Lesena okna
Lesena okna Okna

Lesena okna

Lesena okna niso le lepa na pogled, temveč so tudi izjemno funkcionalna, saj je les material, ki človeka spremlja že od nekdaj in mu nudi kar precejšnje število ugodnosti. Zlasti v primerjavi s PVC materialom imajo lesena okna veliko prednosti in prvo je moč opaziti že pri izdelavi – medtem ko proizvodnja plastike obremenjuje in onesnažuje naravo, to ne velja za proizvodnjo oziroma predelavo lesa. Prodajalci opažajo vse več strank, ki se zanimajo za nova okna, vendar nad lesenimi niso najbolj navdušeni, saj jih že imajo doma. Stara so 20 – 30 let ter nujno potrebna vzdrževanja ali celo menjave. Pri tem velja omeniti, da je tehnologija vse do danes izjemno napredovala, zato izdelava lesenih oken ni več takšna, kot je bila nekoč. Že samo leseni okvirji so debelejši, kot so bili nekoč, za izdelavo se uporablja izjemno kvaliteten les, poleg tega pa imamo možnost izdelave dimenzij po meri oziroma željah stranke. Starejše zasteklitve so v primerjavi z današnjimi več kot 5 × energijsko bolj potratne, poleg tega pa so premazi, ki se uporabljajo danes, odporni tudi na UV žarke, ki pri starih lesenih oknih povzročajo največ nevšečnosti. Na voljo imamo različne kombinacije materialov, kot sta les in aluminij, kar pomeni, da je okno v osnovi leseno, zunaj pa ga prekriva trpežen in trajni aluminij, katerega naloga je zaščita okna pred različnimi vremenskimi dejavniki in zagotavljanje optimalnega prezračevanja. Ker je les še vedno eden najbolj priljubljenih materialov, je izdelava lesenih oken zelo pomemben del industrije stavbnega pohištva.

Lesena okna

Pri izdelavi se poslužujemo sodobnih trendov

Lesena okna so tista, ki zadovoljijo vse želje in pričakovanja strank. Dejstvo je, da nas sodobni trendi na področju arhitekture in stavbnega pohištva ponovno vračajo k naravnim in tradicionalnim materialom, kot je les, ki se od samega začetka človeka uporablja kot trpežen gradbeni material. Zahvaljujoč sodobni tehnologiji so lesena okna danes vrhunsko izdelana in prekašajo številne druge materiale na tem področju. Če izberemo izdelavo po meri, bomo zaradi izjemne prilagodljivosti lesa kot materiala z lahkoto oblikovali svoja sanjska okna. Izberemo jih lahko glede na naše potrebe, okus in tip objekta.

Katere so največje prednosti lesenih oken?

Prednosti so številne, vsekakor pa je potrebno nekatere izmed njih izpostaviti. Lesena okna so izdelana iz naravnega in ekološkega materiala, ki v dom vnese občutek topline in domačnosti, poleg tega pa pozitivno vpliva na zdravje in počutje ljudi. Ker je odličen izolator, uravnava vlažnost v prostoru in zmanjšuje tveganje za razvoj plesni. Ker gre za naravni material, nam Eko sklad nudi možnost pridobitve subvencije ob nakupu kvalitetnih lesenih oken. Danes pri menjavi oken pogosto prihaja do dileme, katera izbrati, saj je na voljo že toliko različnih materialov. Če so še nekoč bila lesena okna stalnica pri gradnji, se je njihova uporaba zaradi prodora ALU oken na trg v zadnjih 20 letih precej zmanjšala, danes pa je zahvaljujoč kvalitetni izdelavi ponovno v porastu. Preden se odločimo za nakup, razmislimo, kaj pričakujemo od lesenih oken, premislimo pa tudi o ustrezni zasteklitvi, toplotni prevodnosti, življenjski dobi različnih materialov, garanciji, ki nam pripada ob nakupu, sestavi okvirjev in nenazadnje tudi o samem vzdrževanju, ki ga zahteva določen material. Če za les primerno skrbimo, ima kot material izjemno dolgo življenjsko dobo, ob vsem tem pa nam nudi še možnost nenehnega stika z naravo. Lesena okna so brez kančka dvoma sinonim za toplino in občutek domačnosti v bivalnih prostorih.

Lesena okna po meri

Izberite slovenska lesena okna vrhunske kakovosti

Prisegate na domače? Mojstri s tega področja priporočajo tehnološko napredna in vizualno dovršena lesena okna M SORA, izdelana izključno iz domačega lesa, ki bodo dopolnila vaš osebnostni stil in vam pomagala do opaznih prihrankov pri porabi energije. Z ogledom informativnega kataloga bo vaša odločitev lažja. V podjetju M SORA se ukvarjamo z izdelavo različnih dimenzij lesenih oken po meri, dobavni rok pa je približno 45 – 90 dni. Ker si vrhunska okna zaslužijo samo vrhunsko storitev, prepustite izdelavo strokovnjakom iz podjetja M SORA. Les diha, varčuje z energijo in daje plemeniti videz, v kolikor je zaščiten z aluminijem pa predstavlja trajno rešitev, ki združuje tradicionalnost z modernostjo. Ker izbira lesenih oken ni tako preprosta, kot se zdi na prvi pogled, so vam v podjetju M SORA na voljo strokovnjaki, ki so vedno pripravljeni priskočiti na pomoč pri izbiri. V kolikor niste zadovoljni z obstoječimi lesenimi okni, ki so stara 30 let ali več in se nagibate k drugim materialom, nikar ne pozabite na tehnološki napredek na področju izdelave lesenih oken, saj je razlika več kot očitna.