Long beach sedežna garnitura
Dnevne sobe Pohištvo

Usnjena sedežna garnitura

Ko se meje med poklicnim in zasebnim življenjem vse bolj brišejo, po eni strani preživljamo vse več časa na delovnem mestu, ki pa je pogosto lahko kar doma. Delo prinašamo domov, a vendar nočemo imeti občutka stalne dosegljivosti. Ko pa nam končno uspe pridobiti nekaj minut zase in za najdražje, jih želimo izkoristiti kar najbolj polno in se ob tem kar najbolje počutiti. Zato moramo v opremo prostorov tako na delovnem mestu kot doma vlagati kar največ truda, premisleka in stilskega pohištva. To ne pomeni nujno gor denarja, saj je z modernim okusno oblikovanim pohištvom zdaj možno pričarati izjemno lepe in atmosferične prostore s sprejemljivim cenovnim vložkom.

Long beach sedežna garnitura

Moderni stil ne pomeni nujno industrijskega ali abstraktnega sloga

Veliko trendovskih smernic nam pomaga izbrati pravo pohištvo za naš dom ali pisarno. Pri ponudbi se ne smemo ustrašiti raznolikosti slogov in materialov, saj nam to zgolj razširja možnosti in pomaga, da lahko uresničimo še več želja glede opreme. Pri stilih pohištva, ki jih strokovnjaki napovedujejo za letošnje leto, lahko razberemo nekaj skupnih lastnosti. Eno je, da se navdihujejo pri naravi in njenih zakladih ter tako sporočajo, da smo vendarle pripravljeni vsaj na simbolični ravni okolju nameniti več poudarka. Če pri tem izberemo še materiale, ki okolje kar najmanj obremenjujejo, pa lahko rečemo, da smo tudi dejansko več naredili za spoštovanje okolja. Oblike sledijo trendom naravnega loka in bolj zaobljenih linj, kar gre v smeri harmoničnega in organskega oblikovanja. Veliko oblikovalcev išče navdih v vzhodnih ali drugih svetovnih kulturah, ki imajo tudi pri barvah in materialih notranje opreme bogato tradicijo. Po drugi strani pa je veliko tudi odrezanih, ravnih in bolj strogih linij, kar nakazuje vse bolj pogost trend industrijskega opremljanja prostorov.

V duhu časa lahko sledite tudi mešanim oblikovalskim trendom

Trendi se spreminjajo in razvijajo, in to z različnimi hitrostmi. Saj veste, nekateri so priljubljeni že več let, niso omejeni na posamezno sezono. Kdo ne pozna trenda, ki spominja na opremo v nordijskih državah? Ta je zelo priljubljen že več let ter še vedno preseneča in navdušuje. Tudi če smo prepričani, da se oblikovalskim smernicam lahko izognemo, se motimo, saj ni trendov, ki bi se lahko skrili. V današnjem modernem času imamo srečo, da je na voljo veliko različnih možnosti in tako nismo omejeni na določen stil. Je pa skoraj nemogoče, da ne bi bili vsaj deloma vezani na tiste izdelke, ki so jih za določeno sezono predvideli pohištveni oblikovalci. Vsaj nekateri vplivi, od trendovskih barv do oblik  ali materialov pohištva se navdihujejo pri globalnih trendih. Tako ste lahko še kako prepričani, da je usnjena sedežna garnitura, ki jo kupite danes, toliko drugačna od tiste, kupljene pred 20 leti, da bo izkušeno oko takoj prepoznalo razliko. Poleg različnih materialov in značilnosti pa je napredovala tudi tehnologija izdelave, ki je danes neprimerno bolj kakovostna, hitra in tehnološko razvita. Kljub temu, da včasih ne prepoznamo večjih sprememb glede na starejše modele pohištva, vsekakor moramo vedeti, da gre tudi to področje v korak s časom. Ostajajo pa nekateri večni elementi kot je stabilna kuhinjska miza, knjižni regali ali moderna sedežna garnitura. V današnjem času se lahko obarvajo industrijsko ali pa se navdihujejo pri svetovnih kulturah. To bo pomenilo raznovrstno prepletanje vzorcev, bogate tone in robustne teksture, ki poosebljajo pristen, ročno izdelan slog. Naravni poudarki in tematike odzvanjajo v bogatih zemeljskih pigmentih in materialih, kot sta les in keramika. Z večnimi zemeljskimi barvami, kot so oker, rdečkasta in opečnata, ne morete zgrešiti, zato lahko z gotovostjo rečemo, da je ta stil neomejen.

Pri opremljanju upoštevajte osebne preference, možnosti in nasvete strokovnjakov

Vsekakor vam ni treba slepo slediti predlogom, ki jih najdete v revijah ali pohištvenih salonih. Zlasti, če opremljate poslovne prostore ali če računate, da bo izbrano pohištvo nakup za dlje časa, se odločite premišljeno in preudarni. Vedno lahko izberete večne in skladne izbire, poleg že omenjenih nordijskega ali svetovnega sloga tudi čisto naravni slog. Tega odlikuje skladno oblikovano pohištvo iz svetlega lesa za bivanje v prostorih s stenami v mehkih naravnih tonih. Tudi v poslovne prostore se odlično prilega in vsaka stranka bo hvaležno sedla na kotno sedežno garnituro ob diskretni klubski mizici. Pri naravnem stilu ne sledimo strogo minimalističnim smernicam, a smo previdni z dodajanjem elementov, je pa vedno udobje najbolj pomembno. To nam lahko na sedežni garnituri, po meri okrašeni ali oplemeniteni, uspe z nekaj barvno in slogovno pametno izbranimi odejami, blazinami, odejami in zavesami, ki še dodatno okrasijo prostor in mu dajo svoj osebni pridih. Tudi opremljanje poslovnih prostorov ali pisarn zahteva svoj trud in premislek, saj z izbiro naravnega, večnega sloga ustvarimo brezčasje. To nam omogoča tudi menjavo oblikovalskih trendov in uvajanje novosti brez veliko truda, preprosto z dodajanjem ali odvzemanjem tekstilnih dekoracij in nekaterih manjših kosov pohištva. Večji kosi so lahko izbrani tako, da trajajo dlje časa in jih plemenitimo ter prilagajamo. Tako sledimo tudi trajnostnim usmeritvam v oblikovanju ter več sestavnih delov uporabimo na različne načine in uveljavljamo načelo ponovne uporabe. Tudi tiste elemente ali dekoracije, ki jih zavržemo, lahko prodamo, oddamo ali podarimo ter tako pripomoremo k bolj vzdržni rabi tudi v opremljanju stanovanja ali delovnega prostora.