Komarniki

Komarnik za vrata

Komarnik za vrata prepreči vdor nadležnega mrčesa v naš dom

Komarnik za vrataKomarnike lahko namestimo na vsa okna in vrata oz. na vse vhodno-izhodne površine bivalnih prostorov in s tem preprečimo nadležnemu mrčesu vstop v naš dom. Glede na možnosti pritrditve na okna in vrata poznamo različne sisteme zaščite, kot so krilni, nihalni, fiksni, drsni, rolo in plise komarniki. Medtem ko sta rolo in fiksni komarnik namenjena za okna, pa so krilni, nihalni, drsni ali plise komarnik bolj primerni za vrata.
Krilni komarniki so namenjeni prehodom na balkon ali teraso. Možna je tudi vgradnja na okno ali v kombinaciji z roleto ali zunanjo žaluzijo. Lahko so enokrilni ali dvokrilni, s sredinsko ojačano prečko pa je upravljanje z njim enostavno in lahkotno. Nihalni komarniki so izvedba krilnih komarnikov, ki omogočajo kar večji kot premikanja, in sicer 240°. Tako lahko komarnik za vrata brez težav odprete tudi kadar imate zasedeni obe roki, zapre pa se samodejno. Poseben magnetni sistem poskrbi, da komarnik ostane zaprt tudi v vetru.
Drsni komarniki so namenjeni panoramskim stenam oziroma za širše prehodne odprtine. Najpogosteje uporabljena je enojna ali dvojna izvedba, pri čemer komarnik za vrata teče po vodilih, nameščenih na dnu in vrhu okenske odprtine. Možna je tudi trojna izvedba npr. za harmonika vrata.

Plise komarniki – najnovejši sistem komarnikov

Plise komarniki predstavljajo najnovejši sistem samostojnih komarnikov. Največkrat se uporabljajo za zapiranje večjih odprtin, kot so na primer prehodi na terasah ali balkonska vrata. Odlikuje jih enostavna uporaba, vzdržljivost, enostavno čiščenje in vzdrževanje.
Plise komarnik za vrata lahko namestimo tako na standardna vrata kot tudi na panoramske stene do širine 350 centimetrov in višine 235 centimetrov. Zaradi stranskega odpiranja komarnika z možnostjo ustavitve v vsaki poziciji je na tleh minimalen pohodni profil, ki omogoča nemoten prehod. Ker je globina profila 25 milimetrov, lahko plise komarnike vgradimo tudi pod senčila. Odločite se lahko za enojni ali dvojni plise komarnik za vrata. Enojni plise komarniki so na voljo do širine 180 centimetrov, zapirajo pa se lahko z leve ali desne strani. Dvojni pa so na voljo do širine 350 centimetrov in se zapirajo proti sredini.

Komarniki po ugodnih cenah – preverite naš cenik

V podjetju Roletarstvo Medle boste našli vrhunske in cenovno ugodne izdelke, med katerimi so seveda tudi komarniki. O tem vas bo prepričal naš cenik, ki ga lahko dobite v naših poslovalnicah ali pa vam ga posredujemo po elektronski pošti. V njem boste sicer dobili le okvirno ceno za posamezen komarnik, saj je izračun končne cene odvisen predvsem od vaših želja.