kotne kuhinje visoki sijaj
Kuhinja

Kotne kuhinje, male z visokim sijajem – novo kuhinjsko pohištvo

Kotne kuhinje so neverjetno priročne in se danes zelo pogosto uporabljajo, saj so primerne tako za male, kot tudi za večje prostore. So povsem univerzalne, urediti pa jih je mogoče v različnih slogih. Klasični slog z izborom naravnih materialov je primeren za večje prostore, medtem ko se v male prostore odlično podajo moderne, sodobnejše kotne kuhinje. Kakovost in uporabnost novega kuhinjskega pohištva je odvisna od tega, koliko prostora za shranjevanje imamo na voljo, saj je potrebno gospodinjske aparate in druge pripomočke nekam pospraviti, sicer bo kotna kuhinja videti neurejena. Že samo z nekaj iznajdljivosti je mogoče doseči ogromno prostora za shranjevanje, saj obstaja kar nekaj trikov, ki jih lahko pri tem uporabimo. Naša naloga pri tem je izkoristiti čisto vsak kotiček kotne kuhinje, da ne bomo prikrajšani pri uporabnosti in funkcionalnosti. Male kotne kuhinje so prav tako srce doma in njihova oprema predstavlja pravi izziv za novega uporabnika. Danes so izjemno priljubljene kotne kuhinje z visokim sijajem, saj odražajo eleganco in prefinjenost. Takšne površine se lažje čistijo, umazanije pa se na svetli površini praktično ne vidi. Malce drugačna je situacija pri temnem visokem sijaju, kjer je umazanija hitreje opazna. Vse je odvisno od želja uporabnika, katera naloga pred nakupom je natančen premislek. Kotne kuhinje nam omogočajo velik prihranek prostora, vendar moramo biti zelo previdni pri namestitvi kuhinjskega pohištva. Ker pa se velikokrat zgodi, da kotne kuhinje nikakor ne moremo umestiti v obstoječ prostor, velja za odlično rešitev izdelava po meri.

male kotne kuhinje erjavec

Mala kotna kuhinja lahko postane velika!

Kot smo omenili, je za to potrebno le nekaj domišljije in iznajdljivosti. Proizvajalci danes nudijo rešitev za čisto vsako težavo, še posebej v manjših stanovanjih, v katerih se stanovalci srečujejo s prostorsko stisko. Vsekakor pa velja naslednje – če ne kuhamo prav veliko, temveč si velikokrat privoščimo obrok v restavraciji, potem ne potrebujemo velike kotne kuhinje, zadostovala bo že mala. Kako bomo postavili kuhinjsko pohištvo, moramo razmisliti že pred samim načrtovanjem, saj je postavitev v veliki meri odvisna od našega načina življenja. Kotno kuhinjo lahko namreč uporabljamo izključno zase in za svojo družino, hkrati pa je lahko to tudi prostor za goste, za jutranji klepet ali za večerne pogovore, torej prostor, namenjen komunikaciji in ne samo pripravljanju obrokov. Pomisliti je potrebno na to, koliko oseb bo pripravljajo obroke oziroma delo in ali potrebujemo kuhinjski pult. Zavedamo se, da je ponudba kotnih kuhinj in ostalega pohištva na trgu velika. Vemo pa, da ne iščete le dnevne sobe, spalnice, kopalnice, garderobe, temveč Iščete dom, prostore, ki bodo za vas kar najbolj funkcionalni, hkrati pa udobni. Zagotavljamo neskončne možnosti, pri tem pa v ospredje postavljamo vaše zadovoljstvo in seveda kakovost. V podjetju Kuhinje Erjavec k vsaki stranki pristopimo individualno ter združimo funkcionalnost, vrhunski design in kakovost. S skupnimi močmi lahko opremimo posamezne prostore in oblikujemo dom, kot ste si ga vedno želeli.

kotne kuhinje visoki sijaj

Mali prostori, ki odsevajo toplino in prijaznost

Male kotne kuhinje je mogoče urediti tako, da odsevajo toplino in nam omogočajo izkoristek sodobne tehnologije. Med gospodinjskimi aparati bomo v tem primeru morali izbirati, saj za vse najverjetneje ne bomo imeli na voljo dovolj prostora, a je kljub temu zelo preprosto združiti estetskost s funkcionalnostjo. Gospodinjski aparati so na voljo v različnih barvah in so modernega videza, na voljo pa je tudi bolj klasični slog. Enako velja za kuhinjske omarice, ki so na voljo v široki paleti barv in materialov, zato zadostijo še tako zahteven okus. Pri nas najdete kotne kuhinje v visokem sijaju in druge modele, izdelamo pa vam tudi čisto novo lepotico po vaši meri. Zelo pomembno je izbrati gospodinjske aparate glede na to, katere bomo potrebovali, zato izbira ne bi smela biti odvisna od velikosti prostora. Za male kotne kuhinje so idealna izbira kombinirani aparati, kot je pečica z mikrovalovko, pa tudi pomivalni stroji so manjših dimenzij. V kotno kuhinjo je smiselno namestiti kotne elemente oziroma omarice, ki bodo omogočile shranjevanje opreme in hkrati dober pregled nad opremo, ki bo skrita očem. Tako bo mala kotna kuhinja videti bolj urejena. Obstaja tudi nekaj preprostih trikov za optično povečanje kotne kuhinje, kot je uporaba svetlih barv, ki poskrbijo za svežino, podoben učinek pa imajo čiste linije. K temu pripomoreta tudi visok sijaj in odsotnost ročajev, še ena izmed rešitev pa je izbira kuhinjskega otoka namesto jedilne mize oziroma, če jedilno mizo uporabimo kot delovni pult. Možnosti je skratka ogromno.

Zakaj bi za izdelavo kotne kuhinje izbrali prav nas?

Vsaka družina, vsak posameznik ima drugačne navade. Naši oblikovalci poizkušajo prepoznati vaše navade in potrebe, ter pohištvo prilagodijo le-tem. Ponujamo vam različne materiale v različnih barvah, vgrajujemo različne tehnološke rešitve. Izberite nove, ki bodo ustrezale vašim potrebam in pričakovanjem!