Lesena okna
Lesena okna Okna

Lesena okna

Vedno več kupcev se danes odloča za lesena okna. Še zlasti so ta postala priljubljena pri nizkoenergijskih in pasivnih (okolju prijaznih) gradnjah, saj so energetsko učinkovita, zagotavljajo zdravo bivanje in ustrezno osvetljenost prostorov. Les je naraven, okolju in človeku prijazen material. Izdelava iz lesa ne obremenjuje okolja, česar za izdelavo oken iz PVC ne moremo trditi. Če poskrbimo za ustrezno vzdrževanje lesenih oken, lahko ta preživijo kar več generacij kot PVC okna. Les diha, zato leseni okvirji omogočajo prepuščanje zraka. Pozimi tako prepuščajo dovolj zraka, da prostor ostaja svež, a vseeno topel. Poleg naštetih dobrih lastnosti pa leseno okno odlikuje tudi ugodna cena izdelave. O tem vas bo prepričal cenik lesenih oken. In ne nazadnje, leseno okno s svojim naravnim in estetsko dovršenim videzom v prostoru izžareva toplino in domačnost. Lesena okna so iz naštetih razlogov prav gotovo odlična naložba v prihodnost.

Lesena okna

Kvalitetna lesena okna prinašajo prihranek

Kakovostna lesena okna odlikujeta energetska varčnost in učinkovitost. Za takšna okna so značilne minimalne toplotne izgube, dobra zvočna izolativnost in trpežnost. Če okna nudijo visoko stopnjo zatesnjenosti, so temperaturne izgube zanemarljive. Kakovostna lesena okna so v primerjavi s starejšimi okni mnogo bolj zatesnjena, s tem pa preprečujejo, da bi v okolje uhajala toplota, ki jo ustvarimo z ogrevanjem domov. To tudi pomeni, da bomo lažje ohranjali želeno dnevno ali nočno temperaturo v prostorih. Zrak v naših bivališčih bo treba redkeje dogrevati, kurilno sezono pa bomo zaključili z nižjimi stroški ogrevanja.

Kakovostna lesena okna po meri predstavljajo odlično rešitev za klasično izolirane objekte, obnovo stanovanj in tudi za energetsko zahtevnejše objekte.

Menjava oken pride slej ko prej na vrsto

Zamenjava oken je navadno prvi ukrep, ko se lotimo energijske sanacije objekta. Okna in vrata so namreč tisti člen ovoja stavbe, skozi katerega se najpogosteje nenadzorovano izgublja toplota. Tudi če pri novogradnji izberemo najbolj kakovostna okna, jih bo čez leta treba zamenjati. Menjava oken je čez čas potrebna tako v primeru, če imamo lesena okna, kot tudi če so ta plastična ali izdelana iz katerega drugega materiala. Ne glede na to, za kakšna okna po meri se boste odločili in kdo vam jih bo vgradil, pa poskrbite, da bo menjava oken premišljen podvig, pri katerem boste za svoj denar dobili kar največ.

Z novim stavbnim pohištvom boste občutno zmanjšali stroške ogrevanja, z nakupom okna po meri pa boste deležni še vrste drugih prednosti. Ena od teh je tudi subvencija za lesena okna pri EKO skladu.

Lesena okna – ugodna cena izdelave po meri

Razmišljate o nakupu lesenih oken, pa ne veste katera lesena okna izbrati? Odgovor boste našli v podjetju M Sora. Smo vodilni proizvajalec stavbnega pohištva v Sloveniji in vam lahko ponudimo kvalitetna lesena okna po ugodni ceni. Naši izdelki so plod dolgoletnega razvoja in tradicije. Izdelujemo jih v želji, da povežemo toplino narave z domačnostjo vaših domov. Po zaslugi sodobne tehnologije so lesena okna po meri M Sora izdelana vrhunsko, z najbolj kakovostnimi materiali, zato lahko hodijo v korak z novejšimi materiali in jih v mnogočem celo prekašajo. Dopolnila bodo vaš osebnostni slog in vam pomagala do opaznih prihrankov pri porabi energije. Lesena okna vam bodo zagotovila vrhunsko zaščito, obenem pa vam bodo polepšala dom.

Cena za leseno okno je najprej odvisna od tega, ali se odločite za izdelavo oken po meri ali pa gre tipska lesena okna. Cena izdelave po meri je seveda nekoliko dražja, na ceno pa poleg vrste lesa vpliva tudi izbira zasteklitve, dimenzije lesenih oken in ostalih vaših želja. Ne glede na to, kakšne so slednje, vam jih v našem podjetju z veseljem uresničimo. Cenik lesenih oken lahko preverite na naši spletni strani.

Cenik lesenih oken

Montažo lesenih oken naj opravijo strokovnjaki

Če si boste odločili za lesena okna M Sora, si boste zagotovili kakovostna lesena okna, naši strokovnjaki vam pa jih bodo vgradili strokovno in v skladu z najsodobnejšimi standardi. Montaža oken mora namreč biti izvedena v skladu z najsodobnejšimi standardi, saj drugače okna ne dosegajo pričakovanih učinkov. Stik med okenskim profilom in zidom oziroma špaleto mora biti dobro zatesnjen, sicer nastajajo toplotne izgube, mogoč je tudi razvoj plesni zaradi površinske kondenzacije vlage. Kar je še posebej problematično pri lesenih oknih, ki lahko zaradi prisotnosti vlage začnejo počasi propadati.

Zato je montaža lesenih oken v našem podjetju izvedena po RAL standardu, ki zagotavljajo pravilno delovanje rege in preprečuje nastajanje toplotnih mostov tako, da zaščiti sloj izolacije pred vlago s posebnim trakom. Ta tudi poveže okenski okvir s steno tako, da kljub toplotnemu raztezanju PU pena ohrani svojo funkcijo. RAL vgradnja oken tako zagotavlja, da je stik med okenskim okvirjem in steno dodatno in učinkovito zatesnjen.

Obiščite nas in preverite našo ugodno ponudbo za lesena okna po meri. Prepričani smo, da vas bo naša ugodna cena navdušila. Vabljeni.