Nepremičnine

Moderne lesene hiše

Preplet tradicije in sodobnosti pri modernih hišah v Sloveniji

Moderne lesene hiše so odlična rešitev za vsakogar, ki si želi hišo s sodobnimi tehničnimi lastnostmi, a tradicionalnim, domačim in naravnim zunanjim videzom. Les je že stoletja pomemben material v slovenski arhitekturi in v veliki meri zaznamuje slovensko kulturno krajino. Poleg prijetnega videza nudi tudi izjemno zvočno in toplotno izolativnost. Moderne lesene hiše so lahko izdelane v celoti iz lesa ali pa v kombinaciji z drugimi materiali. Vse pogosteje se z lesom prevlečejo določeni deli fasade ali balkoni, s čimer razbijemo ostre linije nizkoenergijskih hiš, hkrati pa postane zunanji videz pasivne gradnje veliko bolj dinamičen in zanimiv.

Moderne hiše v Sloveniji – pasivne gradnje oz. nizkoenergijske hiše postajajo čedalje bolj iskane

Moderne lesene kuhinjeKupci se v skladu s trendi in vse večjo ekološko osveščenostjo vedno pogosteje odločajo za moderne lesene hiše, ki so istočasno tudi pasivne gradnje. Pasivna gradnja vam omogoča velike prihranke pri ogrevanju in hlajenju, saj so toplotne izgube preko toplotnih mostov in izolacije zelo zmanjšane, objekt pa lahko segrevamo s pomočjo sonca (skozi okna, preko sončnih celic in kolektorjev) ali s pomočjo toplotne črpalke. Vložek v pasivno gradnjo se nam povrne v zelo kratkem času, saj so izdatki za gorivo in električno energijo v primerjavi z običajnimi hišami izredno majhni. Moderna lesena hiša, ki je zgrajena po sistemu pasivnih gradenj, mora biti zrakotesna. Prezračuje se preko rekuperacije, pri čemer toplota odvajanega zraku segreva dovajani zrak. Pojav kondenza bo stvar preteklosti, poleg tega pa boste imeli v hiši vedno svež zrak.

Moderne lesene hiše se odlično vklapljajo v okolje

Moderne hiše v Sloveniji velikokrat želijo posnemati tradicionalno arhitekturo, ki značilna za slovensko pokrajino in se vanjo lepo vklaplja. Z uporabo lesa, ki poleg kamna spada med najbolj naravne materiale, boste dosegli prijeten, nevsiljiv in naraven videz. Moderne lesene hiše lahko zaradi fizikalnih lastnosti lesa »dihajo«, kar posledično uravnava vlago v objektu in na ta način ustvarja optimalno bivalno klimo. Če bi tudi sami želeli slediti trendom modernih hiš v Sloveniji, potem obiščite našo spletno stran in si oglejte tlorise montažnih hiš ter okvirne cene za posamezne modele Marles montažnih hiš (cenik). Odločite se za nakup montažne hiše pri podjetju Marles in že v kratkem bo ena izmed najbolj modernih hiš v Sloveniji vaša.