Vrt

Lonci za rože nenavadnih oblik in dimenzij

Medtem ko so bili korita za rože še desetletje nazaj v najbolj klasičnih ovalnih oblikah, pa jih danes srečamo v najbolj nenavadnih oblikah in dimenzijah. Izbira loncev za rože je izjemno pestra in se med seboj ne razlikujejo le po barvi, ampak tudi po vzorcu in materialu. Nič ne bodite presenečeni, če boste danes naleteli na lonce za rože z visokim sijajem, bleščicami ali pa celo z razsvetljavo.

Seveda pa lonec za rože ni vse kar potrebujejo naše rastline. Vsaka rastlina potrebuje tudi čim bolj optimalne pogoje za rast. Zelo pomembno je da zanje redno skrbimo, kar vključuje zalivanje, gnojenje in po potrebi odstranjevanje odmrlih delov.

Različne velikosti

Za najbolj optimalno rast rastlin je pomembno, da so Inox lonci za rože dovolj veliki. Če so prostori veliki, potem moramo izbrati večje lonce za rože, saj bodo le na ta način v prostoru opazni. Pri izbiri velikosti je potrebno biti še posebej pozoren, ko gre za zunanje zasaditve.

Če bomo v lonec za rože zasadili rastline, ki na mrazu ne prezimijo, potem moramo upoštevati, da jih bomo morali pred zimo umakniti na toplo. Zato bodimo pozorni, da ne pretiravamo z njihovo velikostjo, še posebej pa moramo biti previdni pri izbiri materialov.

Lonci za rože za zunanje prostore

Zunanji lonci za rože naj bodo izdelali iz umetne mase. Še posebej to velja za zasaditve, ki jih bomo v času zime umaknili na toplo, saj so na ta način enostavnejše za prenašanje. V izogib vetru jih na licu mesta obtežimo, lahko pa izbiramo tudi med betonskimi lonci, ki so težji.

Pomembno je, da so zunanji lonci za rože dovolj fleksibilni, in ob udarci takoj ne počijo ali se okrušijo. Glede na to, da so izpostavljeni ekstremnim temperaturnim razmeram morajo imeti boljšo temperaturno obstojnost in vsebovati ustrezno UV zaščito, ki preprečuje, da bi barva loncev za rože sčasoma zbledela.

Lonci za rože za notranje prostore

Ko imamo v mislih lonce za rože za notranje bivalne prostore, izbira materialov ni tako pomembna, saj niso izpostavljeni zunanjim vplivom. Najpogosteje srečamo materiale kot je plastika, terakota, glazirana keramika, les, ratan, steklo in še kaj.

Lonci za rože, ki jih bomo namestili v naše bivalne prostore imajo izjemen dekorativni učinek, zato je izjemno pomembno, da ustrezajo tudi notranji ureditvi bivalnih prostorov. Če je naše domovanje opremljeno v modernem slogu, potem izbirajmo tudi lonce za rože v tem stilu.