Toplotna črpalka za sanitarno vodo in poraba elektrike
Toplotne črpalke

Nizkotemperaturna toplotna črpalka za nizke stroške obratovanja

Nizkotemperaturna toplotna črpalka omogoča ogrevanje z zelo nizkimi stroški. Tiste, ki vedo vse o toplotnih črpalkah, vedo, da je cena nizkotemperaturne toplotne črpalke razmeroma ugodna, da toplotna črpalka omogoča hlajenje prostora in gretje prostora ter da toplotna črpalka dviga temperaturo sanitarne vode in to vse z zelo malo energetskega vložka. Nizkotemperaturna toplotna črpalka pa ni prijazna le do vašega žepa, ampak je tudi zelo prijazna do našega okolja. Nizkotemperaturna toplotna črpalka namreč velja kot zelena energija, saj le minimalno obremeni okolje. Če vas zanima vse o toplotnih črpalkah, vas vabimo, da stopite v stik z nami.

Vse o toplotnih črpalkah: sonce je tisto, ki omogoča vse!

Kdor ve vse o toplotnih črpalkah, mu je dobro znano, da nizkotemperaturna toplotna črpalka črpa toploto iz okolja, ki ga je segrelo sonce. Sonce namreč segreva živa bitja in predmete nad in pod zemeljskim površjem. V zemeljski površini in ozračju se tako akumulira toplota, ki prihaja iz naše zvezde, ki tvori središče našega osončja. Ta toplota ostane tam tudi ponoči in med najhujšo zimo, saj bi bile sicer temperature tako nizke, da življenje na našem planetu ne bi bilo mogoče. Vse, kar je o toplotnih črpalkah pomembno, je to, da nizkotemperaturna toplotna črpalka uporablja toploto, ki je v okolju akumulirana s strani sonca, za ogrevanje in hlajenje prostora. Toplotna črpalka dviga temperaturo sanitarne vode. Toplotna črpalka tako ne potrebuje nobene kurjave, da bi vse to omogočila, ker je toploto že ustvarilo sonce. Škoda, da vsi ne vedo vsega o toplotnih črpalkah, saj bi nizkotemperaturne toplotne črpalke in visokotemperaturne toplotne črpalke v tem primeru bile dosti bolj uporabljene, kot so v tem trenutku. Še posebej glede na to, da je cena nizkotemperaturne toplotne črpalke zelo ugodna.

Toplotna črpalka za sanitarno vodo in poraba elektrike

Vse o toplotnih črpalkah: pomagajo ohranjati okolje!

Kdor ve vse o toplotnih črpalkah, razume, da so nizkotemperaturne toplotne črpalke izredno koristne za okolje. Ljudje namreč moramo ogrevati svoja bivališča, saj bi sicer  zimsko obdobje preživeli neudobno ali pa ga tam, kjer je zima hujša, sploh ne bi preživeli. Da pa bi nam to uspelo, moramo ustvarjati toploto. Tradicionalno so ljudje toploto ustvarjali z ognjem. Ko so enkrat spoznali umetnost ognja, so razumeli, da kurjenje ognja sproža toploto. Zato so začeli kuriti najrazličnejša možna kuriva in počasi smo zadevo sofisticirali do te mere, da kurjenje na naših domovih poteka bolj ali manj samodejno. Toda glavna težava tovrstnega kurjenja kuriva je v tem, da se ob tem ustvarjajo emisije, ki onesnažujejo okolje. Ko je bilo ljudi manj in ko je bil standard slabši in ljudje niso imeli kuriva v izobilju, je bilo kurjenja bistveno manj. Danes pa je tega vse več in v zimskem času se ustvari že ogromno škodljivih emisij. Zato je prav, da ljudje poiščemo alternativne vire ogrevanja. Delovanje toplotne črpalke je takšno, da nizkotemperaturne toplotne črpalke toploto črpajo iz okolja, ker je tam uskladiščena zaradi delovanja sonca na naš planet. Tako v tem primeru ni treba ničesar kuriti, da bi toplotna črpalka poskrbela za hlajenje prostora oziroma ogrevanje prostora. Prav tako ni ničesar potrebno kuriti, da bi toplotna črpalka dvignila temperaturo sanitarne vode. Zato je cena nizkotemperaturne toplotne črpalke za okolje zelo nizka. Okolje ni namreč prav nič prizadeto, če nizkotemperaturne toplotne črpalke odvedejo toploto, ki je je v izobilju. Če pa kurimo kurivo, pa to okolje prizadene.

Toplotne črpalke za sanitarno vodo z vodenim zrakom

Nizkotemperaturna toplotna črpalka občutno zniža vaše obratovalne stroške

Nizkotemperaturna toplotna črpalka je dobrodejna za vaš žep. Nekatere uporabnike kurilnih naprav dobrobit okolja prav nič ne zanima. Zanima jih le, kako bodo imeli čim nižje stroške. Vse, kar o toplotnih črpalkah takšne investitorje zanima, je to, kako jim bodo te naprave kar čim bolj znižale stroške. In s tem ni prav nič narobe. Kaj je lepšega, kot to, da se nekdo odloči za napravo, ki je okolju prijazna, zgolj zaradi svojega finančnega interesa? Ljudje s tovrstnimi preferencami bi se odločili tudi za način ogrevanja, ki bi bil zelo škodljiv za okolje, če jim tega le ne bi prepovedoval zakon. Če pa ugotovijo, da je za njih najceneje, da toplotna črpalka poskrbi za hlajenje prostora in ogrevanje prostora ter da toplotna črpalka dvigne temperaturo njihove sanitarne vode, potem bodo z veseljem plačali ceno nizkotemperaturne toplotne črpalke in s tem nehote (pa vendar!) pomagali tudi okolju in vsem nam, ki v tem okolju živimo.

Nizkotemperaturna toplotna črpalka pri nas je izdelana doma

Naše naprave za ogrevanje smo izdelali sami s pomočjo našega znanja oziroma strokovnosti ter inovativnosti. Ponosni smo, da sami proizvajamo vrhunske naprave, ki so na nivoju tistih najbolj zmogljivih oziroma uspešnih na trgu.