Kuhinja

Mini kuhinja za kar najboljši izkoristek prostora

Mini kuhinja
Mini kuhinja Erjavec

Z izrazom mini kuhinja najpogosteje označujemo majhne čajne kuhinje v podjetjih, pa tudi kuhinje v manjših stanovanjih. Ker izbira opreme v takšni kuhinji zaradi svoje prostorske omejenosti zahteva poseben premislek, je mini kuhinja skoraj vedno izdelana po meri. Le tako lahko res izkoristite prostor, ki vam je na voljo. V podjetju Pohištvo Erjavec vam zagotavljamo, da je tudi mini kuhinja lahko lepa in funkcionalna. Da si boste vaše zamisli lažje predstavljali, vam bomo izdelali 3D-izris nove mini kuhinje. Strokovno vam bomo svetovali tudi pri postavitvi opreme ter pri izbiri materialov in barv.

Mini kuhinja v podjetjih je namenjena predvsem pripravi toplih napitkov, prigrizkov ter pijače za zaposlene in morebitne obiskovalce. Oprema mini kuhinje je odvisna od vaših želja in potreb, ponavadi pa jo sestavljajo hladilnik, kuhinjsko korito, nekaj omaric, štedilnik, lahko pa tudi mikrovalovna pečica in manjši pomivalni stroj. Takšna mini kuhinja je lahko zasnovana tudi tako, da se med uporabo raztegne, ko je ne potrebujete, pa se zapre in je videti kot del pisarniškega pohištva.

Pametno načrtovanje in s tem pravilna porazdelitev delovnih površin sta ključnega pomena tudi za mansardne kuhinje, saj poševni stropi in stene predstavljajo poseben izziv.

Mansardne kuhinje so inovativne in drugačne

Opremljanje mansardne kuhinje je nekoliko zahtevnejše, predvsem pa odvisno od posebnosti mansardnega stanovanja. Stropi in stene so zaradi oblike strehe na določenih predelih zelo nizki ali neravni, zaradi česar so mansardna stanovanja zanimiva in drugačna, vendar pa je postavitev opreme odvisna prav od njih. Rešitve za mansardne kuhinje zato običajno zajemajo izdelavo kuhinj po meri, saj standardne dimenzije omaric tukaj ne pridejo v poštev.

Mansardne kuhinje običajno postavimo v enojnem ali dvojnem nizu, v obliki črke L ali v obliki črke U, če je prostor širok od 240 do 270 cm. Kuhinjo v enojnem nizu lahko namestimo v ožjih prostorih. Kuhinja v obliki črke L je zelo praktična, nudi pa tudi dodatne prostore za shranjevanje in za delo.

Ne glede na posebnosti mansardne kuhinje, jo še vedno lahko opremite v želenem slogu. Edino klasične ali tradicionalne opreme v tem primeru ne priporočamo. Rešitve za mansardne kuhinje so lahko inovativne in drugačne ter lahko vašo mansardno kuhinjo odenejo v poseben šarm in ekskluzivnost.