Menjava oken
Alu okna Lesena okna Okna

Menjava oken

Pri odločitvi o menjavi oken se ljudje največkrat sprašujejo katera okna izbrati. Pri izbiri oken je potrebno biti pozoren na kar nekaj lastnosti. Tako se je najprej potrebno vprašati iz katerega materiala naj bodo okna izdelana. Dan danes obstaja na trgu že veliko različnih materialov, ki so namenjeni izdelavi oken. Najpogosteje se uporabljajo les, aluminij in plastika, ki jih najdemo tudi v kombinaciji. Vsak izmed teh materialov se lahko pohvali z določenimi lastnostmi.

Menjava oken

Lesena okna se lahko pohvalijo z veliko različnimi prednostmi. Les je v prvi vrsti naraven material, ki zagotavlja zdravo in udobno življenje, deluje antialergeno, sploh pa ga je v našem okolju na pretek. Ob pravilni zaščiti lesa, se lahko lesena okna pohvalijo z dolgo življenjsko dobo. Prav tako je potrebno izpostaviti dobro toplotno izolacijo lesenih oken, ki tako poskrbijo, da je temperaturo v prostoru enostavneje ohranjati konstantno. Nenazadnje so lesena okna tudi izjemno dobro zvočno izolativna ter bodo tako domače prostore varovala pred vdorom hrupa iz zunanjosti.  Pred menjavo oken pa se je potrebno zavedati tudi nekaj slabosti lesenih oken. V prvi vrsti so lesena okna po preteku nekaj let potrebna obnove. Obnova lesenih oken navadno zajema barvanje in tesnjenje. Za prvo obnovo lesenih oken se je priporočljivo odločiti po približno desetih letih od namestitve oken, nato pa naj bi leseno okno obnavljali na približno sedem let.

Kakovostna izdelava oken iz lesa v podjetju Marles

Ker se v podjetju Marles d.o.o. zavedamo kako pomembno je, da živimo v skladu z naravo, smo se posvetili izdelavi kakovostnih in trpežnih lesenih oken. Linija lesenih in les-alu oken ponuja velik izbor vseh vrst lesa in barvnih kombinacij, tako da izgled okenskega krila lahko povsem prilagodite vašim željam in uskladite z notranjostjo vašega doma. Pri menjavi oken se lahko stranke odločajo med različnimi debelinami okvirja, prav tako pa ponujamo tudi različne vrste lesa: smreko, jelko, macesen, bor, hrast ali merantij. Možna je tudi kombinacija različnih vrst lesa in eksotičnega lesa, vse po želji naših strank.

Pri menjavi oken se lahko stranke odločijo tudi med različnimi barvnimi odtenki ter tako okna popolnoma prilagodijo objektu, kateremu so namenjena. Lazurne in pokrivne barve, ki jih uporabljamo, zagotavljajo dolgotrajno funkcionalnost oken, obenem pa so izdelane na vodni osnovi ter so tako človeku in naravi prijazne.

Katera lesena okna

Z aluminijastimi elementi lahko še izboljšamo karakteristike lesenih oken

Pri menjavi oken pa veliko ljudi razmišlja o namestitvi aluminijastih oken. Tudi v podjetju Marles lahko lesenim oknom dodamo aluminijaste elemente in tako dosežemo najboljše lastnosti obeh materialov. Okna z ALU oblogo so enostavna za vzdrževanje in čiščenje in primerna za zahtevnejše vremenske pogoje. Pred menjavo oken je potrebno doreči tudi, kako si želimo, da se bodo okna odpirala. Dan danes je večina oken opremljena z okovjem za kombinirano odpiranje, ki nam omogoča, da lahko okno odpremo na ali stežaj ali na zračenje. Z uvedbo najnovejših tehnologij lahko nadgradimo osnovno izvedbo okovja do funkcionalnosti daljinskega upravljanja, časovno omejenega zračenja, samodejnega zračenja v intervalih in na daljavo preko aplikacije za pametne telefone.

Ob menjavi oken je potrebno poskrbeti tudi za protivlomno varnost

Seveda pa je pri menjavi oken dobro poskrbeti tudi za varnost, saj so vlomi in tatvine da danes žal vse pogostejši. Z izbiro Marles oken boste poskrbeli prav za to. Uporaba kakovostnih materialov, natančna izdelava ter okovje renomiranih proizvajalcev, zagotavlja že v standardni izvedbi Marles oken visoko stopnjo zaščite proti poškodbam in vlomu. Leseni okvir je še nekoliko nadgrajen, z novo tehnologijo pa smo nadgradili tudi varnost stekel ter tako dosegamo RC2 varnostne stopnje.

Ob menjavi oken je potrebno vedeti tudi kako želimo, da okna izgledajo

Seveda se je pri menjavi oken nujno potrebno odločiti, kako želimo, da okna izgledajo. Marlesova okna se lahko pohvalijo z modernimi, čistimi in ravnimi linijami ter najkakovostnejšimi materiali, prav tako pa smo poskrbeli tudi za najboljše možne tehnološke rešitve. Poudarjene so ravne linije robov in zaključkov okenskega krila. Zunanja linija in izgled aluminij maske je načrtovana in prilagojena tako, da maksimalno poudari arhitekturo zgradbe, predvsem pa zaradi poravnane linije alu-steklo usklajeno deluje s fasadnimi detajli.

Se tudi vi soočate z menjavo oken in ne veste, katera okna izbrati? Oglejte si našo spletno stran in se prepričajte o pestri ponudbi najkvalitetnejših oken, ki smo jih pripravili za vas. V primeru dodatnih vprašanj smo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja, ki se vam o menjavi oken in o obnovi lesenih oken še zastavljajo. Izjemno veseli pa bomo tudi vašega obiska v naši poslovalnici, kjer se z vami lahko pogovorimo tudi o standardnih dimenzijah lesenih oken ter o materialih, ki jih uporabljamo za izdelavo, okna pa vam lahko pokažemo tudi v živo ter vam tako pomagamo pri odločitvi o menjavi oken ali pa vam priporočimo zgolj obnovo oken, ki so že vgrajena v vaš objekt.