Mitsubishi zubadan 14 kw
Ogrevanje in hlajenje Toplotne črpalke

Mitsubishi Zubadan 14 kw – toplotna črpalka je investicija v prihodnost

Toplotne črpalke zrak voda Mitsubishi Zubadan 14 kW nam pomagajo, da lahko črpamo energijo neposredno iz ozračja in jo uporabimo za ogrevanje prostorov ter pripravo sanitarne vode. V primerjavi s plinskimi kondenzacijskimi in oljnimi kotli bo toplotna črpalka Mitsubishi Zubadan (14 kW) porabila do 50% manj energije. Prihranek je še večji pri ogrevanju sanitarne vode. Drug ključen faktor, da lahko toplotno črpalko zrak voda Mitsubishi Zubadan (14 kW) izberemo za primarni ogrevalni sistem, je hitra in enostavna vgradnja z minimalnimi posegi bodisi v obstoječ, bodisi v nov objekt.

Toplotna črpalka sodi med najbolj ekonomične in ekološko osveščene načine ogrevanja stanovanja in pripravo sanitarne vode. Še več: toplotna črpalka nam lahko dom tudi ohladi. Cena je pri nakupu toplotne črpalke vsekakor pomemben dejavnik, ni pa edini. Na nakup toplotne črpalke namreč moramo gledati kot na dolgoročno investicijo. Investicijo, ki se vam bo zaradi nižjih stroškov ogrevanja, kmalu povrnila. Toplotna črpalka namreč za svoje delovanje potrebuje le 25 % električne energije, preostalih 75 % pa črpa iz okolja – iz zraka, vode in zemlje. Čeprav imajo podobne lastnosti in bolj ali manj tudi enake prednosti, pa je bistvena razlika med njimi v njihovi ceni. Ta pa bistveno vpliva tudi na to, v kolikšnem času se vam bo investicija povrnila.

toplotna črpalka mitsubishi zubadan

Toplotna črpalka zrak voda izkorišča toploto zraka okoli nas

Toplotna črpalka zrak voda je najcenejša vrsta toplotnih črpalk, saj vrtanje vrtin ali polaganje zemeljskih kolektorjev ni potrebno, enostavno in dostopno pa je tudi njeno vzdrževanje. Zrak je neizčrpen vir toplote, ki je na voljo vedno in povsod. Poln energije pa je tudi hladen zrak – najsodobnejše toplotne črpalke zrak voda namreč omogočajo primerno ogrevanje objekta tudi pri zunanji temperaturi do -20°C. Kljub tako nizki temperaturi so lahko naši stroški ogrevanja do 50% nižji v primerjavi s stroški konvencionalnih ogrevalnih sistemov.

Toplotne črpalke zrak voda so običajno sposobne samostojno pokrivati toplotne izgube objekta do zunanje temperature -5°C. Pod to temperaturno mejo je treba koristiti drugi ogrevalni vir, ki lahko deluje samostojno, lahko pa je tudi povezan s toplotno črpalko. Toplotne črpalke zrak voda se tako učinkovito uporabljajo na območjih z milejšim podnebjem – na primer na Primorskem, kjer lahko toplotna črpalka zrak voda v celoti pokrije potrebe po toploti.

Toplotna črpalka zrak voda lahko poleg toplote zunanjega zraka izkorišča tudi toploto notranjega zraka. Najprimernejše mesto za izkoriščanje toplote notranjega zraka je običajno klet, kjer vzdržujemo stalno temperaturo, in sicer približno tri stopinje Celzija. Drugo najprimernejše mesto, ki omogoča toplotni črpalki izkoriščanje notranjega zraka, pa je podstrešje, kjer temperatura zraka načeloma ne pade pod ničlo.

Toplotna črpalka zrak voda Mitsubishi Zubadan – ugodna cena tako za 11 kW kot 14 kW

Velika prednost sistemov Mitsubishi Zubadan (14 kW) je, da so stroški ogrevanja do 70% nižji v primerjavi z gretjem na kurilno olje in do 40% nižji v primerjavi z gretjem na plin ali pelete. Sanitarna toplotna črpalka zrak voda se ponaša z nizkimi obratovalnimi stroški ter ugodno ceno Mitsubishi Zubadan zunanje enote, tihim delovanjem ter dolgo življensko dobo. Zaradi visokih obratovalnih temperaturah, celo do 60°C, dosegajo toplotne črpalke zrak voda Mitsubishi Zubadan odlične vrednosti učinkovitosti tudi z običajnimi grelnimi telesi, kot so radiatorji. Tako je toplotna črpalka Mitsubishi Zubadan prva izbira pri adaptaciji objektov. Ne glede na debelino izolacije, ali če je stavba brez izolacije, nam uporaba Mitsubishi toplotnih črpalk zagotavlja učinkovito ogrevalno moč vse do – 28°C. Z zanesljivim delovanjem toplotne črpalke pri zunanji temperaturi -28°C in polni grelni moč pri -15°C ima patentirana tehnologija Mitsubishi Zubadan veliko večji obratovalni potencial kot običajni sistemi za pripravo ogrevalne vode do 60°C in sanitarne vode do 55°C.

Mitsubishi zubadan 14 kw

Toplotna črpalka zrak voda Mitsubishi Zubadan (14 kW) – cena investicije nižja po zaslugi Eko Sklada

V podjetju Orca so vam na voljo zunanje enote za toplotno črpalko Mitsubishi Zubadan 11 kW ali 14 kW, ki zagotavljajo tudi v najbolj ekstremnih vremenskih pogojih učinkovito delovanje toplotne črpalke zrak voda Mitsubishi. Cena pa vas bo zagotovo navdušila tako kot že številne naše stranke. Preverite naš cenik in se sami prepričajte, da toplotna črpalka Mitsubishi Zubadan (14kW) še nikoli ni bila tako ugodna. Toplotne črpalke zrak voda Orca v svoji kakovosti in delovanju visoko presegajo najstrožje evropske standarde, kar dokazujejo tudi certifikati najpomembnejših neodvisnih strokovnih institucij v Evropski uniji. Poleg novogradenj so odlične tudi za radiatorsko ogrevanje.

Če še vedno ne veste ali bi kupili toplotno črpalko ali ne, vas bo zagotovo navdušil podatek, da so toplotne črpalke Mitsubishi Zubadan (11 kW, 14 kW) uvrščene na seznam Eko sklada za pridobitev nepovratne finančne spodbude. Cena investicije v nakup toplotne črpalke bo tako že v začetku bistveno nižja.

Nikar ne odlašajte, raje razmišljajte varčno in ekološko ter se odločite nakup toplotne črpalke zrak voda Mitsubishi Zubadan (14 kW).