Ogrevanje in hlajenje

Lesni peleti

Lesni peleti so prava izbira za varčno ogrevanje

Lesni peleti so v Evropi v zadnjem času zelo uporabljani za ogrevanje s peleti, k čemur prispeva dober energetski izkoristek tega kuriva in njegova nizka cena. Najbolj množično so smrekovi in drugi lesni peleti uporabljani na Švedskem, kjer jih uporabljajo tako v kotlih za centralno kurjavo kot v vlogi zamenjave kurilnega olja. Glede uporabe kotlov za centralno kurjavo na pelete so glede na število prebivalcev vodilni Avstrijci. Zelo velik trg kaminskih peči na pelete pa se je razvil tudi v Italiji. V Sloveniji narašča uporaba lesnih peletov, saj je cena zaradi dodeljevanja nepovratnih finančnih spodbud in ugodnih kreditov Eko sklada ugodna.

Lesni peleti, katerih cena je ugodna

Poleg tega, da je cena lesnih peletov nižja od večine drugih energentov, je njihova uporaba tudi varčna, enostavna in ekološko nesporna. Emisije NOx, SOx in drugih hlapnih organskih, ki se sproščajo pri kurjenju, so v primerjavi z drugimi kurivi zelo nizke. Zato smrekovi lesni peleti predstavljajo enega bolj čistih energentov za ogrevanje med vsemi kurivi. Nekatere emisije so problematične pri starejših pečeh in kotlih na pelete, kar se rešuje z novim kotlom, ki ima vgrajen elektrostatični filter, ki zelo zmanjša izpuste prašnih delcev.

Lesni peleti z avtomatiziranimi pečmi

Kvalitetni in poceni lesni peleti so vam na voljo v EVJ centru, kjer vam je omogočena tudi dostava na dom za lažji in priročnejši nakup kuriva. V primeru, da kupujete nove kotle za ogrevanje, lahko izberete izredno priročne avtomatske peči, ki zahtevajo zgolj polnjenje zalogovnika s peleti, vse ostalo je izvedeno od same peči. Ta se avtomatsko prižge, s pomočjo polža dovede pelete v gorilnik ter nato avtomatsko nastavlja moč peči tako, da temperatura v zraku ostaja taka, kot ste jo nastavili na elektronskem termostatu.

Lesni peleti – cena v EVJ centru

V EVJ centru vam omogočamo nakup kvalitetnih in poceni lesnih peletov v vrečah po 15 kilogramov iz 100 % smrekovega lesa. Gre za pelete kakovostnega razreda 1, ki dosežejo kurilno vrednost do 17,1 MJ / kg. Oglasite se v našem salonu in z veseljem vam bomo svetovali!

lesni-peletismrekovi-peleti-cena