poceni klime z montažo
Klime

Klimatske naprave visoke kvalitete po dostopnih cenah

Klimatska naprava lahko pozitivno vpliva na kakovost vsakdanjega življenja, posebej v poletnih mesecih. Napredne GREE klimatske naprave so specializirane za vsakdanjo domačo uporabo,  po svetu pa je bilo prodanih kar 300 milijonov modelov.  Z proizvodnjo v tovarnah po vsem svetu in več kot 6000 registriranih patentov je GREE vodilni specializirani proizvajalec kakovostnih klimatskih naprav. Zagotovljeno je izjemno tiho delovanje, z mobilnim telefonom pa je preko WiFi modula možno upravljanje klimatske naprave na daljavo. Podjetje stremi k inovativnosti v proizvodnji ter učinkovitosti svojih izdelkov. Prednost GREE klimatskih naprav so visoki energijski izkoristki in uporabniku prijazne funkcije. V Sloveniji je specializirane GREE klimatske naprave mogoče dobiti pri podjetju Atlas.

poceni klime z montažo

Kako deluje klasična klimatska naprava za stanovanjsko uporabo?

Klimatska naprava lahko prostor tako hladi kot ogreva. Topel zrak je izsesan iz prostora in preusmerjen na prosto. Pri ogrevanju je proces obraten – hladni zrak iz zunanjosti je ogret in potisnjen v notranjost. V sami napravi so prisotna hladilna sredstva, ki ob različnih temperaturah spreminjajo agregatna stanja in pomagajo pospešiti toplotne spremembe. Topli zrak segreje tekočino za hlajenje, ki se pretvori v plin in potisne odvečno toploto po ceveh proti zunanjosti. Ventilator poskrbi, da je v prostor nato potisnjen ohlajen, sveži zrak.

Uporaba klimatske naprave  je preprosta, varna in vedno priročna

Vroče temperature ter soparen zrak imata negativne posledice na osebno počutje. Prehladne temperature enako omejijo produktivnost, dejavnost človeškega organizma je upočasnjena. Zadrževanje v neprezračenem prostoru zniža nivo koncentracije in lahko celo škoduje človeškemu telesu. Poleg hlajenja ali ogrevanja lahko klimatske naprave GREE vzdržujejo primerno temperaturo in vlago, filtrirano zrak z antialergijskimi membranami ter z ioniziranjem osvežujejo zrak.

Smiselno je izbrati model visoko kakovostne klimatske naprave, ki ustreza tudi vsem osebnim potrebam ali standardom. Velikost in lega prostora, kvaliteta izolacije ter način prezračevanja vplivajo na uporabniško izbiro. Velikost in postavitev steklenih površin je prav tako dejavnik, ki ga je potrebno upoštevati. Morda najpomembneje pa je predvideti, koliko uporabnikov bo istočasno koristilo klimatsko napravo ter kakšne bodo njihove zahteve.

Izbira kakovostne klimatske naprave obljublja dolgo življenjsko dobo

Vrstno klimatske naprave je potrebno izbrati glede na značilnosti prostora. Možnosti izvedbe niso povsod enake. Upoštevati pa je potrebno tudi kakovost izolacije in način odvoda kondenzacije iz prostora. Moč naprave mora biti primerna zahtevam svoje bližnje okolice, da  bi bila potrošnja električne energije in posledično denarja tem manjša. Za velik prostor ali prostor, kjer se zadržuje veliko število ljudi je smiselno izbrati močno klimatsko napravo z 7 kw. Pred postavitvijo se je najbolje zmeniti za ogled prostora s strokovnjakom. Dobra izbira bo pripomogla k daljši življenjski dobi naprave in manjši porabi energije.

Za optimalno delovanje klimatske naprave je nujen reden tehnični pregled. Dosledno vzdrževanje prepreči nalaganje nečistoče ali plesni. Če zasledimo neprijeten vonj prihajajoč iz notranjosti naprave je potrebno poklicati strokovnjaka. Zaradi vlage se lahko plesen namreč dokaj hitro zaredi. Reagirati je treba hitro in opraviti profesionalno dezinfekcijo, zaradi možnosti, da bi se v zrak začele širiti zdravju škodljive spore. Sodobne naprave uporabljajo moderno opremo, ki le redkokdaj ne uspe preprečiti razvoja nečistoče v odvodnih ceveh. Kljub temu je, v primeru, da bi bila naprava preobremenjena, priporočeno večje število tehničnih pregledov. Poleg dezinfekcije, strokovnjak preveri tlak hladilnega plina, delovanje elektro motorja in odvod kondenzacije. Če je nujno, se dopolni tudi nivo hladilnega sredstva, ki je ključen za učinkovito delovanje kompresorja. Sami lahko medtem poskrbimo za nabiranja praha in čiščenje pokrova. Previdno lahko očistimo tudi membranske filtre.

Upravljanje klimatske naprave na daljavo je uporabno za vsakogar

Daljinsko upravljanje na daljavo je zaradi svoje uporabnosti vse bolj popularno. Namesto daljinca pa je mogoče uporabiti kar lasten pametni telefon. Odločitev za vgradnjo daljinskega upravljanja je cenovno ugodna, zagotavlja še bolj varčno delovanje klimatske naprave. Uporabniku prijazna mobilna aplikacija posreduje signal in izvrši ukaz tudi, ko je uporabnik izven doma. Že pred vrnitvijo domov je mogoče vključiti hlajenje ali gretje – stanovanje bo uporabnika že pričakalo prezračeno ter želene, udobne temperature.  Klimatska naprava bo imela priložnost počasi in konsistento spremeniti toploto prostora. Marsikdo se namreč po dolgem dnevu in hudi vročini težko upre takojšnjemu in hitremu hlajenje prostora ob največji moči, ki pa je za zdravje lahko škodljivo. Uporaba je preprosta in priročna. Poleg tega vas aplikacija na mobilnem telefonu avtomatsko takoj obvesti o morebitnih nepričakovanih spremembah v temperaturi ali vlagi.

prenosne klima naprave

Kakšen učinek imajo sodobne klimatske naprave na človeško zdravje?

V visoko industrializiranih območjih je zrak lahko nevarno onesnažen. Prezračevanje bivalnih prostorov je priporočeno le ob vetrovnih dneh ali hladnejših jutrih ter večerih. Posebno v velikih mestih, kjer je kakovost zraka povprečno zelo nizka, je za prezračevanje sredi dneva pametno uporabiti klimatsko napravo. Vsaka namreč dosledno filtrira nečistoče in zagotavlja kakovost zraka za stanovalce.

Prevelike in prehitre temperaturne spremembe lahko negativno vplivajo na zdravje, povzročijo lahko glavobol, vnetje sinusov ali kašelj. Strokovnjaki na področju zato za varno uporabo klimatske naprave priporočajo temperaturo znižati za 5 do 8◦C, posebno med poletjem. V pretirano ohlajenem prostoru se ni priporočljivo zaustavljati prepoteni. Za osebno zdravje je vredno biti pozoren in pametno uporabljati klimatsko napravo – primerno klimatiziran prostor je varen za uporabo za vsakogar.