Male kuhinje s šankom
Kuhinja

Male kuhinje s šankom – najboljše rešitve za ureditev

Male kuhinje velikokrat najdemo v manjših in moderno urejenih domovih, zlasti v stanovanjih. Če živimo v stanovanju in nam primanjkuje prostora, je idealna rešitev mala kuhinja, saj obstaja veliko zanimivih in prilagodljivih rešitev, ki jih lahko uporabimo. Kljub temu, da male kuhinje zavzamejo zelo malo prostora, imajo vse, kar imajo velike. Z nekaj domišljije jih je mogoče spremeniti v svetel prostor, dodamo jim lahko šank in tako povečamo delovno površino. So prava rešitev za mlade ljudi z veliko obveznostmi, ki v stanovanju ne preživijo veliko časa in ne kuhajo veliko. V tesnih stanovanjih nimamo prav velike izbire, pa vendar to ne pomeni, da si ne moremo urediti funkcionalnega doma. Male kuhinje s šankom in preprostim kuhinjskim pohištvom imajo ugodno ceno, kar je le še ena izmed ogromno prednosti. Ker pripomočki in aparati zavzamejo veliko prostora, se v primeru male kuhinje odločimo le za najpomembnejše, torej za tiste, za katere smo prepričani, da jih bomo potrebovali in uporabljali. Prednost dajmo delovni površini, saj je vse, kar potrebujemo za ureditev funkcionalne male kuhinje dobra zasnova. Pozabiti ne smemo na shranjevalni prostor, saj bomo zagotovo želeli pripomočke skriti pred očmi. Pri iskanju prostora za shranjevanje v mali kuhinji s šankom uporabimo vso svojo domišljijo in bodimo kreativni. Izkoristiti je potrebno vsak kotiček in celotno višino, pripomočke, ki jih ne potrebujemo vsak dan, pa pospravimo na najvišje mesto. Stiska s prostorom nikoli ni tako velik problem, kot je sprva videti!

Male kuhinje s šankom

Izdelava po meri za optimalni izkoristek prostora

V primeru male kuhinje se kot učinkovita rešitev izkaže izdelava po meri, ki je zelo praktična in nam omogoča prilagoditev kuhinjskega pohištva prostoru, ki ga imamo na voljo. Z nekaj preprostimi idejami malo kuhinjo s šankom hitro spremenimo v moderno in praktično, v kateri se bomo zelo dobro počutili. Odločimo se za klasični ali modernejši videz, odvisno od tega, kaj nam najbolj ustreza in od sloga opremljenosti ostalih prostorov doma. Vse je odvisno od pametnega načrtovanja in pravilne razporeditve delovnih površin, ki sta ključnega pomena za dobro ureditev male kuhinje. Rešitve, ki jih bomo uporabili, so lahko inovativne in drugačne, ki bodo pričarale šarm in ekskluzivnost, seveda pa je mogoče poseči tudi po bolj tradicionalnih rešitvah. Ne glede na določene posebnosti malih kuhinj s šankom imamo možnost izkoristiti prostor, ki ga imamo na voljo in ga opremiti v želenem slogu. Idealna je izbira manjših gospodinjskih aparatov oziroma le tistih, ki jih bomo dejansko uporabljali. Manjše gospodinjske naprave se bodo lažje prilagodile mali kuhinji, kar velja predvsem za hladilnik, ki ga moramo zelo premišljeno izbrati. »Ameriški hladilnik« v tem primeru odpade, ker bo vse, kar bomo z njim dosegli, prenatrpanost prostora in s tem neprijeten občutek med preživljanjem časa v mali kuhinji.

Funkcionalnost, preglednost in dostopnost dosežemo z načrtovanjem

Ogromno je odvisno od dobrega načrtovanja. Če želimo doseči funkcionalnost, preglednost in dostopnost male kuhinje, je le-to še posebej pomembno. Še vedno potrebujemo osnovne kuhinjske elemente, kot so štedilnik, pomivalno korito z armaturo in hladilnik, morda tudi pečico, z dobrim načrtovanjem pa je mogoče tudi v malo kuhinjo umestiti šank in pomivalni stroj! Z malce več načrtovanja, domišljije in iznajdljivosti malo kuhinjo hitro spremenimo v povsem unikaten in funkcionalen prostor, ki ga bomo z velikim veseljem uporabljali. Ker pa je izdelava sorazmerno poceni, to pomeni, da gre za ugodno investicijo, ki nam omogoča prihranek pri opremljanju doma! Kuhinjsko pohištvo izberite v podjetju Kuhinje Erjavec, kjer prijazni strokovnjaki poznajo tisoč in eno rešitev za prostorsko stisko! Če niste privrženec modernega sloga, pa vas bo zagotovo navdušila tudi njihova ponudba malih kuhinj s šankom klasičnega videza, tradicionalnih barv in oblik. V podjetju uporabljajo najsodobnejšo tehnologijo in vgrajujejo le najboljše aparate, poleg tega pa sledijo modnim smernicam in vedno – brez izjem -prisluhnejo naročnikovim potrebam. Na enem mestu boste našli celostno storitev, ki vključuje načrtovanje, svetovanje, izdelavo in montažo.

Kuhinjsko pohištvo za male kuhinje

Skrbna izbira opreme za našo novo malo kuhinjo

Izbira opreme od nas zahteva prav toliko pozornosti, kot je zahteva načrtovanje male svetle kuhinje. Priljubljeni gospodinjski pripomočki so bili nekoč na voljo v različnih barvah, danes pa so najpogosteje izdelani kar iz nerjavečega jekla, ki je izredno vzdržljiv material in se lepo poda k vsem ostalim materialom. V kolikor bomo gospodinjske pripomočke premišljeno postavili v prostor, bo mala kuhinja s šankom zadostila našim željam, če pa bomo poskrbeli še za pregledno in dostopno delovno površino in dovolj shranjevalne površine, bomo dodali piko na i. Ne pozabimo, da gre za srce vsakega doma. V razstavnem salonu se lahko vsakdo prepriča o praktičnosti in čudovitem videzu malih kuhinj. Cena je vedno odvisna od velikosti prostora, zato pomislimo na vse prednosti, ki jih bomo deležni zaradi majhnosti prostora. Pri tem kot pribito drži pregovor – manj je več.