Ogrevanje in hlajenje

Kaminske peči na trda goriva – ogrevanje na pelete prinaša številne prednosti

Ob naraščanju cen kurilnega olja, elektrike in zemeljskega plina postaja ogrevanje na les oz. lesno biomaso vedno bolj priljubljeno. Les in lesna biomasa, predvsem lesni peleti, vse bolj nadomeščajo kurilno olje, saj lahko s takšnim načinom ogrevanja prihranimo kar polovico stroškov ogrevanja. Poleg tega velja les za okolju prijazen, predvsem pa obnovljiv energetski vir.
Še posebej priljubljena je v zadnjem času kaminska peč na lesno biomaso, saj so peleti cenovno ugodnejši in okolju bolj prijazni od večine alternativ. Kaminske peči na pelete odlikujejo optimalna izraba razpoložljivih virov, varčna poraba in nizki stroški. Peči delujejo povsem samodejno, to pa uporabniku zagotavlja visoko stopnjo udobja. Kaminsko peč lahko priključimo tudi na centralni sistem ogrevanja in tako poleg prostorov ogrevamo tudi sanitarno vodo. S tem poskrbimo za večje udobje in za bolj ekonomično ogrevanje hiše.
Kaminska peč na pelete za kurjenje uporablja lesne pelete. Gre za surov, nepredelan les, ki ga pod visokim pritiskom stisnejo v lesene palčke. Njihova energijska gostota in kurilna vrednost je zaradi tega precej visoka, zato so peleti odlično gorivo. Ker so leseni peleti ponavadi veliki le do nekaj centimetrov in so tudi lahki, so obenem zelo primerni za transport in skladiščenje.

Kaminske peči na pelete – stroški nakupa se kmalu povrnejo

Kaminske peči na peleteCena kaminske peči na lesno biomaso je sicer nekoliko višja od tistih na kurilno olje ali plin. Ker pa sistem pridobivanja toplote z izrabo lesne biomase prinaša veliko prednosti v primerjavi z omenjenima ogrevalnima sistemoma, se investicija kmalu povrne. K nižjim stroškom ogrevanja prispeva tudi ugodna cena peletov, zaradi katere je povpraševanje po tovrstnih kaminskih pečeh vedno večje. Še več prihranka pa prinaša tudi Ekosklad, ki nudi do 25-odstotne subvencije na njihovo dobavo in montažo.
Kaminska peč na pelete je sestavljena iz zalogovnika, v katerega se lahko nasiplje nekje med 15 in 65 kilogramov lesenih peletov. To je seveda zelo priročno, saj na ta način peč sama skrbi za pravilno doziranje goriva in nam za to ni treba posebej skrbeti.

Za vse tiste, ki želite na enostaven, ugoden in zanesljiv način preiti na ogrevanje na pelete, vam v podjetju Na pot nudimo gorilec na pelete. Njegova montaža je enostavna, preprosta pa je tudi uporaba. Obiščite našo spletno stran in si v naši ponudbi oglejte cenik za kaminske peči na pelete.