Lesene terase Vrt

Lesene terase – za izdelavo izberite kakovosten les

Sibirski macesen za lesene teraseLesena terasa predstavlja vse bolj priljubljen prostor za preživljanje prostega časa. Pri njeni izdelavi se danes vse več ljudi odloča za nakup lesenih podov, saj želijo pod bosimi nogami čutiti toplo in udobno leseno podlago, ki je obenem naravna in prijazna do okolja. Pri tem pa želijo uporabiti kakovosten in trpežen les, ki ne bo zahteval veliko vzdrževanja.

Danes je ponudba lesa za terase precej široka, zaradi nepoznavanja lastnosti posameznih vrst lesa pa je izbira ustreznega lahko precejšen izziv. Glavni kriterij pri izbiri naj ne bo le cena, ampak predvsem kakovost in trajnost. Kakovosten in trpežen les vam bo prihranil marsikatero neprijetnost, zato se v les za lesene terase vsekakor splača vložiti nekaj več denarja.

Kakovosten les mora imeti vedno gladko površino, prav tako pa naj bi bil brez površinskih in strukturnih napak. Poleg najbolj znane burmanske tikovine so danes na našem tržišču tudi druge vrste lesa za lesene terase, ki so trajno odporne na neugodne vremenske razmere. Mednje spada tudi sibirski macesen, ki ga poleg številnih prednosti odlikuje tudi ugodna cena.

Izdelava lesene terase – načrtovanje je pomembno

Kakovostna izdelava lesene terase je odvisna predvsem od dobrega načrtovanja in izbire primerne vrste lesa. Vaš idejni načrt naj vsebuje tudi podatke o obliki terase in smeri polaganja podnic, o dimenzijah terase ter o kakovosti podlage. Dobro je v načrt vključiti tudi značilnosti terena, način in smer odvodnjavanja, dostop do inštalacij in še mnoge druge detajle. Pri zasnovi idejnega načrta se lahko obrnete na arhitekta, katerega znanje in izkušnje so vam lahko v veliko pomoč. Arhitekt bo na podlagi vaših potreb in želja ter možnosti oblikovanja terase izdelal natančen načrt, ki vam bo olajšal pot do ustrezne rešitve. Svetoval pa vam bo tudi, kateri les bo najbolj primeren za izdelavo terase.

Po zaslugi dobrega načrta in dobre tehnične rešitve bo ureditev vaše lesene terase potekala nemoteno, kar pomeni, da tudi končna cena izdelave ne bo previsoka.

V podjetju Zeleni zajec so vam na voljo različni izdelki iz sibirskega macesna: ročaji in okrasne lestve, deske z gladkimi posnetimi robovi, ladijski pod, obloge, prečke in stebri za ograje, lepljenci ter surov, suh macesnov les. Izdelava lesene terase iz sibirskega macesna je cenovno ugodna investicija, vaša terasa bo čvrsta in vzdržljiva, njena življenjska doba pa dolga.