rolo komarnik
Komarniki

Komarniki za vsako okno – znebite se nadležnega mrčesa

Komarnik je izredno praktičen produkt, ki olajša življenje v vsakem gospodinjstvu. Z začetkom pomladi mrčes in žuželke postajajo vse večja težava, zaradi katere si ne upamo več redno odpirati oken in vrat. Posledica je neprezračen prostor, kjer ni dovolj svežega zraka za prijetno življenje. Z odpiranjem oken pa zaradi komarjev in drugih živali tvegamo pike, nadležno brenčanje in posledično slab spanec. Če si tudi vi želite temu narediti konec, v podjetju Dekor senčila d.o.o. ponujamo številne rešitve za namestitev ali vgradnjo komarnikov. Naši samostojni komarniki in integrirani rolo komarniki so lastne proizvodnje in imajo 2 leti garancije. Vaš dom bo tako udobno in zdravo bivalno okolje saj so komarniki trajna in ekološka zaščita. Izdelujemo jih iz vzdržljive mreže iz steklenih vlaken, zato so dobro odporni proti vremenskim razmeram.

 

V pomoč tudi alergikom in astmatikom

Komarnik na zunanji strani ne zadrži le mušic, komarjev in žuželk. Antialergijska mreža znatno omili posledice alergij na cvetni prah in pelode. S takšno rešitvijo bodo lažje zadihali alergiki in astmatiki, ki se v spomladanskem času še posebej borijo. Fiksni komarnik naj bo nameščen že takoj po koncu zime, da boste prostore lahko brezskrbno zračili in dihali svež, čist zrak.

 

Komarniki za okna in vrata

Komarnik potrebujete v tistem prostoru, ki ga nameravate zračiti. Čeprav ob tem najprej pomislimo na okna, se da komarnik namestiti tudi na vrata. Običajno gre za balkonska vrata ali izhod na teraso, prek katerih učinkovito prezračimo dnevno sobo in kuhinjo. Najbolje bo, da imate komarnik nameščen kar skozi vso sezono, ob koncu pa ga zložite oziroma demontirate. Omogočamo vam namestitev komarnikov na najrazličnejša okna, tudi na strešna okna in druga okna nepravilnih oblik, za katera fiksni komarnik izdelamo po meri. Komarnik je prav tako mogoče namestiti na vrata vse tja do širine 500 cm (na primer panoramska vrata). V tem primeru se uporabi drsni ali plise komarnik.

Plise komarniki

Katero vrsto komarnika izbrati

S sodobnimi tehnologijami lahko danes najdemo pravi komarnik za vse zahteve. Za okna je na voljo fiksni komarnik, rolo ali pa plise komarnik. Za vrata je veliko povpraševanje po samozapiralnih vratih (komarniki na magnet), mogoči pa so tudi fiksni, plise in drsni komarniki. Če kupujete nova senčila – rolete ali žaluzije, vam pri nas uredimo kar vgrajene komarnike, tako da ubijete dve muhi na en mah. Kot smo že napisali, so za okna nepravilnih oblik primerni samo fiksni komarniki, za vgradnjo na obstoječa senčila ali polkna pa lahko izbirate med vsemi modeli.

 

Samostojni ali integrirani rolo komarniki

Rolo komarnik potrebujete, kadar želite dostop do zunanjosti. Fiksnih komarnikov se ne da spuščati in dvigovati, torej le namestitev na začetku in odstranitev na koncu sezone. Nasprotno pa so rolo komarniki veliko bolj priročni in odlični na primer za okna, na katerih imate rože, ki jih je treba seveda redno zalivati. Če se odločate za nova zunanja senčila, vam resnično priporočamo, da jih vsaj v nekaterih prostorih dopolnite z integriranimi rolo romarniki. Naknadna vgradnja namreč ni vedno mogoča, ljudje pa po naših izkušnjah zelo hitro ugotovijo, kako zelo potrebujejo komarnike.

Rolo komarniki

Zelo praktični komarniki so drsni, pa tudi samozapiralni

Če so komarniki drsni, so zelo preprosti za uporabo in primerni tudi za večje odprtine. Odlični bodo za balkonska vrata in celo za panoramske stene. Upravljati se jih da z notranje in zunanje strani, in to tiho in enostavno. Namestimo lahko do štiri panele, vodilo pa je bodisi enotirno bodisi dvotirno. Drsni komarniki so prav tako vzdržljivi, možno jih je vgraditi pod polkna ali krpan žaluzije. Uporablja se jih za okna in za vrata, čedalje več strank se zanima tudi za komarnike na magnet, saj so izredno praktični. Za pogosto odpiranje so najprimernejša rešitev samozapiralna komarnik vrata, ki se tesno zapirajo z magneti. Možna so do širine 120 cm. Pri izhodu se vrata za vami samodejno zaprejo s posebnim mehanizmom, kar je odlično za situacije, ko imate polne roke ali pa pač za vse, ki ne želijo skrbeti, da bi za sabo pozabiti zapreti vrata in v notranjost spustili nepovabljene goste.

Ne glede na to, za katero vrsto se odločite, lahko izbirate barvo okovja, da ga čim lepše prilagodite fasadi in notranjemu pohištvu. Klasične barve so bela, srebrna, čokoladno rjava in antracit, omogočamo pa tudi barve po naročilu, kjer sami izberete kateri koli odtenek iz RAL lestvice.

 

Prednosti komarnikov

Naj ob koncu strnemo še nekaj glavnih prednosti uporabe komarnikov. Kot prvo so trajna zaščita, ki jo lahko uporabljate leto za letom. Temu primerno so odporni in kakovostni. V nasprotju s kemičnimi pripravki in razpršili ohranjajo vaše zdravje, pa tudi zdravje okolja. Prostor je zaščiten, a zračen. Z antialergijsko mrežo si pomagate tudi pri težavah s spomladanskimi alergijami. Komarnik ne potrebuje veliko vzdrževanja in ga lahko samo obrišete z vlažno krpo. Ne nazadnje pa danes obstaja toliko različnih modelov, da jih je mogoče namestiti praktično na vsako okno ali vrata. Ni torej vprašanje če, ampak samo še, kdaj. Priporočamo, čim prej!