Mitsubishi zubadan
Ogrevanje in hlajenje Toplotne črpalke

Mitsubishi Zubadan 14w – toplotna črpalka predstavlja naložbo v prihodnost

Mitsubishi Zubadan je toplotna črpalka, ki predstavlja energetsko učinkovit in okolju prijazen način ogrevanja. Gre namreč za napravo, ki izkorišča toploto zraka, zemlje, podtalnice ter odpadno toploto prezračevanja. Prestreženo toploto nato prenaša preko kompresorja v toplotni črpalki na ogrevalno vodo ter na ta način zagotavljajo ogrevanje prostorov in sanitarne vode. Kakovostne toplotne črpalke, kot je Mitsubishi Zubadan, zagotavljajo poleg ogrevanja objektov še udobno hlajenje. Toplotne črpalke zagotavljajo velike prihranke pri stroških ogrevanja, ne zavzemajo veliko prostora in so okolju prijazne.
Cena je pri nakupu toplotne črpalke vsekakor pomemben dejavnik, ni pa edini. Na nakup toplotne črpalke namreč moramo gledati kot na dolgoročno investicijo. Investicijo, ki se vam bo zaradi nižjih stroškov ogrevanja kmalu povrnila. Čeprav imajo toplotne črpalke podobne lastnosti in bolj ali manj tudi enake prednosti, pa je bistvena razlika med njimi v njihovi ceni. Ta pa bistveno vpliva tudi na to, v kolikšnem času se vam bo investicija povrnila.

Toplotna črpalka Mitsubishi Zubadan zrak voda izkorišča toploto zraka okoli nas

Toplotna črpalka zrak voda je najcenejša vrsta toplotnih črpalk, saj vrtanje vrtin ali polaganje zemeljskih kolektorjev ni potrebno, enostavno in dostopno pa je tudi njeno vzdrževanje. Zrak je neizčrpen vir toplote, ki je na voljo vedno in povsod. Poln energije pa je tudi hladen zrak – najsodobnejše toplotne črpalke zrak voda namreč omogočajo primerno ogrevanje objekta tudi pri zunanji temperaturi do -20°C. Kljub tako nizki temperaturi so lahko naši stroški ogrevanja do 50% nižji v primerjavi s stroški konvencionalnih ogrevalnih sistemov.

Mitsubishi zubadan

Toplotne črpalke zrak voda so običajno sposobne samostojno pokrivati toplotne izgube objekta do zunanje temperature -5°C. Pod to temperaturno mejo je treba koristiti drugi ogrevalni vir, ki lahko deluje samostojno, lahko pa je tudi povezan s toplotno črpalko. Toplotne črpalke zrak voda se tako učinkovito uporabljajo na območjih z milejšim podnebjem – na primer na Primorskem, kjer lahko toplotna črpalka zrak voda v celoti pokrije potrebe po toploti.

Toplotna črpalka zrak voda lahko poleg toplote zunanjega zraka izkorišča tudi toploto notranjega zraka. Najprimernejše mesto za izkoriščanje toplote notranjega zraka je običajno klet, kjer vzdržujemo stalno temperaturo, in sicer približno tri stopinje Celzija. Drugo najprimernejše mesto, ki omogoča toplotni črpalki izkoriščanje notranjega zraka, pa je podstrešje, kjer temperatura zraka načeloma ne pade pod ničlo.

 

Toplotna črpalka zrak voda Mitsubishi Zubdan – ugodna cena za 14 kW

Toplotne črpalke zrak voda Mitsubishi Zubadan (14 kW) nam pomagajo, da lahko črpamo energijo neposredno iz ozračja in jo uporabimo za ogrevanje prostorov ter pripravo sanitarne vode. V primerjavi s plinskimi kondenzacijskimi in oljnimi kotli bo toplotna črpalka Mitsubishi Zubadan 14 kW porabila do 50% manj energije. Prihranek je še večji pri ogrevanju sanitarne vode. Sanitarna toplotna črpalka zrak voda Mitsubishi Zubadan se poleg velikega prihranka pri ogrevanju vode ponaša tudi z nizkimi obratovalnimi stroški, tihim delovanjem ter dolgo življensko dobo.

Zaradi visokih obratovalnih temperaturah, celo do 60°C, dosegajo toplotne črpalke zrak voda Mitsubishi Zubadan odlične vrednosti učinkovitosti tudi z običajnimi grelnimi telesi, kot so radiatorji. Tako je toplotna črpalka Zubadan prva izbira pri adaptaciji objektov. Ne glede na debelino izolacije, ali če je stavba brez izolacije, nam uporaba Mitsubishi toplotnih črpalk zagotavlja učinkovito ogrevalno moč vse do – 28°C. Z zanesljivim delovanjem toplotne črpalke pri zunanji temperaturi -28°C in polni grelni moč pri -15°C ima patentirana tehnologija Mitsubishi Zubadan veliko večji obratovalni potencial kot običajni sistemi za pripravo ogrevalne vode do 60°C in sanitarne vode do 55°C.

Toplotne črpalke mitsubihi zubadan

 

Mitsubishi Ecodan vs Zubadan

Kaj nam pokaže primerjava Mitsubishi Ecodan vs Zubadan? Zubadan smo vam predstavili v prejšnjem odstavku, zato dovolite, da vam v tem predstavimo še Ecodan. Ecodan je energetsko varčen in varen za okolje, saj ima vgrajen zelo učinkovit sistem toplotnih črpalk, ki s pomočjo električne energije zajema toplotno iz zraka. Opremljen je s sodobno invertersko tehnologijo in omogoča zelo natančno nadziranje ciljne temperature, ki zagotavlja udobno ogrevanje. Notranja enota “vse v enem” zavzema malo prostora, instalacija je enostavna. Energetska varčnost, izjemno udobje ogrevanja in enostavna instalacija so lastnosti, zaradi katerih je ogrevalni sistem ecodan v središču pozornosti.

Mitsubishi Zubadan (14 kW) – cena investicije nižja po zaslugi Eko Sklada

V podjetju Orca so vam na voljo zunanje enote za toplotno črpalko Mitsubishi Zubadan (tudi 14 kW), ki zagotavljajo tudi v najbolj ekstremnih vremenskih pogojih učinkovito delovanje toplotne črpalke. Toplotne črpalke zrak voda v svoji kakovosti in delovanju visoko presegajo najstrožje evropske standarde, kar dokazujejo tudi certifikati najpomembnejših neodvisnih strokovnih institucij v Evropski uniji. Poleg novogradenj so odlične tudi za radiatorsko ogrevanje.

Če še vedno ne veste ali bi kupili toplotno črpalko ali ne, vas bo zagotovo navdušil podatek, da so toplotne črpalke Mitsubishi Zubadan (11 kW, 14 kW) in Ecodan uvrščene na seznam Eko sklada za pridobitev nepovratne finančne spodbude. Cena investicije v nakup toplotne črpalke bo tako že v začetku bistveno nižja. Začnite razmišljati varčno in ekološko ter se odločite nakup toplotne črpalke zrak voda Mitsubishi Zubadan.