Nerjaveči inox dimniki
Dimniki

Nerjaveči dimniki

Nerjaveči dimniki oziroma inox ali nerjavni dimniki zagotavljajo učinkovit sistem ogrevanja

Nerjaveči dimniki, ki so znani tudi pod imenoma inox ali nerjavni dimniki, so praktično nepogrešljiv del vsakega sodobnega ogrevalnega sistema, katerega glavni cilj je optimalni energetski izkoristek brez nepotrebnih izgub.

 

Zakaj so nerjaveči dimniki najboljša izbira?

Nerjaveči inox dimnikiInox ali nerjavni dimniki zagotavljajo učinkovito in neprekinjeno izolacijo, kar pomeni, da boste za ogrevanje potrebovali precej manj energije, kot bi jo v primeru, da bi imeli nameščen starejši, manj učinkovit dimnik. Koristi, ki jih prinaša odločitev za nerjaveči dimnik, so tako dvojne – nižji stroški in ekološko osveščeno ogrevanje prostorov in sanitarne vode. Nerjaveči dimniki so primerni za vse tipe goriv, zato je odločitev, ali boste za ogrevanje izbrali plinasta, tekoča ali trdna goriva, v celoti prepuščena vam. Poleg tega pa so inox ali nerjavni dimniki primerni tako za novogradnje kot za starejše objekte, v katerih želite vzpostaviti učinkovitejši sistem ogrevanja. Dodatna prednost, ki jo imajo nerjavni dimniki, je relativno hiter čas montaže, saj gre za izjemno lahke dimnike, zato ne bo potrebna izdelava posebnega temelja. Montaža klinov iz nerjaveče pločevine na dimniku bo omogočila lažje vzdrževanje in tako povečala vsestransko praktičnost vašega nerjavečega dimnika. Poleg vseh naštetih prednosti, ki jih prinašajo inox ali nerjavni dimniki, lahko omenimo še njihovo dolgo življenjsko dobo in estetsko dovršen videz, ki ne bo skazil podobe stavbe.

 

Obnova obstoječega dimnika

Nerjaveči dimniki, namenjeni novogradnjam, ki še nimajo dimnika, so običajno troslojni dimniki, medtem ko se za adaptacijo starih dimnikov, ki je v mnogih primerih precej bolj praktična, obenem pa tudi cenovno ugodnejša rešitev kot rušenje obstoječega in gradnja novega dimnika, uporabljajo enoslojni dimniki oziroma t. i. inox cevi za dimnike. Pri sanaciji vašega starega dimnika se tako vstavi inox cev za dimnik ustreznih dimenzij, kar bo preprečilo prekomerno nastajanje kondenza in poskrbelo za celostno izboljšanje učinkovitosti vašega ogrevalnega sistema, tudi pri adaptaciji pa so lahko nameščeni klini iz nerjaveče pločevine – delo na dimniku bo tako občutno olajšano. Če niste povsem prepričani, ali bi bila v vašem primeru primernejša obnova starega ali gradnja novega dimnika, smo vam v podjetju Dimniki Hočevar vedno na voljo za brezplačen in strokoven nasvet, s pomočjo katerega boste lažje sprejeli končno odločitev. Za konec naj omenimo še to, da so lahko stari, dotrajani dimniki zelo nevarni, zato vam svetujemo, da ne odlašate predolgo z iskanjem ustreznejših rešitev.