macesnova lesena okna v sloveniji
Lesena okna Okna

Les je blagodejen za zdravje: razlog, da izberete leseno okno (60×60)

Les je najbolj naraven gradbeni material in ima številne koristne vplive na človeka in okolico. Vplivi gozdov oziroma gozdnih ekosistemov so izjemno raznoliki in so že od nekdaj zagotavljali in omogočali razvoj ljudi in družb.

lesena okna macesen 60x60

Les pooseblja in predstavlja vse dobrote gozda, ki poleg tega, da prečiščuje škodljivi ogljikov dioksid, ki se tvori z dihanjem in gorenjem, tudi proizvaja kisik, ki ga nujno rabimo za preživetje. Zato pravimo, da so pljuča človeštva prav v gozdu. Zrak se v gozdu vlaži in je lahko v gozdovih kar do deset stopinj Celzija hladnejši kot v mestih. Ta svežina pa se še dodatno ustvarja, ker se tam iz zraka prečistijo nečistoče in škodljive snovi. Ravno zato se v gozdu počutimo tako umirjene in sproščene. Priporočljivo je, da se vanj pogosto umaknemo ter se tako nekoliko odmaknemo od vsakdanjega stresa in hitrega ritma. Je prostor, kjer lahko najdemo nazaj k sebi, se sprostimo ter poglobimo v zeleno okolico ter si tako si ponovno napolnimo baterije. Proizvajalci lesenih oken z visokokakovostnimi materiali za obdelavo lesa skušajo vse te koristi gozda čim bolj ohraniti tudi v obdelanem lesu, iz katerega vam izdelajo lesena okna v Sloveniji, vključno z morebitnimi lesenimi polkni.

Zlasti podjetja z dolgoletno tradicijo, kot je Okna KLI Ambient d.o.o., so pravi naslov za najkakovostnejšo obdelavo tega žlahtnega materiala z velikim spoštovanjem. Njihova okna KLI Logatec® z velikim uspehom izdelujejo že več kot šest desetletij, pri čemer je spremljanje uporabnika od želja do njihove uresničitve in vgradnje ter servisiranja oken temeljna dejavnost podjetja. Lesena okna spet pridobivajo na pogostosti in priljubljenosti, saj veliko ljudi, ki jim je mar za okolje in sočloveka, izbere ta naravi najprijaznejši material. Proizvajalci lesenih oken so med tistimi, ki koristi lesa najbolj poznajo. Ob tem se oprejo na tradicijo in dediščino naših, z gozdovi od nekdaj bogatih krajev. Med pogostimi drevesnimi vrstami v Sloveniji sta smreka in macesen, ki ju uporabljajo tudi za leseno okno 60×60 KLI Logatec®. Ta tip okna je primeren skoraj za vsak dom, saj ga lahko vgradimo v steno kopalnice ali bivalnih prostorov, sob ali kleti, pri čemer nikoli ne izgubi svoje visoke kakovosti.

macesnova lesena okna v sloveniji

Lesena okna v Sloveniji: nazaj k tradiciji in trajnostnemu razvoju tudi v vašem domu

Marsikdo ne ve, da ima les poleg navedenih blagodejnih koristi tudi druge pozitivne učinke na nas.  Poleg tega, da nam pomaga dihati, iz njega pridobivamo številne izdelke za vsakdanje življenje. Služi kot kurjava, nam po krčenju zagotavlja obdelovalne površine, od nekdaj pa je tudi že iskan gradbeni material. Njegove gradbene lastnosti so poznali že naši predniki, ki so že stoletja nazaj gozd na Slovenskem znali s pridom izkoriščati. Les je najbolj naraven in priročen element za gradnjo bivališč in delovišč, saj je material, ki diha z notranjo in zunanjo okolico. Poleg tega je ekološko najmanj obremenjujoč, saj se za njegovo proizvodnjo in obdelavo porabi kar 70 odstotkov manj energije kot za ostale materiale izdelave oken. Tako je njegov ogljični odtis veliko manjši in bolj sprejemljiv, kar poleg izpolnjevanja okoljskih standardov vodi do večje stroškovne učinkovitosti.

Ni vsak les enak – izjemno cenjena vrsta lesa so lesena okna iz macesna

Ste vedeli, da je macesen edino iglasto drevo na Slovenskem, ki pozimi odvrže iglavce? Že zaradi tega je nekaj posebnega, pa tudi zaradi svoje cenjenosti. Macesnov les je uporaben za gradnjo, za stavbno in notranje pohištvo ter za posodo in rezbarjenje. Lahko je rumenkaste in rdečkaste barve, enako kakor iglice tega posebnega drevesa, ko se jeseni obarvajo v najrazličnejših barvah. Lesena okna iz macesna so žlahtna, zaradi česar se priporoča precizna in kvalitetna zaščita pred vsemi zunanjimi dejavniki. Strokovno podjetje z dolgoletnimi izkušnjami, kot je Okna KLI Ambient d.o.o., vam lahko zagotovi celoten proces načrtovanja, vgradnje in vzdrževanja. So proizvajalci lesenih oken, ob katerih boste lahko zagotovo dolgo in sproščeno uživali v vašem domu ali počitniškem bivališču. Tudi leseno okno dimenzij 60×60 ali drugih velikosti je pri njih dobavljivo v macesnovem lesu.

Zdravje in sobivanje z naravo tudi pri dodatkih, kot so lesena polkna za zaščito oken

Poleg kakovostnih lesenih oken so pomembna tudi lesena polkna, s katerimi okna zaščitimo in jih dekoriramo. Pridih tradicije in domačnosti dajo vsaki hiši, so pa tudi zelo funkcionalna, saj prenekatero nevihto ali med zimo, pa tudi ponoči zavarujejo naše bivališče in nam zagotovijo miren spanec. Lahko tudi nadomestijo zavese ali rolete, ustvarjajo pa tudi prijetno senco, hladnost in svežino v stanovanju. Med ponudbo podjetja Okna KLI Ambient d.o.o najdete polkna s fiksnimi in gibljivimi lamelami ter polna polkna. Izdelujejo številne tipe polken, ki se lahko prilagodijo vašim željam ali arhitekturnim zahtevam. Izdelana so iz najkakovostnejšega lesa in okovja ter se lahko odpirajo na različne načine. Med drugim jih lahko namestite tudi na leseno okno mer 60×60. Vsaka ponudba bo prilagojena posebej za vas, zato se oglasite osebno ali po telefonu. Odprite vrata v naravo prek lesenih oken in polken podjetja Okna KLI Ambient d.o.o..