Lesena aluminijasta okna
Alu okna Okna

Lesena aluminijasta okna se ponašajo z izjemno dolgo življenjsko dobo

Lesena aluminijasta okna prepletajo prednosti obeh materialov v harmonično celoto. Tako se uspešno izognemo določenim pomanjkljivostim, s katerimi bi se najverjetneje soočali, če bi se omejili le na en material.

Lesena aluminijasta okna zagotavljajo dobro izolacijo

Lesena aluminijasta oknaLes je zelo kvaliteten izolator, njegova pomembna prednost pa je seveda tudi ta, da gre za naraven, okolju prijazen material. Vendar pa po drugi strani obstajajo tudi določene slabosti lesenih oken. Njihovo vzdrževanje je namreč lahko nekoliko zahtevnejše v primerjavi z okni iz drugih materialov, pri čemer je problematična predvsem zunanja stran, ki je izpostavljena najrazličnejšim, pogosto tudi precej neugodnim razmeram. V primerjavi s preteklostjo je danes sicer tudi vzdrževanje lesenih oken neprimerno lažje, vendar se mnogi kljub temu raje odločijo za kombinirana, lesena aluminijasta okna. Zunanja stran lesenih aluminijastih oken je namreč izdelana iz aluminija – tako obdržimo izjemno izolacijsko sposobnost lesa, obenem pa se podaljša življenjska doba in poenostavi vzdrževanje oken.

Subvencija Eko sklada za lesena aluminijasta okna

Podobno kot lesena okna so tudi lesena aluminijasta okna ekološka izbira, kar potrjujejo tudi subvencije Ekosklada, ki jih lahko med drugim pridobite tudi za lesena aluminijasta okna. Bodite pozorni na razpise in pravočasno oddajte svojo vlogo za subvencijo, ki jo je mogoče pridobiti tudi za druge vrste stavbnega pohištva, ki prispevajo k večji energetski učinkovitosti stavbe. Okoljska osveščenost se torej izplača tudi v finančnem smislu. Tako lahko sklenemo, da lesena aluminijasta okna niso le kvalitetna, ampak tudi ugodna izbira.