majhne kuhinje
Kuhinja

Majhne kuhinje so funkcionalne, a tudi na pogled zelo prikupne!

Majhne kuhinje dokazujejo, da ne potrebujete veliko kvadrature niti za ključne prostore v svojem stanovanju. Glede na to, da ljudje dandanes večinoma živijo v mestih, kjer ni prostora za velike enodružinske hiše, pridejo rešitve za manjše prostore še kako prav. Poceni majhne kuhinje so kot nalašč za tiste, ki želijo pri opremljanju stanovanja ostati skromni, seveda pa se kuhinje v manjših dimenzijah odlično obnesejo tudi tam, kjer si pač želite minimalistične opreme. Če le je oprema majhne kuhinje popolna in omogoča vse funkcionalnosti, potem same dimenzije ne vplivajo veliko na dolgoročno zadovoljstvo s prostorom.

Sodobne majhne kuhinje

V sodobnih stanovanjih ni veliko prostora, zato je pomembno, da vsaka soba izpolni svojo vlogo na čim manjši površini. To pomeni, da ni več velikih ločenih kuhinj in jedilnic, pravzaprav je za sodobna stanovanja bolj primerna majhna kuhinja z dnevno sobo. Nekoliko so za tak trend gotovo zaslužne tudi prehranjevalne navade, saj v sodobnem tempu življenja ni časa za kuhanje večkrat na dan. Seveda pa je treba v vsakem primeru zagotoviti popolno funkcionalnost majhne kuhinje. Ta mora biti skrbno načrtovana in izdelana, razpored male kuhinje pa mora omogočati nemoteno izvajanje vseh kuhinjskih opravil na majhnem prostoru. To je vsekakor možno, kar dokazujejo sodobne poceni majhne kuhinje v ponudbi prodajalcev stanovanjske opreme, seveda pa si lahko kuhinjo naročite kar po meri – pri tem imate razpored male kuhinje povsem pod nadzorom in sami odločate o zadovoljstvu pri uporabi.

poceni majhne kuhinjemajhne kuhinje

Poceni majhne kuhinje

Zaradi manjših dimenzij ni čudno, da majhne kuhinje sodijo med najcenejše kuhinje. Seveda je nemogoče posplošiti cene kuhinj, saj so te na voljo v vseh mogočih izvedbah in različnih cenovnih razredih – povsem možno je, da bo neka manjša kuhinja dražja od večje. Velik dejavnik je pri tem gotovo oprema majhne kuhinje, saj prav ta predstavlja znaten del končne cene. Poceni majhne kuhinje so večinoma opremljene le z osnovno opremo, drugo pa bo treba dokupiti. Seveda pa so na voljo tudi majhne kuhinje, ki že vključujejo tudi dodatno opremo. Pobrskajte po ponudbi in se odločite za rešitev, ki vam bo najbolj ustrezala. Prihranek pa je opazen tudi drugje – kombinirana majhna kuhinja z dnevno sobo zasede le malo prostora, tako da s tem prihranite kvadratne metre in lahko isto funkcionalnost pričarate v manjšem stanovanju. Poceni majhne kuhinje torej ne predstavljajo le neposrednega prihranka – so kot nalašč za tiste, ki želijo v vseh ozirih znižati stroške svojega bivanja.