Okna kli logatec
Alu okna Lesena okna Okna

Kaj vse je potrebno upoštevati, ko se lotimo nakupa oken?

Veliko ljudi se pred nakupom oken sprašuje, katera okna izbrati. Dan danes nam trg ponuja veliko izbiro, saj lahko izbiramo že med različnimi materiali, iz katerih so okna izdelana, poleg tega pa nam je na voljo tudi obilica barv, s pomočjo katerih lahko okna prilagodimo tako, da odlično sovpadajo z našo fasado. Moderna okna so danes ravnih in ostrih oblik ter tako nekoliko optično povečajo prostor, poleg tega pa vanj spuščajo obilico svetlobe.

Na področju razvoja stavbnega pohištva se je največji napredek v zadnjih desetletjih zgodil prav pri tehnologiji oken, zato je v primeru starejših oken pametno razmisliti tudi o njihovi menjavi, saj bomo prihranili tako pri ogrevanju prostora, objekt pa bo tudi veliko varnejši. Pri izbiri oken nas zanimajo predvsem toplotne in svetlobne lastnosti oken, seveda pa veliko vlogo igra tudi cena. Za nakup se je pametno odločiti, ko najdemo pravo kombinacijo vsega naštetega. Glede na lokacijo, kamor nameravamo montirati okna, pa je v razmislek potrebno vzeti tudi zvočno izolativnost oken, pri tem naj omenimo, da standardna dvoslojna zasteklitev nudi dovolj dobro zvočno zaščito, če ne gre za močnejši hrup.

S katerimi prednostmi se lahko pohvalijo lesena okna?

Zelo popularna dan danes so lesena okna. Les je naraven material, katerega poglavitne prednosti pred ostalimi materiali so odlična toplotna izolativnost, uravnavanje vlažnosti v prostoru, majhna poraba energije za njegovo predelavo ter ekološka neoporečnost. Poleg tega je les živ material, ki diha in tako ustvarja izjemno zdravo okolje za bivanje. Lesena okna pa moramo dobro površinsko zaščiti, saj je les kot naravni material v nasprotnem primeru izpostavljen različnim lesnim škodljivcem in tudi vlagi, ki lahko hitro načne naš okenski okvir. Dobro je, da je les pravilno sušen, saj tako postane odporen tako na vlago kot na lesne zajedavce. Nenazadnje ne smemo pozabiti na dejstvo, da lahko lesena okna tudi barvamo. Proizvajalci oken navadno ponujajo okna v številnih barvah med katerimi lahko izbiramo in tako izberemo okno, ki bo najprimernejše za vas.

Okna kli logatec

Na tržišču pa so dan danes vse bolj uveljavljena alu les okna

Okna, ki se vse bolj uveljavljajo so alu les okna. Gre za okna, ki se lahko pohvalijo z najboljšimi lastnosti obeh materialov. Kot vemo sta tako les (ob pravilni obdelavi) kot tudi aluminij izjemno obstojna in tako zagotavljata dolgo življenjsko dobo les alu oken. Les je material, ki ponuja najboljšo toplotno izolativnost in bivalno udobje. Poleg tega je les material, ki diha in ustvarja zdravo in prijetno bivalno okolje. Aluminij pa na zunanji strani zaščiti lesene površine pred neugodnimi vremenskimi vplivi, obenem pa okno oplemeniti s sodobnim videzom.

Pozabiti pa ne smemo niti na moderen izgled les alu oken. Les alu okna sovpadajo z vsemi najmodernejšimi trendi arhitekture. Z aluminijasto masko na zunanji strani lahko okno povsem prilagodimo arhitekturni zasnovi objekta, obenem pa barvni odtenek lesa izberemo v skladu z notranjo opremo in tako zagotovimo, da bo okno enostavno popolno. Še ena prednost, ki jo lesena okna z aluminijem premorejo je prav aluminijasti profil na zunanji, ki bo les zaščitil pred neugodnimi vremenskimi vplivi in tako oknu povečal funkcionalno in estetsko trajnost. Les alu okna so primerna tako za novogradnjo kot obnovo hiš in večjih objektov. Aluminijasta maska, dodana lesenemu oknu na zunanji strani, prispeva k sodobnemu izgledu okna. Okno je tako primerno tudi za večje moderne objekte in poslovne zgradbe, ki zahtevajo skladje dizajna gradnje in opreme. Prostori, opremljeni z les alu okni, nudijo udobno bivanje, obenem pa pozitivno vplivajo na zdravje in dobro počutje ljudi.

Leseno okno kli logatec

Ob nakupu oken je potrebno pomisliti tudi na varnost v prostoru

Seveda pri nakupu lesenih oken nikakor ne smemo pozabiti na varnost, ki jo morajo okna nujno zagotavljati. Vsa sodobnejša okna se lahko pohvalijo z varnostnimi sistemi, ki onemogočajo vdor v prostor od zunaj. Poleg samih sistemov zapiranja okna je izjemnega pomena tudi, da je steklo dovolj debelo oz. zaščiteno tako, da ga ne moremo zlomiti. Seveda je potrebno paziti tudi na to, da so lesena okna energetsko varčna. Tudi tukaj je izjemno pomembna zasteklitev, poleg zasteklitve pa je nujno tudi to, da okna dobro tesnijo, saj bomo samo tako privarčevali na ogrevanju prostorov. V primeru, da želimo pasivno hišo, je potrebno okna prilagoditi omenjeni gradnji, zato je nujno, da pred namestitvijo oken pomislimo tudi na to.

Kakovostna in obstojna okna po meri podjetja Kli

V podjetju Kli vam ponujamo različne vrste oken. Vsi materiali, ki jih pri izdelavi oken uporabljamo so kakovostni in se lahko tako pohvalijo z dolgo življenjsko dobo. Poleg izdelave oken v standardnih dimenzijah, svojim strankam ponujamo tudi okna po meri. Naši izdelki ustrezajo vsem evropskim standardom, poleg tega so sodobno oblikovani in obdelani z najkvalitetnejšimi materiali, ki zagotavljajo trajnost in ugodno vzdrževanje. Široka paleta toplotno in zvočno izolativnostnih vrednosti našim strankam omogoča dobro zaščito pred hrupom, s tem pa nismo pozabili na varnost, ki je predpogoj za udobno bivanje in ena osnovnih potreb vseh ljudi, zato ji tudi v podjetju Kli posvečamo veliko pozornosti.