Lesena okna garancija
Ograje

Lesena okna garancija

Lesena okna garancijaTako, kot to velja za stanovanjsko opremo nasploh, je tudi za lesena okna garancija pomemben dejavnik, na katerega morate paziti pri izbiri. Seveda garancija ni edini podatek za tiste, ki ne vedno, katera lesena okna izbrati, a nedvomno lahko nekaj pove o zanesljivosti in kakovosti izdelka. Če na ta podatek pozabite, se lahko kaj hitro zgodi, da bo za lesena okna obnova sledila že kmalu po vgradnji! Kot vedno pa v vsakem primeru o končnem zadovoljstvu odloča več dejavnikov, med katerimi za lesena okna garancija ni na prvem mestu.

Zakaj je pomembna za lesena okna garancija?

Lesena okna so tisti element, ki mora biti z ugodnimi garancijskimi pogoji in dolgimi roki posebej dobro pokrit. Prav okna so namreč zelo izpostavljena različnim dejavnikom, ki ogrožajo njihovo zdravje oziroma dolgoročno vzdržljivost in odpornost na vse izzive. Stojijo na meji med notranjostjo in zunanjostjo, zato morajo biti kos vsem mogočim izzivom, tako vremenskim in drugim naravnim, kot tistim, ki nastanejo pri uporabi prostorov. Za lesena okna garancija poskrbi, da pri nakupu ne bo treba skrbeti, da vas bo stanovanje pustilo na cedilu! Katera lesena okna se v tej vlogi najbolje izkažejo? Garancija je kazalnik kakovosti, seveda pa je treba preveriti zanesljivost vsakega izdelka. Prodajalci običajno omogočajo, da si pred nakupom izdelke vsaj ogledate in preizkusite, kar je pametno izkoristiti. Če izberete prave, za lesena okna obnova ne bo potrebna zelo dolgo časa – garancijski roki segajo tudi v desetletja!

lesena okna obnova
Katera lesena okna izbrati? Ne osredotočajte se le na garancijo, lahko si privoščite nekaj svobode pri barvah in materialih. Posebej priljubljena barva je za lesena okna bela, možno pa je les kombinirati z drugimi materiali in izbrati na primer lesena aluminijasta okna, ki se posebej dobro znajdejo v sodobnih stanovanjih. Seveda za lesena okna bela barva ni edina možna izbira, prav tako lesena aluminijasta okna niso vse, kar nudijo kombinacije materialov na tem področju – so pa te izbire med najbolj priljubljenimi.

Kdaj je potrebna za lesena okna obnova?

Garancija še ne pomeni, da za lesena okna obnova ne bo potrebna. Težko bi rekli, katera lesena okna so najbolj vzdržljiva in odporna, tako da je večinoma težko oceniti, kdaj jih bo treba obnoviti. Resda je za lesena okna garancija nekakšen kazalnik minimalne življenjske dobe, a vse je odvisno od pogojev in izzivov, katerim so okna izpostavljena. Upoštevajte, da mora biti les za takšne vloge ustrezno obdelan in redno vzdrževan, v nasprotnem primeru lesena okna obnova čaka že kaj kmalu.