Klime Ogrevanje in hlajenje

Klimatske naprave

Klimatske napravePo vsem svetu in tudi v Sloveniji nas vreme zadnja leta pogosto preseneča – bodisi z nenavadno intenzivnimi vročinskimi vali bodisi z nenadnim mrazom. V poletni vročini je ne le prijetno, temveč tudi priporočljivo in zdravju koristno, da se človek umakne nekam, kjer je s pomočjo klimatske naprave prostor ohlajen na prijetnejšo temperaturo. Tam organizem ni pod tolikšnim stresom in lažje funkcionira. Nekoliko kakovostnejše klima naprave omogočajo tudi ogrevanje prostorov, tako da vas tudi pozimi ne bo zeblo. S stališča stroškov oziroma porabe so sodobnejše klimatske naprave varčnejše, predvsem pa lahko veliko privarčujete s smiselno uporabo nastavitev in moči. Ob tem pa ne smete pozabiti na reden servis klimatskih naprav, s katerim jim zagotovite kakovostno delovanje in dolgo življenjsko dobo.

Pomembni dejavniki pri izbiri klimatske naprave

Najbrž ni nobena skrivnost, da je pri nakupu klimatske naprave izjemno pomemben dejavnik velikost prostora, ki ga bomo hladili oziroma ogrevali, razporeditev oziroma lega prostora ter prostor, kamor bomo klimo namestili. Od tega je namreč odvisna moč klimatske naprave. Odločite se lahko za preprostejše naprave, ki imajo le možnost vklopa in izklopa, ali pa bolj napredne inverterske naprave, ki nudijo bistveno več funkcij (več stopenj hlajenja in ogrevanja, zračenje, razvlaževanje, filtracija zraka …). Ne pozabite tudi na izkoristek oziroma energijski razred, saj lahko s tem ogromno prihranite. Nepomembno pa ni niti to, kako glasno je delovanje klimatske naprave, pri kako nizki temperaturi še omogoča ogrevanje in kašno garancijsko dobo ponuja proizvajalec. V podjetju Elektroprom d.o.o. vam poleg pestre ponudbe klim nudimo tudi svetovanje pri izbiri in servis klimatskih naprav.

Reden servis klimatskih naprav zagotavlja dobro delovanje in podaljša življenjsko dobo klimatske naprave

Da nam naprave dobro služijo, je pomembno redno vzdrževanje. Klimatske naprave pri tem niso nobena izjema. Poleg rednega čiščenja ohišja zunanje in notranje enote je potrebno tudi intenzivnejše čiščenje sestavnih delov klimatske naprave, preverjanje njihove kakovosti in po potrebi zamenjava posameznih delov. Naša ekipa monterjev in serviserjev vam je na voljo za montažo in redni servis klimatskih naprav. Pokličite nas in si oglejte našo ponudbo. Z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri.