Kljuka za notranja vrata
Pohištvo

Kljuke za notranja vrata

Kljuke za notranja vrata pri nas vas bodo zadovoljile

Kljuka za notranja vrataKljuke za notranja vrata naj bo po eni strani trdna, po drugi strani pa mora biti tudi dovolj estetsko izdelana. Za kljuke za notranja vrata velja, da so praviloma bolj nevpadljive, kot so kljuke za vhodna vrata. Prav je, da so kljuke za notranja vrata diskretne in nevsiljive. Seveda pa povsem isto velja za ročaje za pohištvo, kot so denimo ročaji za kuhinje. Posebej zanimive so tudi kljuke za drsna vrata. Narava teh vrat je v tem, da gre za povsem običajna vrata, ko so ta v zaprtem položaju. Ko pa so odprta, je prav, da so čim manj vidna in moteča. Kljuke za drsna vrata morajo biti takšne, da opravijo svojo vlogo, kar pomeni, da morajo biti dovolj trdne – nekoliko bolj, kot to velja za notranje kljuke krilnih vrat. Vsekakor pa morajo biti notranje kljuke prijetne na otip in takšne, da jih je enostavno zelo pogosto očistiti. Predmeti, ki jih pogosto prijemamo, so namreč idealni za razmnoževanje in prenos bakterij, zato moramo biti pri tovrstnem čiščenju še posebej natančni oziroma temeljiti. Koristno je tudi, da notranje kljuke tuintam razkužimo. Seveda je pri tem pomembno, so kljuke za notranja vrata izdelane iz takšnih materialov, da intenzivno čiščenje normalno prenesejo.

 

Kljuke za notranja vrata naj bodo vsekakor prijetne na otip

Kljuke za notranja vrata, kot so denimo kljuke za drsna vrata in vse druge notranje kljuke ali ročaji (npr. za kuhinje), so sestavni del notranjega dela našega bivališča. Pomembno je, da se ob dotiku tovrstnih predmetov prijetno počutimo.

 

Notranje kljuke so primerne, če so dovolj diskretne

Kljuke za drsna vrata in vse druge kljuke notranjega dela našega bivalnega prostora ne smejo biti vpadljive. Kljuke za drsna vrata so seveda nujne – brez njih pač ne gre. Na drugi strani pa se z njimi ukvarjamo le tedaj, ko jih potrebujemo, zato je prav, da vizualno oziroma estetsko pretirano ne izstopajo.