnjo in prodajo rustikalnih sedežnih garnitur ter klubskih mizic iz plemenitega lesa hrast v kombinaciji z naravnim usnjem ali tapetniškimi tkaninami. Nudimo vam možnost izdelave v skladu z vašimi željami. Zaupalo nam je že ogromno strank, ki prav v tem trenutku počivajo na udobni kotni sedežni garnituri. Obiščite nas – poskrbeli bomo, da vam bo vaša nova pridobitev nudila tisto, kar potrebujete.